Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Saç Renkleri

Küllü Bal köpüğü Saç Rengi Nasıl Elde Edilir?


78

Bu yazımızda sizlere küllü bal köpüğü saç rengi nasıl elde edileceği hakkında bilgiler vereceğiz ve evde uygulama yöntemini anlatacağız.

 Bal köpüğü saç rengi,sarı saç ile kumral saç arasında tonda olan bir rektir. Küllü sarı boya karıştırılarak elde edilen bir renktir. Bu saç rengi balköpüğünün turuncu etkisini azaltarak küllü sarının da soluk görünümünü ortadan kaldıran bir saç rengidir.

Orta açıklıkta renkleri tercih edenler ve trend bir görünüm isteyenler için bu saç rengi kesinlikle ideal!

Balköpüğü saç renginin küllü tonu olarak da adlandırılan bu saç renk, fazla esmer değilseniz tüm bayanlara önerebileceğim bir renk. Sıcak bir renk tonuna yakın olan küllü balköpüğü rengi tene canlılık, aydınlık veren br renktir.

küllü balköpüğü son derece başarılı bir boyama örneği
Küllü Balköpüğü Son derece başarılı bir boyama örneği

İPUCU: Evde bal köpüğü saç rengi nasıl elde edilir konumuzu da inceleyebilirsiniz.

[ideabox_post id=”77039″]

Küllü bal köpüğü saç rengi hangi saç boyasıyla elde edilir?

Konuda Yer Alan Başlıklar

  Sarı tonlarda bir saç için  küllü bal köpüğü saç rengini elde etmek her zaman daha kolaydır. Koyu saçlar için açık renk elde etmek zor ve zaman isteyen bir işlemdir. Önce saçın açılıp sonra da boyanması gerekir.

– Açık renk saçlar  için;

  7.30 ya da 7.66 bal köpüğü saç boyasını almanız ve yarısını bir kaba boşaltmanız gerekir.

-İkinci olarak ise 9.1 değerinde altın küllü sarının yarısını bal köpüğünün bulunduğu kaba boşaltmanız ve son olarak bir şişe yüzde dokuzluk oksidanı katıp harmanlamanız yeterlidir. Saçınıza boyayı uygulayıp, kutuda yazan bekleme süresini dikkate alıp ardından yıkayabilirsiniz.

alt tonlardan kahverengi hem küllü hem de saç uçlarında balköpüğü yansımalar mevcut
Alt tonlardan kahverengi hem küllü hem de saç uçlarında balköpüğü yansımalar mevcut
[ideabox_post id=”160305″]

Bu karışımı saçınıza uygulamanız güzel bir küllü bal köpüğü saç rengine sahip olmanıza yardımcı olur.

-Kumral ve açık kahve renginde bir saç için;

9.3 altın sarısı rengi, 8.1 küllü açık kahve rengini yüzde %9′ luk oksidasyonu karıştırmanız ve saçınıza uygulamanız yetecektir.

Aynı şekilde kutudaki talimatlara uyup saçınızda yeteri kadar bekleterek istediğiniz tonu elde etmiş olursunuz.

küllü bal köpüğü saç rengi nasıl elde edilir? 1
Küllü Kahverengi balköpüğü

Koyu renk saçlarda;

– Koyu renk saçlarda bu işlem zor ve aşamalı olacağı için tavsiye edilmemektedir. Fakat daha önce açıcı tecrübesi olanlar ,ya da profesyonel yardım alabilecek olan hanımlar bu rengi rahatlıkla başarabilirler. Eğer daha önceden bir deneyiminiz yoksa bir profesyonele danışmanızı öneririz.

Küllü Balköpüğü saç rengi için güzel bir örnek saç videosu: Kaynak: @selim.varan

Koyu renk saç için uygulanabilecek boya numaraları; 

– Saç açma işleminin ardından 9.3 altın sarısı ve 8.1 küllü açık kumral boyayı saçlarına uygulayabilirler.

[ideabox_post id=”302051″]

Boya markaları; Welle coleston, İgora, Loreal excelance, Garnier, Palette Deluxe tercih edebilirsiniz.

küllü bal köpüğü saç rengi nasıl elde edilir? 2
Balyajlı Işıltılı Küllü Balköpüğü Boya işlemi

NOT: Saç açma işlemini evde yapmak isteyen hanımlar diğer saç boyama yazılarımızdaki ‘ küllü sarı saç nasıl elde edilir’ isimli konumuzdan yardım alabilirler.

Kuaförde küllü balköpüğü saç renginin maliyeti; saçın uzunluğuna, koyuluğuna ve işlemin süresine göre değişmektedir. Yaklaşık 1000-1500 tl arası fiyatları vardır.

Aşağıdaki model görsellerinde ,konumuzda değindiğimiz saç rengine örnek olacak şekilde fotoğraflara yer verilmiştir. İnceleyebilirsiniz..

küllü balköpüğü saç rengi
Küllü Balköpüğü Saç Rengi
[ideabox_post id=”76785″]

1 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

Güzelliğe ve modaya kendini adamış bir öğretmen. Doğasever, pati dostu, kedilere aşık tam bir makyajkolik :) Moda, makyaj, saç boyama, kadına dair her konuda paylaşımlarımla sizlerle olacağım :)

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (78)

Popüler Yorumlar
  1. merhaba,saçkarına cila yaparsan ve içerisine L’Oreal Paris Excellence Creme Bal Peteği Saç Boyası 7.31 eklersen cila için istediğin saç rengini yeşillenme olmadan elde edebilirsin.

  2. merhaba benim saçlarımın tümü maviydi daha sonra kuaför saçımı kızıl kahveye dönüştürmek için açıcı vurdu kızıl kahveye yaklaşık 6 ay önce boyattım 6 aydır saçlarımı boyatmıyorum kızıl kahve aka aka küllü sarı ya da küllü bal köpüğü rengine dönüştü 2.fotoğraftaki gibi bir renk elde etmem için hangi boyaları karıştırmam gerek?

Yapılan Yorumlar
  1. Ten rengim esmere yakın buğday ten mi diyorlar bilemiyorum hangi renk yakışır bana yardımcı olurmusunuz

    • Siyah tonlar daha doğal durur. Ama karamel uçlara ışıltıda yaptırabilirsiniz. Sevgiler.

  2. mrb ben ilk resimdeki saç rengini yapmak istiyorum nasıl elde edebilirim acaba saç rengim açık

    • Merhaba, dipler koyu kahve 3 cm kadar dipleri bıraktıktan sonra balyak yapmalısın fotoğraf çok net değil ama karamel saç ile birlikte 8.3 dore sarı iyice karıştırılmış. Arada 7.1 Küllü açık kumral da karıştırılmış.

  3. Merhaba Naz hanım, ben pilatin olan saçlarımı bal köpüğü yapmaya karar verdim ve loreal 7.3 bal köpüğü ile koleston 9.3 altın sarısı az olacak şekilde karısım yapıp saçlarıma uyguladım ve muhtemelen alt pilatin oldugu için renk küllü sarı cıktı bunu bal köpüğüne nasıl çevirebilirim şimdi? yine aynı boya karısımları ilemi yoksa daha farklımı bilgi verirseniz çok memnun olacağım.

    Kolay gelsin

    • Merhaba Pınar evet altı platin ise o şekilde çıkması doğalç Küllü rengini de platinden alıyor. Grilik var sonuçta. Tekrar dore renklere yani bahsettiğiniz renklere boyamalsınız. 7/3’ü daha az kullanın ama.

    • Merhabalar.Ben saclarimda acma islemi yaptirdim. Sari renkte acildinsaclarm.Daha sonra kullu acik kahveye boyandi.Simdi o saclarimi Acik kullu kumrala boyamak istiyorum.ama yesillik falan olsun istemiyorum. Hangi karisimlari elde etmemi tafsiye edersiniz?

      • Merhaba Aygun hanım konuyu yanlış yere yazmışsınız. Küllü Kumral tonlarında en başarılı saç boyası igora royal’dır. %10, 0.22 İgora royal + %90 8.1 yada 8.2 saç boyalarını karıştırıp açık küllü kumral elde edebilirsiniz.

  4. Merhaba

    2.resimdeki sac renginden istiyorum. Nasil elde edebilirim destek olur musunuz ?

    • Destek olurum tabii ama sizin saç renginiz nedir önemli olan o. Sevgiler.

      • Koyu balköpüğü rengi. Ara renk olduğu icin tam tanımlamasını yapamiyorum. Tesekkürler

        • Merhaba saçlarım şuan kumral sarı tonlarına dönmek istiyorum bej sarı gibi hangi boyaları kullanmalıyım o kadar küllü açık sarı denedim sarı denedim ama Bi türlü istediğim renge ulaşamadım hep kumral tonlarında kalıyo

          • Merhaba kumraldan sarı tonlarına saçlarınızı açmadan gelmeniz mümkün değil.

  5. saçlarınızın koyu bal köpüğü olduğunu var sayıryorum o zaman saçlarınızda dorelik vardır. Saçlarınızı 5 tonlarında açık çikolata kahverengiye boyarsanız boyanın içine de Altın sarısı bir saç boyası 1/4 oranında(8.3,9.3 olabilir) karıştırırsanız bu saç rengini yakalayabilirsiniz.

  6. merhabalar şaçlarım dore bundan kurtulmak istiyorum dip rngim küllü olsun istiyorum nasıl yapabilirim ?

  7. Merhaba ben çok beyaz tenliyim yanaklarim kendiliğinden pempe hafif ve şuanda bebek sarısı sarıyı çok seviyorum ama istediğim doğal bir sari https://www.google.com.tr/search?q=altin+piriltili+toffee&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjApdKJ4qnNAhVBVRoKHa6BCb8Q_AUIBygB&biw=360&bih=577&dpr=2#imgrc=-h1uSQP1yJpeOM%3A bu renk nedir nasıl ulaşırım sacim açık zaten

  8. iyi geceler 7.1 küllü kumraldan bal köpüğü rengine dönüs yapmak istiyorum hangi numaradan boyayı almam lazım teşekkür ederim…

  9. merhaba benim saçlarımın tümü maviydi daha sonra kuaför saçımı kızıl kahveye dönüştürmek için açıcı vurdu kızıl kahveye yaklaşık 6 ay önce boyattım 6 aydır saçlarımı boyatmıyorum kızıl kahve aka aka küllü sarı ya da küllü bal köpüğü rengine dönüştü 2.fotoğraftaki gibi bir renk elde etmem için hangi boyaları karıştırmam gerek?

  10. Bcnde balkopugu istiyorum ne kullanmam gerekiyor tesekkur ediyorum simdiden

  11. Merhaba 7 koyu küllü sarı ile 9 bal köpüğü rengi karışımı nasıl bir renk olur saçlarım orta kumral

  12. Merhaba saçlarım küllü kumral boya alttaki saçım ise bal köpüğü idi tekrar aynı renge nasıl dönebilirim bL köpüğü ne su an koyu küllü Bi renkte ölü caNsız ışıltısız yardım lütfen dipleri kahvemsi kumral uçlar küllü kumral

  13. Merhaba benim saçlarım bal köpüğü rengi idi ama küllü kumral a boyadım şimdi mat küllü kumral kahve aradı Bi renk oldu ama hiç beğenmedim çok soluk ve yaşlı gösterdi tekrar saçıma bal köpüğü parlaklığını nasıl verebilirim turunculuk kızıllık olmadan lütfen yardım

  14. 9 Şubat 2021

    Mrb benim saçlarım uçları röfleli diplerinden palette deluxe ile açtım çok açık sarı ve turunculuklar var bal köpüğü ne boyamak istiyorum hangi renk alsam renkte yesillenme olmaz ve doğal durur

    • merhaba,saçkarına cila yaparsan ve içerisine L’Oreal Paris Excellence Creme Bal Peteği Saç Boyası 7.31 eklersen cila için istediğin saç rengini yeşillenme olmadan elde edebilirsin.

  15. Merhaba saçımın dipleri kendi rengim kumral ortalar kızıllık var uçları sarı bal köpüğü karamel istiyorum nasıl yapabilirim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir