Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Moda Sözlüğü

Retro Giyim Nedir? Örnek Tarz Kombinler


1

Retro kelimesi Latin kökeninden gelen bir kelimedir. Geçmişe bakış, geriye yönelik, geçmişle alakalı anlamlarını taşımaktadır. Retro giyim, tıp, astroloji gibi alanlarda da karşımıza çıkmaktadır. Kısacası Retro dediğimizde aklımıza gelen anahtar kelime tabi ki geçmiş olmalıdır.

Retro Giyim Nedir?

Şu an moda dünyası içerisinde sıklıkla duyduğumuz bu moda stili belirli bir dönem de yaygın olarak kullanılan geçmişe ait parçaların günümüzde tekrar moda olup kullanılmasıdır.

Bu giyim tarzıyla ilgili bilmeniz gereken ilk şey vintage ile Retro arasındaki farktır.

Vintage ile Retro Arasındaki Fark

Retro geçmişte moda olan bir şeyin tekrar moda olmasıdır. Vintage ise belli bir dönemin havasını yansıtan geçmişte üretilmiş parçaların günümüzde kullanılmasıdır.

retro giyim
Retro giyim

Nasıl Kombinlenir?

Kıyafetleri nasıl kombinlenir sorusuna gelirsek feminenliği öne çıkaran aksesuarlar oldukça tercih ediliyor. Annenizin dolabını açıp incelemek bu tarza olan fikirlerinizi daha fazla kuvvetlendirebilir.

Dikkat: Bu giyim tarzında dikkat etmemiz gereken eski esintilerle günümüzü buluşturmak bu ince çizgiyi yakalayamadığınızda eskiye dönük bugünün modasıyla harmanlanmamış bir kombinle karşılaşabilirsiniz.

retro giyim nedir? örnek tarz kombinler 1
retro giyim nedir? örnek tarz kombinler 2

Örnek verecek olursak kabarık bluzları yüksek bel dar kesim bir pantolonla kombinleyebilirsiniz.

Retro kıyafet kombiniparçaları bol puantiyeler, kabarık elbiseler, yüksek bel pantolonlar, çan ya da pileli etekler, tulumlar, dolgu topuklar, saç bantlarını sıralayabiliriz.  

Örneğin renkli bir çan etekle beyaz bir bluz kombini sizi oldukça geçmiş günlere götürecektir. Bu kombine ilave olarak dolgu topuklar ve saç bantları size eşlik edebilir. Ayrıca tamamen Retro havasında gözükmek istiyorsanız size bir kahkül de eşlik edebilir.

retro kombin örnek
Retro Kombin Örnek
retro giyim nedir? örnek tarz kombinler 3
retro giyim nedir? örnek tarz kombinler 4
retro giyim nedir? örnek tarz kombinler 5
retro giyim nedir? örnek tarz kombinler 6

Diğer tüm moda tarzlarını Moda sözlüğü kategorimizden ulaşabilirsiniz.

Ek olarak Vintage Kıyafetleri Veritabanı – Ekşi :)

1 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

Güzelliğe ve modaya kendini adamış bir öğretmen. Doğasever, pati dostu, kedilere aşık tam bir makyajkolik :) Moda, makyaj, saç boyama, kadına dair her konuda paylaşımlarımla sizlerle olacağım :)

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir