Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Saç Renkleri

2023 Saç Uçlarına Balyaj Modelleri


22

Saç uçlarına balyaj modelleri uygulaması doğru teknikler ve saç rengi geçişleri sağlandıktan sonra görüntünüzü tamamen değiştirebilir. Balyaj saçlarınızı ombre yapmak için ya da ışıltı katmak için uygulanır. Balyaj aslında mevcut olan saç renginizi ellemeden uç kısımlarının renklendirilmesi işlemidir. Saçınızın doğal rengine ve ten renginize uygun bir ton seçmeniz güzel bir renge ulaşmanızı sağlayacaktır.
Krepe balyaj veya röfle bu uygulamalar ile benzer teknikleri içerir. Renk geçişi yaparken ton farkını iyi belirlemek çok önemlidir. Yoksa istemediğiniz bir sonuç elde edebilirsiniz.

En çok uygulanan balyaj modellerinden biri olan bu saç uygulamasında saç diplerinde kumral saç rengi saç uçlarında açık platin saç rengi ile küllü açık sarı ombre saç modeli elde edilmiştir.

Evde Balyaj Nasıl Uygulanmalı

Örneğin: saç dipleriniz oldukça koyu kumral ve saç uçlarınız küllü sarı olduğunda bu başarılı bir sonuç olmayacaktır.
Yine aynı şekilde karamel saç renginiz varsa siz saç uçlarını açtırıp 8.1 10.1 gibi boyalar ile küllü sarıya boyarsanız saç geçişi güzel görünmez.
Saçlarınız kızıl, kestane , bakır saç rengi tonlarında ise yine çok dikkatli olmanız gerekir. Bu tarz saç renklerinde uygulama için bakımlı kadında soru sorarak yada bir uzman tavsiyesi alarak uygulamanızı tavsiye ediyorum.

Özellikle hafif buğday tenli genç kızların sıklıkla tercih ettiği bir saç rengi uygulaması olan saç uçlarına uygulanır. Nasıl uygulandığını aşağıda yer alan konuda görebilirsiniz.

balyaj modelleri

Saç Uçlarına balyaj uygularken dikkat etmeniz gerekenler

Diplerle uçlar arasında en fazla 2-3 ton renk geçişi olması önemli. Bu renk geçişini sağlarken kendi saç renginiz, saçlarınızın renginin boya yada doğal olup olmadı vb. önemlidir. Ayrıca öncelikle saçınızın uzunluğuna göre nereden itibaren boyayacağınızı belirlemeniz önemlidir. Aynı şekilde ayırdığınız saçlarınızın aynı çizgide olması da oldukça önemlidir.

Uyumlu balyaj renkleri;

Kumral Saça- sarı tonları,açık kumral,bal köpüğü, kahve tonları gibi renkler

2023 saç uçlarına balyaj modelleri 2
Kumral saça sarı tonları
2023 saç uçlarına balyaj modelleri 3

Siyah Saça-  kızıl ve bakır tonları

Siyah saç rengine sahipseniz, cesur bir renk arıyorsanız siyah saçınıza kızıl renk attırabilirsiniz. Aşağıdaki saç rengini örnek olarak alabilirsiniz.

2023 saç uçlarına balyaj modelleri 4
2023 saç uçlarına balyaj modelleri 5

Kahverengi Saça- açık kahve,altın kahve,ballı kahve,karamel,karamel kahve gibi saç renkleridir.

2023 saç uçlarına balyaj modelleri 6
2023 saç uçlarına balyaj modelleri 7

Kahverengi saça Ombre yapmak için Açık Altın sarısı saç boyası ile balyaj tekniği kullanılmıştır.

Krepe Balyaj uygulaması ile ışıltı sağlanmış bir saç rengi. Saç dipleri kahverengi saç uçları altın sarı ve karamel saç ton geçişleri ile yapılmıştır.

Saç uçlarına yapılan çok güzel bir balyaj tekniği böylece oldukça doğal bir ombre saç modeli görebilmekteyiz.

Krepe işlemi saçın tarak ile uçlardan yukarıya doğru taranarak kabartılması işlemidir. Krepe Balyaj günümüzde çok sık tercih edilmektedir ve popüler bir tekniktir. Bunun sebebi ise, atılan krepenin yoğunluğuna bağlı olarak ton geçişlerinin yapımını kolaylaştırmasıdır.

Ayrıca, Krepe Balyaj işleminin popüler olmasının sebebi ise, genellikle radikal değişiklikler istemeyen doğal saç renginin üzerine saçınızın doğal renginden bir kaç ton açık ton geçişleri yapmak isteyen kadınlar için popüler bir teknik olmuş ve olmaya devam edecektir.

Kahverengi Saça Krepe Balyaj Modelleri

Krepe Balyaj Modelleri

Balköpüğü Balyajlı Saç Renkleri

Balköpüğü Balyajlı Saç Renkleri

Altın Sarısı Balyajlı Saçlar

Balyaj Renkleri

Kumral Saç Üzerine Balyaj Modelleri

1 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

Merhaba ben moda editörü Naz. Özellikle Style ve Saç Rengi değiştirme konularında bilgilerimi ve deneyimlerimi aktarıyorum. Lütfen sormak istediğiniz soruları yorum kısmına yazınız;

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (22)

Popüler Yorumlar
  1. Baştan 17. Fotoğraftaki sac rengi ve balyaj rengini ogrenebilir miyim cok tesekkurler.

  2. Benim saçı siyah sizce 7 numara uygun mu nasıl olmalı veya ?

Yapılan Yorumlar
  1. 18. resme bayıldım,ne diye isteyeceğiz bunu ?

  2. Merhaba :)
    Öncelikle her biri çok hoş renkler ama ben özwllikle 15.resimdeki saç rengine bayıldım tam olarka rengi nedir ?

  3. sitenizi sürekli takip ediyorum ve gerçekten çok hoş ve yararlı fotğraflar ve bilgielr paylaşıyorsunuz. Ben de saçımın rengini değiştirmek sitiyorum ve tam oalrak istediğim renk 21. fotoğraf. Acaba o fotoğraftaki bayanın saç rengini öğrenebilir miyim

    • Merhaba Eda Hanım 21. resimdeki saç rengi açık kahverengi saç uçlarına altın karamel balyaj uygulanmış.

  4. meraba.. 3 numaralı sactaki renkler nedir? cok hoş.saç rengim aynı böyle uclardaki balyajın rengi bana yakışır dıye dusunuyorum lütfen cevap verir misiniz??

    • Merhaba Özge Hnaım dipler koyu kumral uçlarda ise koyu küllü sarı krepe balyaj uygulanmış.Bu saç rengi size çok yakışacaktır Özge Hanım kesinlikle denemenizi öneririm ;)

  5. meraba.benim saç rengim 8 numaralı saçla aynı uçlarındaki balyajı evde hangi boyayı nasıl uygulayarak elde edebilirim yardımcı olurmusunuz

    • Fatoş Hanım uçlarda çok açık küllü kumral balyaj uygulanmış bu rengi evde elde etmeniz çok güç küllü sarı saç boyası ile boyasanız dahi hafif de olsa turunculuk oluşur. Kuaförde boyatmanız daha doğru olacaktır.

  6. Mmeraba 15.Resimdeki sac rengi ne acaba

  7. Benm saçım fındık kabuğuu uçlarına nasıl bir sarı renk uygulayabilirm

  8. Bastan 4. Resim hangi renk hangi balyajli ogrenebilirmiyim şimdiden teşekkür ederim

    • Merhaba serpil hanım tam göremiyorum biraz uzak kalmış saç. dipler 6-7 numara. uçlar ise altın sarısı dediğimiz 10.3 krepe balyaj tekniği uygulanmış..

  9. Mrthaba benim sac rengim dogal kestane renk. Biya yok. Ombre yaptirmak istiyorum . Karamel uyar mi ki. 6. Resmi begendim.birde 9 u.adlari be bu renklerin. Tesekkur ederim.

    • 6’da kprepe balyaj var altın sarısı. 8.3 mesela yada 10.0 olabilir açık sarı. Ama koyu kestane saça bunlar gitmez. Dore tonlar olabilir saçınıza. Yada 2 ton uçlarını açtırabilirsiniz. Çok ince krepe balyaj yapacaksanız altın sarısıda olur.

  10. Benim saçı siyah sizce 7 numara uygun mu nasıl olmalı veya ?

    • Siyahsa uçlara 10.1 9.1 gibi küllü sarı uygulayın yarım ton kadar açılacaktır o da bir ışıltı sağlar azda olsa. Oksidanla da karıştırabilirsiniz deneyimli iseniz.

  11. Baştan 17. Fotoğraftaki sac rengi ve balyaj rengini ogrenebilir miyim cok tesekkurler.

    • Dipler bayanın doğal saç rengi, çikolata kahvesi ( açık tonlu olanlar 5. gibi.) Uçlarında ise 10.0 açık sarı saç boyası var. dore ışıltılar isterseniz 10.3 gibi boyalarda katılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir