Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. İlaç-Vitamin-Takviyeler

Enfexia Nedir? Muadilleri


0

Enfexia bakteriler üzerinde gösterdiği öldürücü etki sayesinde alt-üst solunum yolu enfeksiyonları, genital enfeksiyonlar, bel soğukluğu, deri ve yumuşak doku enfeksiyonları gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılan “Sefalosporin” adlı ilaç ilaç grubuna ait bir antibiyotiktir.

Enfexia Etken Maddesi Nedir?

Konuda Yer Alan Başlıklar

Etken madde olarak her bir tabletinde 500 mg sefuroksim içermektedir. Sefuroksim, özel proteinlere bağlanıp bakterilerin hücre duvarı sentezini engelleyerek parçalayıcı etki gösterir ve böylelikle bakteri kaynaklı enfeksiyonları önler.

enfexia
Kaynak: instagram

Enfexia Ne İçin Kullanılır?

İlacın reçete edildiği başlıca durumlar şu şekilde sıralanabilir; 

•    Kulak, burun, boğaz, orta kulak iltihabı, sinüzit, bademcik iltihabı ve farenjit (yutak iltihabı) gibi üst solunum yolu enfeksiyonları 

•    Akut bronşit, kronik bronşitin ani alevlenmeleri ve pnömoni (akciğer iltihabı) gibi alt solunum yolu enfeksiyonları

•    İdrar yolu iltihabı, böbrek iltihabı ve mesane iltihabı gibi genital enfeksiyonlar

•    Çıban (furonkül), irinli deri enfeksiyonu, bulaşıcı ve mikrobik deri enfeksiyonu (impetigo) gibi çeşitli deri ve yumuşak doku enfeksiyonları

•    Bel soğukluğu (gonore) ve rahim ağzı iltihabı (servisit) 

•    Kene ısırması ile insana bulaşan Borrelia burgdorferi adlı bakterinin sebep olduğu hastalık olan “Lyme”nin tedavisinde. 

Enfexia Nasıl Kullanılır?

İlacın günlük dozu ve tedavi süresi doktorunuz tarafından enfeksiyonun şiddetine ve türüne göre belirlenecektir. Olağan dışı bir durum olmadıkça ilacın tedavi süresi genelde 5-10 gündür. Hastalığınızın durumuna ve ilaca verdiğiniz yanıta göre doz değişikliği yapılabilir ya da tedavi süresi uzatılabilir. Doktorunuz tarafından başka şekilde önerilmediği sürece ilacı günde iki kez (12 saat arayla), kırmadan, ezmeden bol su ile yutunuz.

Özellikle antibiyotiklerin belirtilen süre ve dozda kullanılması son derece önemlidir.

Eşdeğer İlaçlar

Muadili ilaçalar Aksef, Avifur, Cefaks, Cefrox, Ceftop, Cefurol, Furoximed, Inceptum, Multisef, Oraceftin, Oraksetil, Powercef, Sefaktil, Seffur, Sefuroks, Tugens, Zinnat Forte, Zinnat’dır.

Enfexia Yan Etkileri Nelerdir?

Enfexia antibiyotik yan etkileri görülme sıklığına göre baş ağrısı, baş dönmesi, ishal, mide bulantısı, karın ağrısı, kandaki eozinofil değerinde yükselme, bir çeşit mantar enfeksiyonu olan candida çoğalması ve karaciğer enzim düzeylerinde geçici süreli artış olarak bildirilmiştir. İlacın yaygın görülmeyen yan etkileri ise kusma, deride döküntü ve aşırı duyarlılık reaksiyonları, kandaki trombosit ve lökosit sayısında azalma olarak sayılabilir. Bu gibi yan etkilerden herhangi biriyle karşılaşmanız durumunda doktorunuza başvurunuz.

Enfexia Fiyat

, 500 mg 14 tablet ilacın 2020 güncel satış fiyatı 28.43 TL’dir.

Farklı kategorilerdeki tüm tavsiye yazılarımızı ilaç , krem kategorimizden takip edebilirsiniz.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde stajyer doktor olarak eğitimimi tamamlamaktayım. İnsanlara her an faydalı olacak doğru bilgileri paylaşma gayreti içerisindeyim. Sağlıkla kalın...

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir