Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Sağlık

Güneş Lekeleri için Expigment ve Hipokort


2

Güneş lekelerini çıkarmak için 2 yıl önce dermatalog doktorumun reçete ettiği güneş lekeleri geçirici Kremleri Expigment krem ve Hipokort kremin birlikte kullanımı ve nasıl kullanılacağına dair bilgileri bu konuda detaylı bir şekilde paylaşmak istiyorum.

Özellikle tuzlu suda ( deniz suyunda ) deniz ve rüzgarın da etkisi ile güneş kremi ve koruyucu krem kullanmadığınızda yüzünüzde ve cildinizde güneş kremi çıkma olasılığı oldukça fazladır. Öyleki yüzünüzde kahverengi ve sarımcı 50 kuruş büyüklüğünde lekeler çıktığında bu sizi gerçekten çok rahatsı edecektir. En azından bende öyle oldu.
Öncelikle belirteyim sağda solda dillendirilen ev yapımı bitkisel hiç bir karışım, maske vs. bu lekeleri geçirmiyor. ( Denedim oradan biliyorum )

güneş lekeleri için expigment ve hipokort 1

Sizde de güneş lekeleri varsa öncelikle Cildiyeciye gitmenizi öneririm ve sonrasında onun verdiği tedavi yöntemini uygulamanız bu lekelerin geçmesini sağlayacaktır en azından bende öyle oldu.

Expigment 

Konuda Yer Alan Başlıklar

expigment

Daha önce expigment krem ile ilgili konu açmıştım ayrıntılı olarak bu krem ile ilgili deneyimimi bu konuda bulabilirsiniz.

EXPIGMENT %4 30 gr krem 2019 Fiyatı 11 tl Doktor reçete ederse ücresiz.

Nasıl Kullanılır?

Hihidrokinon, vücudun melanin  üretimini baskılayıp cildin zararlı ışınlara karşı doğal sistemini zayıflattığı için bu krem kesinlikle yaz aylarında , güneş altında kullanılmamalı , kış aylarında gece kullanıp gündüz’de mutlaka güneş kremi sürerek kullanmalısınız.

Expigment nedir?

%2 ve %4 oranlarında hidrokinon içeren bir cilt soyucudur. Düzenli kullanıldıktan sonra cildin soyulmasına leke ve problemlerin giderilmesinde kullanılır. Sivilce sorunları için kullanılmaz.

Yan etkileri

Bilinen en önemli yan etkileri : Kızarma ve soyulma yapmasıdır. Kullanım miktarı ve sıklığı doktor kontrolünde olmalıdır.

Yanlış Kullanımlarda 1. derece yanıklara neden olabilir.

Sürekli ve kontrolsüz kullanımda Ochronosis adı verilen ve tedevisi mümkün olmayan cilt lekelerine neden olabilir.

güneş lekeleri için expigment ve hipokort 2

Muadil Kremi

Muadil olarak Azelderm  krem adı geçmektedir. Azelderm aynı zamanda sivilcelere de iyi gelmektedir ve güneşte expigment kadar hassasiyet yaratmaz. Kışın expigment, Yazı aylarında ise azelderm kullananlar vardır.

Expigment  2 ve 4 Arasındaki Fark Nedir?

Etken maddesi Hidrokinon ‘in oranını temsil eder. Yani Expigment %2  daha hafiftir. Doktor kontrolü almadan Hidrokinon %4 kullanmanız kesinlikle önerilme.

Hipokort

güneş lekeleri için expigment ve hipokort 3

Hipokort krem ise 7 tl gibi bir fiyata satılmaktadır. Kortizonlu bir ilaç olduğundan dolayı kullanmadan önce doktorunuza danışmanız gerektiğini belirtelim. Hipokort krem ile ilgili daha fazla ayrıntıyı ilgili konuda bulabilirsiniz.

Nasıl Kullanılır

Dikkat: Aşağıdaki uyarılar sağlığınız için çok önemlidir mutlaka dikkat ediniz.

Bu kremleri sadece kışın kullanabiliyoruz.
Kesinlikle yaz aylarında kullanmayın ve kremleri kesinlikle gündüz sürüp dışarı çıkmayın.
Kremleri sürdükten sonra cilt hücreleri güneşe maruz kalınca tamamen korumasız kalıyor. Bu nedenle kremleri gece sürüyorsunuz sabah kalktığınızda yüzünüzü yıkıyorsunuz.

Uyarı: Yüzünüzü yıkamadan dışarı çıkmayın.

Nasıl Uygulanır?

▶Önce Hipokort kremi sürün lekeli bölgeye iyice yedirin.
▶Sonra expigment kremi sürüp onuda yedirin.
▶Hipokort cildin kızarmasını önleyecek.
▶Expigment ise lekelerinizin rengini günden güne açacak.
Bu kremler az çok kadınlar tarafından bilinen kremlerdir ancak yanlış uygulamalar nedeni ile ya verim alınamaz ya da sorunlar ortaya çıkar.

Yüzünüzde çiller varsa; Bu kremleri tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz.
Ben doktorumun dediği her şeyi uyguladım ve güneş lekelerim tamamen geçti, çillerimin rengi açıldı.

ExpigmentHipokort Ekşi Yorumlarıda İlginizi Çekebilir.

Önemli: Lekeleriniz geçtikten sonra bu uygulamayı sonlandırın.

1 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

2010 Yılında Türkiye'nin moda kadın blog sitesinde oldukça etkili bir internet yayını olmasına katkı sağlamıştır. Bakımlı Kadın 10 senelik kadın içerikli internet yayıncılığı alanında günümüzde güncel kalabilen sayılı kadın sitelerinden biridir.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Merhaba gündüz güneş kremini kullanmam sartmi yada kremi gece kullanmadan önce birey sürülüyor mu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir