Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Parfüm

Evde Parfüm Nasıl Yapılır?


0

Sosyal hayatta gerek kadınlar olsun gerek erkekler olsun tarihin hemen hemen her döneminde çevresindeki diğer insanlara karşı güzel görünme, beğenilme ve hoş bir izlenim bırakma çabası içerisinde olmuşlardır. Bunu başarmak için bir çok farklı yöntem ve çalışma içerisinde bulunmuşlardır. Güzel kokmak, etrafa güzel bir koku yaymak da bu çabaların bir parçası halini almıştır. Geçmişte daha farklı yollarla bu amaca hizmet edilse de günümüzde daha yaygın olarak bu iş parfümlerin kurtarıcısı olduğu bir durum haline gelmiştir. Genellikle hazır olarak satın alınıp kullanılan parfümler insanların beğenisine sunulmuştur. Kadın parfümleri, erkek parfümleri veya her iki cinse de hitap eden fenimen ve maskülen özellikleri bir arada bulunduran unisex parfüm çeşitleri de piyasada mevcuttur. Peki bu parfümler nasıl yapılır, parfümlerin hammaddesi nedir, bu hammaddeler nerede bulunur, bizim bulmamız mümkün müdür? Evde kendimiz de parfüm yapabilir miyiz?

evde parfüm nasıl yapılır? 1


Evde parfüm yapabilmek için parfüm hakkında bir takım temel bilgilere sahip olmak gerekir. Kokuyu oluşturan öğeler, koku içeriği, kokunun kalıcılığı nasıl sağlanır gibi bazı püf noktalara hakim olmak gerekir. Bize kokuyu sağlayacak içeriklerin hangi oranda eklenmesi gerektiğini bilmekte evde yapacağımız parfüm hakkında fayda sağlayacaktır.
Parfümün ilk açıldığında yaydığı kokuya üst nota denir. Daha sonra bu kokunun kaybolmasıyla ana koku yayılır ve tenimize yer eder. Bu kısmada parfümün ata notası denir ve parfümün asıl kokusunu oluşturur. Alt nota ise parfüm kokusunun kalıcılığını sağlayan bölümdür.

Parfümün hammaddesi nedir?
Bütün bunları öğrendikten sonra şimdi de parfümümüzü yapacağımız hammaddeye ulaşmamız gerekir. En çok bilinen ve parfümlerde kullanılan hammaddeler çiçek, limon, nane, vanilya, bergamot, sandal ağacı, sedir ağacı, tarçın, karabiber, sarıpapatya, yasemin, portakal çiçeği, gül, gül ağacı, karanfil, greyfurt, fesleğen, lavanta, biberiye, çam, sedir ağacı, zencefil ve köknardır.

Bundan sonra yapmanız gereken tercihinize göre parfümünüzün nasıl kokmasını istiyorsanız o hammaddeyi elde etmek. Elde ettikten sonra parfümümüzün üst, alt ve orta notalarını hangi oranda karıştırmamız gerektiği. Üst nota için ideal oran %30, orta nota için %50 ve alt nota için de % 20 şeklindedir.
Bunlar dışında gerekli olan diğer malzemeler şunlardır:
Yeterli miktarda taşıyıcı yağ ( badem yağı tercih edilebilir)
Alkol ( 100 veya 190 derce)
Şişe suyu
Lavanta ( tercihinize göre değişir)
Cam parfüm şişesi
Süzgeç
Tencere

İlk olarak seçtiğimiz çiçeği temizleyerek tencereye alıyoruz. Üzerine taşıyıcı yağımız ile şişe suyumuzu ilave ediyoruz. Çiçeklerimiz iyice eziyoruz. Daha sonra kısık ateşte 6 saat kadar kaynatıyoruz. Sonra süzgeç yardımıyla çiçeklerimizi süzüyoruz. Alkolü de hazırladığımız karışıma ekleyerek cam parfüm şişesine dolduruyoruz. Birkaç hafta dinlendirdikten sonra ev yapımı parfümümüz hazır.

1 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir