Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Anne ve Bebek

Bebeklerde Göz Kayması Nedir?


0

Nadir görülen hastalıklar arasında yer alan bebeklerde göz kayması ebeveynleri tedirgin etmektedir. Bebeğin iki gözünün birbiri ile farklı yere bakması olarak bilinen göz kayması ancak bebek bir noktaya odaklandığında anlaşılmaktadır. Bazı durumlarda ebeveynler dikkatli olursa bebeğin hızlı göz hareketlerinde de göz kayması olup olmadığını anlayabilir. Bebeğinizin göz bebeğine baktığınızda biri göz beyazının tam ortasında iken diğer ise daha içeri ya da dışarı da olabilir.

Neden Olur?

Konuda Yer Alan Başlıklar

Bebeklerde göz kayması problemi bebeğin doğumunu takip eden ilk aylarda meydana gelmektedir. Bu hastalığın asıl sebebi bebeğin iki gözünü aynı hizada tutmayı sağlayan beyin kontrolünün henüz gelişmemiş olmasıdır. Bu fonksiyonların gelişmesi ile birlikte de bebeklerdeki göz kayması problemi azalmaktadır. Ancak 6 aydan sonra görülen göz kaymalarında mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.

Nasıl Düzelir?

Bebeklerde göz kayması problemi olması ya da olmamasına bakılmadan 1 yaşına kadar mutlaka bir göz doktoruna muayene ettirilmelidir. Bu sayede bebeğinizdeki göz tembelliği gibi problemlerin erken teşhis ve tedavisini sağlayabilirsiniz.

Doktorlar 6 aydan sonra göz kayması problemi ile karşılaşan çocuklarda kayma olmayan gözü bantlayarak göz kayması olan gözün kaslarını kuvvetlendirmeye çalışırlar. Doktorun tedavi yöntemi farklılık gösterebilir ama günlük 2 ya da 3 kez bu göz bandının bebeğe takılması istenilebilir. İleri derece göz kayması problemlerinde ise bu 6 ya kadar çıkartılabilmektedir.

Ne Zaman Belli Olur?

Bebeklerin yaşadığı göz kayması problemi genellikle doğum sonrasında beyin fonksiyonlarının gelişmemesi nedeni ile başlamaktadır. Dolayısı ile doğum sonrasında bebeğiniz bir yere odaklandığında göz bebeklerine baktığınızda göz kayması olup olmadığını anlayabilirsiniz. Bazı durumlarda bebeklerdeki göz kayması sorunu 6 aydan sonrada başlayabilmektedir. Dolayısı ile ebeveynlerin bebeklerinde yaşanabilecek göz problemlerini dikkatle incelemeleri gerekmekte ve düzenli olarak göz doktoruna muayene ettirerek erken teşhisin yararlarından faydalanmalıdır.

Ne Zaman Düzelir?

Bebeklerde yaşanan göz kayması probleminin düzelmesi için bebeğin beyin fonksiyonlarının gelişmesi gerekmektedir. Bebeklerde ise beyin fonksiyonunun gelişimi 6 aya kadar sürebildiği için göz kayması probleminin de bu süreç içerisinde düzelmesi beklenir.

3 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir