Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. İlaç-Vitamin-Takviyeler

Bekunis Nedir? Kullanıcı Yorumları


0

Bekunis uzun süreli kabızlığın tedavisinde kullanılan laksatif (bağırsak yumuşatıcı) ilaçtır. Halk arasında müshil olarak da bilinen geniş bir ilaç grubunun üyesidir. İçeriğindeki kombine etken madde kalın bağırsakları doğrudan uyararak bağırsak hareketlerini ve dışkı atılımını artırır. Dışkı kıvamını yumuşatır.

Bekunis eczanelerden reçetesiz olarak da temin edilebilir fakat özellikle yüksek tansiyon, kalp rahatsızlığı ve şeker hastalığında doktor kontrolü olmadan kullanılmamalıdır.

bekunis kullanımı ve kullanıcı yorumları
Bekunis Kullanımı ve kullanıcı Yorumları

Bekunis Etken Maddesi

Konuda Yer Alan Başlıklar

Bekunis her bir tabletinde 3 mg sennosid B ve 5 mg bisakodil etken maddelerini içermektedir. Bitkisel kaynaklı bu iki etken madde kalın bağırsak duvarında irritasyon oluşturarak emilimi ve boşaltımı hızlandırır.

Bekunis Kullanım Alanları

Bekunis uzun süredir devam eden kabızlık şikayetinin tedavisinde kullanılmaktadır. Kabızlığın kısa süre içerisinde giderilmesinde etkili bir yöntemdir. Dışkıyı yumuşatıcı etkiye sahiptir ve boşaltımı kolaylaştırır.

Kullanım Şekli: Gece yatmadan önce 1 tableti çiğnemeden, bölmeden bol su ile yutunuz. Yatmadan önce içilmesi durumunda etkisini sabah göstermeye başlayacaktır. Bir haftadan uzun süre kullanılması önerilmez.

Uyarı: Bekunis apandisit, Crohn ve Ülseratif Kolit hastalarında; bağırsak ve safra yolu tıkanıklığı bulunanlarda ve 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmaz.

Muadil İlaçlar

Laxeno, Pursennid, Sennalax, Senokot, X-M

Yan Etkileri

Bekunis kullanımına bağlı olarak en sık ortaya çıkan yan etkiler baş dönmesi, tansiyon düşüklüğü, bağırsakta gaz, karın ağrısı, ishal ve idrar rengi değişikliğidir. Bu etkiler hafif seyirlidir ve genellikle kendiliğinden düzelir.

İlacı kullandıktan sonra elde, ayakta, bilekte, yüzde ve dudaklarda şişkinlik; yutma güçlüğü ve nefes darlığı gibi etkilerin ortaya çıkması ilaç içeriğine alerjiniz olduğunun göstergesi olabilir. Bu durumda ilacı kullanmayı acilen bırakıp doktorunuza başvurunuz.

Fiyat

Bekunis 3 mg / 5 mg 30 tablet ilacın 2019 güncel satış fiyatı 13.93 TL’dir.

Kullanıcı Yorumları

Müthiş karın ağrısı yaptıktan sonra etkisini gösteren ilaç.

Hayatınızın yarısını tuvalette geçirmek istemiyorsanız kullanmamanız gereken ilaç. dün bir tane aldım dünden beri sadece arada bir önemli ihtiyaçlar(su içmek, leblebi yemek, kola içmek) için çıkıyorum tuvaletten.

https://eksisozluk.com/entry/16459772

4 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde stajyer doktor olarak eğitimimi tamamlamaktayım. İnsanlara her an faydalı olacak doğru bilgileri paylaşma gayreti içerisindeyim. Sağlıkla kalın...

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir