Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Dekorasyon

2021 Dekorasyon Fikirleri


0

Pek çok insanın tüm yıl boyunca evlerde daha fazla zaman geçirmesi yeni ihtiyaçları ve arayışlarında beraberinde getirdi. Yeni dekorasyon fikirleri özellikle kapalı kaldığı yaşam alanlarını iyileştirmek adına pandemi döneminde dekorasyon fikirlerinin artmasıyla ve tadilat işlerinin arttığına tanık olduk. Bu dönemde yapılan dekorasyonlar arasında işlevsel homeofice’ler, uzaktan eğitim ve toplantı odaları, bahçe, balkon ve kiler dekorasyonları en başta geliyor. Önceki yıl pandemiden etkilenmeyen dekorasyon ve tadilat sektörü, 2021 yılına da çok yoğun şekilde başladı.

2021 dekorasyon fikirleri

Capcanlı renk paletleri, çok amaçlı hobi odaları ve daha fazlası..

Peki, 2021 yılında ev veya iş yerlerinizde yapmayı düşündüğünüz değişimler için yenilikçi ve minimalist dekorasyon fikirlerine sahip olmak ister misiniz? Bir tasarım tutkunu iseniz, şık ve duygu dolu boya renkleri, dayanıklı ve yeni tasarım kumaşlar, iç mekân bitkileri, akıllı aydınlatma ve daha fazlasını içeren tasarım fikirlerini sizler için derledik.

 Bu yazımız size 2021 dekorasyon fikirleri vermesi açısından fayda sağlayacaktır.

2021 Dekorasyon Trend Patone Rengi: Nihai Gri

Konuda Yer Alan Başlıklar

Pantone Renk Enstitüsü başkan yardımcısı Laurie Pressman “Yılın patone rengini” belirleyen şeyin küresel çapta meydana gelen olayların ve bu olayların kültürel yansımalarının belirlediğini söylüyor.  Renklerin insanlar üzerindeki etkilerini de inceleyen bu enstitü dönem dönem yayınladıkları araştırma sonuçlarını da paylaşıyor.

“1Renklerin insan iletişiminde, duygu ve fikirlerinin yansımasında kullanılan sembolik bir dil” olduğunu da ifade eden Laurie Pressman, 2021 yılı patone rengi Nihai Gri seçildiğini açıkladı. Dünyaca ünlü dekorasyon tasarımcıları kendi tasarımlarından Nihai Gri rengini çoktan kullanmaya başladılar bile. Sizler de yaşam alanlarınızda yapacağınız dekoratif değişimlerde gri rengini pek çok renk kombinasyonları ile kullanabilirsiniz.

Kapalı Alan Bitkileri

İç mekân bitkileri 2021 yılında da yine ev ve yaşam alanlarının temel tamamlayıcıları olacaktır. Ev ve bahçe bitkileri dikildikleri ortamlarda iç mekâna ferahlığı, berraklığı ve sakinliği getirir. Seçeceğiniz ev bitiklerini kullanarak muhteşem dekoratif tasarımlara oluşturabilirsiniz. Dekorasyon fikirlerinde olmazsa olmazlardan olan iç mekân bitkilerinin kullanıldığı koleksiyonlar ile yaşam alanlarınıza estetik ve işlevsellik kazandırabilirsiniz.

En Çok Tercih Edilen 5 Dekoratif İç Mekan Bitkileri

Salon Sarmaşığı: Az ışığa ihtiyaç duyan, dayanıklı ve canlı görünümü ile dekorasyon sahanıza ferahlık katan çiçek türüdür. Özellikle köşelerde, eşya ve mobilya koyamayacağınız noktalarda sizin kurtarıcınız olacaktır.

Telgraf Çiçeği: Sarkan ve rengarenk yaprakları ile yerleştirdiğiniz ortama muazzam bir ambiyans katar.

Orkide: En çok tercih edilen ev bitkisidir.  İyi bir dekorasyon bitkisidir. Yaz ve kış aylarında capcanlı kalabilen, az su ve bakım isteyen özelliğinden dolayı tercih edilmektedir. Sadelik ve zarafetin bir çiçekte birleşmiş hali orkidelerdir.

Arokarya Çiçeği: Minik ve sık yapraklı, zengin görünümlü bir ev bitkisidir. Uzun ömürlü olması için az ışık alan ve az nemli ortamlarda kullanmalısınız.

Aşk Merdiveni: Sarkık yapraklı formu, uzun ömürlü özelliği, canlı yeşil görünümü ile yine dekorasyon tercihlerinin ilk sırasında gelir.

Difenbahya: Özellikle ofis ve iş ortamları için tercih edilen, geniş yemyeşil yapraklı bir bitkidir. Hacimsel olarak diğer bitkilere göre çok daha dolgun görünüşü vardır. Uzun ömürlü olması, ak bakım istemesi tercihleri etkiler. Bu bitkinin yaprakları zehirli olduğundan dekorasyon amacı ile yerleştirilen yerlerde evcil hayvanların olmamasına özen göstermelisiniz.

Koyu Tonlar-Yeni Renkler

Son yılların tercih edilen gözde iç mekân renklerine bakıldığında genel olarak koyu tonların seçildiğini görmekteyiz. Dekorasyon fikirleri arasında rüzgârgülü, Keten beji, Nil yeşili, Buz gümüşü ve gölgem renk tonlarının en çok tercih edilenleri arasında.  2021 Dekorasyon Renk Trendleri kategorisinde yer alan bu renkler ile dekore edeceğiniz oturma ve çalışma odalarınız sizlere kalıcı rahatlama sağlayacaktır. Canlı ev bitkileri ve işlevsel dekoratif mobilyalar ile birlikte yaşam alanınızdan ayrılmak istemeyeceksiniz.

Örgülü ve Düğümlü Sarkıt Işıklar

Aydınlatmalar her ortam için dekorasyonun en önemli parçalarıdır. Dekorasyon fikirleriniz kadar onları ön plana çıkarabilmekte önemlidir. Yetersiz ve hatalı yapılan bir aydınlatmalar tüm dekorasyonunuzun havasını bozacaktır. 2021 yılında örgülü ve düğümlü aydınlatmalar çok revaçta olacak. Bunun yanında diğer eşya ve mobilyalarınızla birlikte seçtiğiniz abajurlar çalışma alanınızı çok daha canlı olmasını sağlar. Burada unutulmaması gereken en önemli şey dozunda yapılan aydınlatmadır. Aksi durumlarda emekleriniz sönük kalabilir.  Şayet dekore ettiğiniz alanda cam fanuslu avizeler kullanacaksanız rüstik lamba seçeneklerini göz ardı etmeyin.

Dekoratif Akıllı Aydınlatma

2021 yılında insanlar evlerinin çok daha işlevsel olmasını sağlamanın yollarını aramaya başladılar bile. Akıllı ve yeni nesil aydınlatma ürünleri tam bu ihtiyacına göre. Akkor ampuller yerine ışık şiddeti değiştirilebilir yeni teknolojik LED lambalar kullanabilirsiniz. Bu lambaların aydınlatma renklerini geniş bir skalada değiştirebilirsiniz. Pratik ve düşük bütçeli maliyetlerle aydınlatma işinizi çözebilirsiniz.

dekoratif fikirleri akıllı aydınlatma

Elmas Desenli Parkeler

Avrupa tarzı büyük ölçekli elmas desenli parkeler yine 2021 yılının yeni tasarım parkeleri seçenekleri arasında öne çıkıyor. Zemin kaplamaları her ne kadar dekorasyon değişimlerinde az tercih edilse de, ortama rüstik bir hava kattığı için oldukça popüler. Mavi ve beyaz ton özellikle banyo ve tuvalet dekorasyon fikirleri oldukça cezbedici.

Geometrik şekiller

Mobilyalarınızdaki klasik ve tekdüzeliği değiştirmek ister misiniz? 2021 yılı mobilya tasarımlarında Batı dünyasında öne çıkan modeller geometrik tasarımlı mobilyalar oldu. Tatlı bir dramatik gerilim ve zıtlık peşinde olanlar için biçilmiş kaftan. Sert kenarlı geometrik desenli koltuk ve oturma grupları özellikle genç nesiler arasında çok popüler.

Pembe Ton Gardıroplar

2021 yılının bizleri şaşırtan yatak odası gardırop rengi kızıla çalan pembe.

Klasik renk mobilyaların dışına çıkmak isteyenler için aradığınız renk çözümü pembe ve tonlarında. Pek çok kişi için oldukça uçuk sayılabilecek olan bu fikir, alışkın olmadığımız bugünler için hiç de sıradan değil. Pembe rengin insan duyguları üzerindeki sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisi göz ardı edilmemeli. Açık tasarım gardırop ve giyinme kabinleri için bu rengi penbemsi dekorasyon fikirlerinizde deneyimleyebilirsiniz.

Ekose Kumaşlar

Sıra dışı renk ve mobilyalar 2021 yılında bizleri alışkın olduğumuz tasarımların dışına çıkarıyor. Mobilya ve ev tekstil ürünlerinde bu yıl revaçta olan tasarım ekose kumaşlar. “İnsanlar evde kalmaya devam ettikçe, geçen yüzyıldan kalma ekose ve baskılı kumaşlar bir rahatlık ve daha mutlu zamanlar duygusu uyandırıyor.” – Mark Lavanta

Çok Amaçlı Alanlar

Odalarımız ve salonlarımız 2020 yılında bize çok fazla şey için hizmet etti. Oturma odalarımız iş yerlerine, mutfaklarımız sınıflara dönüştü. Yatak odalarımız ve koridorlar ise bizim için artık bir spor salonu haline geldi. 2021 yılında da durum değişmeyecek. Dışarıda yaptığımız şeyleri evlerimize taşımak için arık çok fazla şeye sahibiz. 2021 yılı dekorasyon fikirleri evlerimizin her noktası için artık çok önemli. Görünüşün yanında, işlevsellik ve kullanabilirlik artık temek ihtiyaç. Ve tüm bu durumun kalıcı hale gelmesi içten bile değil.

Eski Dünyanın Estetiği

Yeni şartlar her ne kadar bizi değişime zorlasa da bildiğimiz ve alıştığımız dünyanın yansımasını yaşam alanlarımızda 2021 yılı dekorasyon fikirlerinden eksik etmeyeceğiz. Tasarım zamansızdır! Yemek odanızı veya evinizde ayıracağınız küçük bir alanda alıştığımız dış dünyanın izlerini yansıtabilirsiniz. Daha karanlık ve klasik tasarım odalar, eski yağlı boya tablolar ve rüstik tasarım mobilyalar. Aradığınız klasik ruh bunlarda.

3 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir