Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Saç Renkleri

Sombre Saç Nedir ve Nasıl Yapılır? 7 Başarılı Model


5

Son yıllarda çok fazla popüler olan Sombre, saçların dipten uçlara doğru birbirine yakın en fazla 3 tona kadar açılması, geçişleri ile daha çok bütünlük sağlayan, saça gölge verilmesi işlemine verilen isimdir.

Doğal bir görünüm veren sombre saç ile saç kökleriniz daha canlı ve parlak gözükürken, yumuşak geçişlerle hareket ve canlılık kazandırıyor.

sombre saç nedir ve nasıl yapılır? 7 başarılı model 1
sombre saç
sombre saç nedir ve nasıl yapılır? 7 başarılı model 2

Sombre Saç Nasıl Görünüyor?

Konuda Yer Alan Başlıklar

Sombre saç, koyu saçlara ince vurgular eklenerek oluşturulan bir saç rengi trendidir. Sonuç, köklerden uçlara kadar hafif bir renk gradyanı ile yumuşak ve parlak görünen saçlardır. Sombre saç, saçlarına büyük bir değişiklik yapmadan biraz boyut katmak isteyen kadınların popüler bir tercihidir. Ayrıca saçlarına çok zaman harcamak istemeyenler için az bakım gerektiren bir seçenektir.

Kasvetli saçlar oluşturmak için stilistiniz y hafif vurgular ekleyerek başlayacaktır. Ardından, saçınızı aşağı doğru hareket ettirirken vurguların yoğunluğunu kademeli olarak artıracaklar. Sonuç, yaz için mükemmel, doğal görünümlü saçlardır.

Sombre İşleminin Avantajları ve Dezavantajları

Sombre saç, genellikle koyu ve açık olmak üzere iki veya daha fazla tonun birleştirilmesiyle elde edilen bir saç rengi türüdür. Sonuç, saçınıza boyut ve derinlik katabilecek ince ama çarpıcı bir etkidir.

İlk olarak, kasvetli saçların bakımı zor olabilir. Efekt, iki veya daha fazla rengi karıştırarak elde edildiğinden, köklerinizin taze görünmesini ve renginizin dengeli olmasını sağlamak zor olabilir. Masraflı olabilecek rötuşlar için bir salonu daha sık ziyaret etmeniz gerekebilir. Ek olarak, saçlarınız zarar görebilir. Görünümü oluşturmak için gereken aydınlatma işlemi nemi uzaklaştırabilir ve saçınızı kuru ve kırılgan hissettirebilir. Bu nedenle, sombre işlemi yaptırmayı düşünüyorsanız, kararınızı vermeden önce artıları ve eksileri dikkatlice tarttığınızdan emin olun.

Sombre Saç Rengi Kullanmak İsteyenlere Neler Önerilir?

Sombre saç rengi aşırıya kaçmadan saçlarına biraz renk katmak isteyenler için mükemmel olan son moda bir saç rengidir. Açık gölge tipik olarak ana renktir, koyu gölge ise daha çok vurgu olarak kullanılır.

Sombre saç rengi, vurgular veya vurgular kullanılarak veya sadece iki farklı saç rengi tonu kullanılarak elde edilebilir. Sombre saç rengi kullanmakla ilgileniyorsanız, bu teknikte deneyimli bir kuaför seçmeniz önemlidir. Sombre saç rengini elde etmek zor olabilir, bu nedenle ne yaptığını bilen bir stilist bulmak önemlidir. Güvendiğiniz bir stilist bulduğunuzda, koyu saç renginiz için doğru renkleri ve yerleşimi seçmenize yardımcı olacaklardır. Okuduğunuz için teşekkürler.

Örnek Sombre Uygulaması

sombre saç nedir ve nasıl yapılır? 7 başarılı model 5

Sombre Saç Nasıl Yapılır?

Sombre saç uygulaması, kadınlara uygulanan geçişli renklendirme türleridir. Özellikle yapılan işlemler sırasında saçın kendi doğal rengi baz alınır. Bu aşamada renklendirme saç dillerinden başlanmak yerine ara ara uygulanır. Saç ucuna doğru yoğunlaştırılır ve geçiş hafif ve sadedir. Boyama işleminde renk seçimi sırasında, saçın en doğal renkli dikkate alınmaktadır.

Görünümde doğallığı ve estetiği yakalamak isteyen kadınların, günümüzde sıklıkla başvurduğu bu yöntemler, oldukça hızlı şekilde uygulanmaktadır. Keskin bir şekilde saç rengi değiştirmek yerine, sade ve son derece doğal ölçülerle bu işlemler yapılmaktadır. Bu sayede saç renkleri güneşte açılmış gibi görülebilmektedir.

Saç Uygulamasının İşlem Basamakları

Yapılacak işlemlerden önce renk seçimini en doğru şekilde belirlemek önemlidir. Seçim sırasında birkaç renk karışımı da denenebilir. Bununla birlikte sırayla şu adımlar takip edilir;

  • Doğal renge sahip olan saçlar için işlem doğrudan başlar. Eğer saçınızda boya varsa öncelikle renk açıcıyla, boya ortadan kaldırılmalıdır.
  • Alüminyum folyo ve kartonla bir destek levhası hazırlanmalıdır.
  • Tozlar ve renk açıcılar karıştırılmalıdır.
  • Hazırlanan destek saçın altına yerleştirilmelidir. Bu sayede boyama işlemi en iyi şekilde ilerleyecektir.
  • İstenen ölçülerde ve kullanılacak boyalarla yavaş bir boyama yapılmalıdır.
  • Saçın her bir bölgesi için bu işlem uygulanmalıdır.
  • İstenilen tonlamalarda yakalandığında alüminyum folyo ile saçı kapatıp ısıya tutmalısınız.
  • En son aşamada tıkayıp saçınızı kurulayabilirsiniz.

Tüm bu işlemlerin sonucunda istediğiniz sombre saç uygulaması, sizlerle buluşmuş olacaktır. Uzun süre kullanılacak ve doğal görünümlü saçlar ortaya çıkaracaktır.

Uygulama Videosu

Artıları

Sombre saç uygulaması dip boyasının gelme sürecini uzatır

Daha az yıpratıcı bir işlemdir.

Doğal, hareketli ve akışkan bir görünümün yanı sıra göz alıcı bir parlaklık elde edebilirsiniz.

Güneşte açılmış gibi durur. Işıltı katar.

Aşağıdaki teknik tam olarak Sombreyi karşılar. Doğal ışıltı verir ve yapılması da son derece basittir. Görsele tıklayarak ilgili konuya gidebilirsiniz.

sombre saç nedir ve nasıl yapılır? 7 başarılı model 6

Sombre Fiyatları

Sombre Fiyatları kuaförlere göre değişiklik göstermektedir. Ombre kadar pahalı olmasa da ortalama 80 TL ile 500 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Sombre Saç Modelleri

2021 yılına damga vuracak ister kısa ister uzun saçlarda, saç aralarına ya da saç uçlarına yapılan sombre saç modellerinden örnekler;

sombre saç nedir ve nasıl yapılır? 7 başarılı model 7
sombre saç nedir ve nasıl yapılır? 7 başarılı model 8
sombre saç nedir ve nasıl yapılır? 7 başarılı model 9
sombre saç nedir ve nasıl yapılır? 7 başarılı model 10
sombre saç nedir ve nasıl yapılır? 7 başarılı model 11
sombre saç nedir ve nasıl yapılır? 7 başarılı model 12

1 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (5)

  1. Merhaba benim sacim koyu kumral tonlarda siyaha yakin bir gorunumu var uclarini Loreal Ombre seti ile evde boyadim ama turunculuklar oldu istedigim goruntuyu elde edemedim karamel tonlarda gecislerdi hayalim ama turuncular kizilliklar oldu sizce ne yapmaliyim istedigim tona ulasmak icin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir