Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Saç Renkleri

Fındık Kabuğu Saç Rengi Tonları / Boya Uygulaması


2

Fındık Kabuğu Saç Rengi; kahverengi saç tonları ailesinden gelmekle birlikte daha çok bakır ve açık kahverengi tonları içerir. Doğallığın ön planda olmasını isteyen kadınların tercihi fındık kabuğu rengi birçok tene uyum sağlamasından dolayı en çok kullanılan renklerdendir. Ancak her saç boyası farklı renk tonları sunduğu gibi bu saç rengini açıklayan her blog yazısı da farklı ve yalan yanlış bilgiler sunmaktadır. Aşağıda fındığın kabuğu ile bu saç rengini yan yana koyduk, karar sizin..

Not: Bana göre gerçek fındık kabuğuna en yakın renk ve aşağıdaki saç rengi Loreal excellence creme serisi 6.41 saç boyarı ile birlikte +
Sıcak Bakır Kahve 6,45 %60 / %40 oranında karıştırarak elde edebilirsiniz.

fındık kabuğu saç rengi

Fındık Kabuğu Saç Renkleri

Konuda Yer Alan Başlıklar

Saç boyalarını karıştırarak farklı tonlarda Fındık Kabuğuna yakın saç renkleri elde edebilirsiniz. Örneğin hemen hemen yukardakine çok yakın olmakla birlikte Loreal 6.41+ Loreal 7,43 ‘ü karıştırarak daha bakır ve sıcak bir ton elde edebilirsiniz.

fındık kabuğu saç rengi tonları / boya uygulaması 1
fındık kabuğu saç rengi tonları / boya uygulaması 2

Yukarıdaki saç renginde olduğu gibi kumral yada kahverengi saçlarınıza fındık kabuğu saç boyası ile hem doğal hem de son derece güzel ışıltılar verebilirsiniz.

Aşağıdaki saç rengi aslında küllü açık kahverengi saç renginin çok güzel bir örneği olmasına rağmen saç uçlarında çok hafif fındık kahvesi kullanıldığı için eklemek istedim.

fındık kabuğu saç rengi tonları / boya uygulaması 3

Fındık Kabuğu Saç Rengi Nasıl Elde Edilir?

Eğer saçlarınızı kuaföre gitmeden evde kendiniz boyamak istiyorsanız, marketlerden kutu boyalardan alarak kolaylıkla saçlarınızı boyayabilirsiniz. Tabi iyi bir sonuç almanız için boyanızı kalitesinden emin olduğunuz markalardan kullanmanız gerekiyor.

fındık kabuğu saç rengi tonları / boya uygulaması 4

Bu küt ve kısa saçta çok güzel bir ışıltı ve parıltı katan gerçekten çok güzel bir fındık kabuğu saç boyası uygulaması.

Bu renk kumral dediğimiz kahve tonlarının daha açık renklerinin dore  renk paletlerinde sunuluyor.  Deneyimlediğimiz ve evde boyayacağımız markalar Palette , Koleston Loreal ve Sea Color.

Palette deneyimlerimize göre boyadığınızda kutudaki renge en yakın renk veren saç boyası. Kaliteli pek çok bayan kuaförü tarafından da bu saç boya markası oldukça tercih tercih edilmekte. Tüm markalarda loreal de dahil 6 no ile başlayanlar koyu  kahve olmakta  7 no ile başlayanlar açık kumral tonlarındadır. En aşağıda yer alan fotoğrafta Loreal’ın kumral dore diye 7.3 numaralı boyası kullanıldı. Ayrıca bu rengin yanında içinde bakır tonlarıda oldun biraz turuncu görünsün derseniz  7.43 numaralı boyayı da kullanabilirsiniz.

fındık kabuğu saç rengi tonları / boya uygulaması 5
fındık kabuğu saç rengi tonları / boya uygulaması 6

Aslında tam olarak fındık kabuğu olmasa’da bakır yansımalar yok gibi görünüyor yine de bu saç rengini eklemek istedim. Sonuçta dore kahverengi gibi görünen bu saç ışık yansıması ile birlikte daha daha bakır yansımaları ortaya çıkaracaktır.

fındık kabuğu saç rengi tonları / boya uygulaması 7

Fındık Kabuğu Saç Rengi Kimlere Yakışır?

Bu renk genellikle her ten rengi ile uyumludur. Ancak beyaz, pembe, bronz tenliler ile çok daha güzel görünebilmektedir. Çok koyu renkli tenlerde ise hoş görünmeyecektir.  Ünlülerin de sıklıkla kullandığı bu saç rengi özellikle karamel renk ile fazlaca karıştırılmakta. Saçlarınızı koyu renklere boyattıysanız özellikle ışıltı katmak için bu saç rengini kullanabilirsiniz.

Her ne kadar çoğu ten rengine uyumlu olsa da daha çok kumral ve açık ten renginde yarattığı bütünlükle dikkat çekici bir görünüm oluşturuyor. Siyah renk hariç bütün saç renkleri direkt olarak fındık kabuğu rengine boyanarak istenilen sonuç elde edilir. Fakat siyah saç rengini fındık kabuğu rengine boyamak istiyorsanız ilk olarak saç renginizi kuaför salonlarında iki ton kadar açtırmanız gerekiyor. Daha sonra ister kuaförde isterseniz evde kendiniz rahatlıkla saçlarınızı fındık kabuğu rengine boyayabilirsiniz.

fındık kabuğu saç rengi tonları / boya uygulaması 8
fındık kabuğu saç rengi tonları / boya uygulaması 9

Fındık Kabuğu Saç Rengi için Hangi Saç Boyalarını Kullanabilirsiniz?

Koleston markasının 7/3 numaralı fındık kabuğu rengi, Nevacolor markasının 6.3 numaralı fındık kabuğu rengi, Bio Magic markasının 5.03 numaralı fındık kabuğu rengi, Loreal Paris Excellence Creme 6.41 numaralı fındık kahve rengi, Garnier markasının Color Naturals serisinin 7.3 numaralı fındık kabuğu rengi, Syoss markasının 6.80 numaralı fındık kabuğu rengi saç boyaları ile güvenilir bir şekilde evde saçlarınızı boyayabilirsiniz.

Saç boyaları olarak her saç markası Fındık kanbuğu saç rengini farklı şekilde vurgulamıştır. Bana göre en doğru renk Loreal’in saç boyasıdır. Diğer tüm boyalar ancak karışım yapılarak bir nebze olsun yaklaşabilir.

Natural colors 6d

Sea color 7.3 fındık

Garnier color natural serisi 7/3

Garnier’in 7/3 Saç boyası ışıkta yansıma ( bakır ışıltılar ) elde etmek isteyen bayanlar için ideal olabilir.

Koleston 7/3

Neva color tüp boya 6.3

fındık kabuğu saç rengi tonları / boya uygulaması 10

Voila 7/31

Loreal excellence creme serisi 6.41

fındık kabuğu saç rengi tonları / boya uygulaması 11

Palette 5-0 Fındık kahve

Palette 5.0 Fındık kabuğu saç rengi dese de bu saç rengi aslında küllü kahverengi ve ışıltı dore saç rengini yansıtmaktadır. Yani ben bu saç boyasının fındık kabuğu saç rengi ile alakası olmadığını düşünüyorum.

fındık kabuğu saç rengi tonları / boya uygulaması 12

2 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

2010 Yılında Türkiye'nin moda kadın blog sitesinde oldukça etkili bir internet yayını olmasına katkı sağlamıştır. Bakımlı Kadın 10 senelik kadın içerikli internet yayıncılığı alanında günümüzde güncel kalabilen sayılı kadın sitelerinden biridir.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir