Ketoral krem deri üzerinde oluşan mantar enfeksiyonu, dermatit gibi cilt sorunlarına bağlı olarak gelişen kaşıntı, irritasyon ve yanma gibi semptomların giderilmesinde ve enfeksiyona sebep olan mantarların yok edilmesinde etkili “imidazol türevi sistemik antimikotikler” grubuna ait bir ilaçtır. İlacın farkı vücut bölgelerindeki mantar enfeksiyonlarına karşı şampuan, tablet, supozituvar ve vajinal supozituvar gibi formları bulunmaktadır.
Ketoral Etken Maddesi
Ketoral Krem etken madde olarak her bir gramında 20 mg ketokonazol içermektedir. Ketokonazol, antifungal yani mantarların hücre zarı yapısında değişiklikler meydana getirip büyümelerini baskılayıcı etki gösteren geniş spektrumlu bir etken maddedir.
Ketoral Deri Kremi Ne İşe Yarar?
Ketoral kremin tedavi amacı ile kullanıldığı başlıca durumlar şu şekilde sıralanabilir;
• Dermatofit adı verilen mantar türüne bağlı deri enfeksiyonu
• Deride candida türünde mantarlara bağlı gelişen enfeksiyon
• Vücut mantarı (Tinea corporis)
• Kasık mantarı (Tinea cruris)
• El mantarı (Tinea manus)
• Ayak mantarı (Tinea pedis)
• Leke şeklinde gelişen cilt mantarı (Versikolor)
• Kepeklenme (Seboreik dermatit)
Ketoral Nasıl Kullanılır?
Doktorunuz günlük kullanım dozunu ve gerekli tedavi süresini ciltte oluşan enfeksiyonun şiddetine ve türüne göre belirleyecektir. Doktorunuz tarafından farklı şekilde reçete edilmediği sürece ilacı günde bir veya iki kez enfekte olan bölgeyi yıkayıp temizledikten sonra parmak uçlarınızla hafifçe masaj yaparak uygulayınız. İlacın gözle temas etmemesine özen gösterin. İlacı uyguladıktan sonra ellerinizi mutlaka yıkayın.
Ketoral krem gebelik kategorisi “C”dir. Hekim tarafından gerekli görülmediği sürece kullanılmamalıdır.
DİKKAT : Özelikle saçta kullanımı için bu ilacın Şampuan olarak kullanılabilir formu’da bulunmaktadır. Ketoral Şampuan ve Konazol Şampuan konularında ayrıntılı olarak etkilerini ve kullanım alanlarını anlattık.
Ayrıca vücudunuzdaki sivilceler ve mantar için duş jeli olarak kullanabilirsiniz. Kaynak: @bymervedindar
Muadil İlaçlar
Ketoral muadili ilaçlar Fungoral, Ketoderm, Konazol, Nizoral şeklinde sıralanabilir.
Ketoral Krem Yan Etkileri Nelerdir?
Ketoral krem yan etkileri arasında en sık karşılaşılan durum uygulama bölgesinde oluşan yanma hissidir. Bu etki fark edildiğinde ilacın kullanım sıklığının azaltılması ve durdurulması halinde kendiliğinden kaybolacaktır. İlaç tedavisi sırasında karşılaşılabilecek yaygın olmayan yan etkiler ise; kremin uygulandığı bölgede kanama, kızarma, şiddetli irritasyon, kuruluk, rahatsızlık hissi, iltihap (kontakt dermatit), karıncalanma, ciltte yapışkanlık hissi, döküntü (ürtiker), deride kabarma ya da soyulma şeklinde sıralanabilir. Bunlar ilacın seyrek olarak raporlanan yan etkileridir. Bu gibi etkilerden herhangi birini fark etmeniz durumunda ilacın kullanımını acilen durdurarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz.
Ketoral Fiyat
Ketoral %2 krem 40 g 2020 güncel satış fiyatı 14.12 TL’dir
10 ay Önce Güncelleme Yapılmıştır.
1 Yorum
[…] ve kremler kategorisinde yazılarımı bulabilirsiniz. Cildinize bu tip diğer sorunlar varsa ketoral krem inceleme yazımıza […]