Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Ev Dekorasyon

Evde En Kolay Bakılan 25 Saksı Çiçek Çeşitleri ve İsimleri


0

Bu içeriğimizde sizler için derlediğimiz evde bakabileceğiniz 10 farklı ve en kolay saksı çiçek çeşitlerini ve isimlerini derlemeye çalıştık. İçeriğimiz sürekli güncellenmektedir

Bazı küçük işlemlerle çiçeğinizi sağlıklı bir hale getirebilirsiniz. Saksı çiçeklerde en önemli işlemler şunlardır;

  • Evinizdeki güllerin boyunları bükülürse önce sıcak suya ardından soğuk suya batırın. Etkisini göreceksiniz.
  • Saksı çiçeklerinizdeki kurt ve böceklerden sıkıldıysanız sigara küllerinizi saksıya koyabilirsiniz. Böylece çiçekteki kurtlar ve böcekler çiçekten uzaklaşacaklardır.
  • Sulamalarınızda soğuk su kullanmayın. Bunun leke ve çürük oluşumuna neden olduğu kanıtlanmıştır. Bunun için sulamalarda oda sıcaklığındaki kireçsiz suyu kullanmaya özen gösterin.
  • Saksı değişimleri çok önemlidir. Bunun için yeni saksıyı önceden temizleyip havalandırmalısınız.
  • Bitkilerinizin yerleri çok önemlidir. Sürekli olarak başka bir yere taşırsanız bu bitki için zararlı olacaktır. Bitkinin uzun süreli şekilde kalabileceği yerler bulmalısınız.

Evde En Kolay Bakılan 10 Saksı Çiçek Çeşitleri ve İsimleri

Açelya Çiçeği: Yarı gölge alanlarda yaşayabilen bu bitki sıkça tercih edilmektedir. Bunun sebeplerinden birisi ise sık sulama istememesidir. Ayda 2-3 kez sulanması yeterlidir. Ancak güneşli bir yere koyarsanız haftada 1-2 kere vermeniz gerekecektir.

Akşam Sefası Çiçeği: Güneşin batmasına yakın çiçeklerini açan bu çiçek sabah olunca solar. Çiçeğin sulaması da 2 günde bir olacak şekilde olmalıdır. Toprağını kesinlikle kurutmamalısınız. Ne kadar iyi bakarsanız size o kadar güzel bir görüntü sergileyecektir.

Antoryum Çiçeği: Basit bakıma sahip olan çiçeklerden biridir. Ev ve ofis ortamlarına çok iyi uyum sağlarlar. Direk olarak güneş ışığı almamalıdır. Yaz aylarında hafta 3 kez kışın 10 günde bir sulanmalıdır.

Aslanağzı Çiçeği: Çok çeşitli renklere sahip bu çiçek hafif kokulu ve hoş görünümlüdür. Sulanması da basittir. Toprağı kurudukça su verilmelidir. Eğer güneş ışığını fazla alan bir yerde ise her gün sulanmalıdır.

Atatürk Çiçeği: Kırmızı ile yeşilin birleştiği harika çiçekleri olan bir bitkidir. Bu çiçeğin sulaması için haftada 2 kez verilmesi yeterlidir. Kış aylarında bu süre 10 güne kadar çıkabilmektedir.

Ateş Çiçeği: Boyu en fazla 20-25 santimetreye ulaşan ateş çiçeği Haziran ayında çiçeğini açar ve bakımı iyi olursa Aralık ayına kadar çiçeklerini gösterebilir. Ateş çiçeğini toprağı kurudukça sulamanız yeterlidir.

Begonvil Çiçeği: Ege ve Akdeniz’in vazgeçilmezlerinden biri olan bu çiçek güneşi ve suyu çok sever. Toprağı kurudukça sulanması yeterlidir. Bu çiçeğin önemli özelliklerinden birisi bünyesinde böcek barındırmamasıdır.

Begonya Çiçeği: Oldukça dayanıklı ve bir o kadar da narin bir bitki olan begonya 2 günde bir sulanmalıdır. Kışın haftada 1 kere sulamanız da yeterli olacaktır. Begonya çiçeğini büyütürken farklı tür çiçeklere temasından kaçınmalısınız.

Boru Çiçeği: Gösterişli bir çiçeğinizin olmasını istiyorsanız boru çiçeği tam size göre. Boyu 1 metreye kadar ulaşabilen bu çiçeği toprağı kurudukça sulamanız yeterlidir.

evde en kolay bakılan 25 saksı çiçek çeşitleri ve i̇simleri 6
@tumayaltinsoy

Cam Güzeli Çiçeği: Mevsimlik çiçeklerden biri olan cam güzeli ev ortamında iyi gelişim göstermez. Bu nedenle balkon ve bahçelerde yetiştirilmelidir. Sulanma konusunda toprağı kurumaya yaklaştığında sulamanız yeterlidir.

Çuha Çiçeği: Soğuk hava şartlarından pek fazla etkilenmeyen bir çiçek olan Çuha çiçeği -35 dereceye kadar dayanıklılık gösterebilir. Soğuğa dayandığı kadar sıcağa dayanamaz. Sıcak yerlerde sağlıklı büyüyemezler.

Kasımpatı Çiçeği: Gülden sonra en yaygın çiçeklerden biri olan Kasımpatı, Atatürk’ün en sevdiği çiçeklerden biridir. Dünyanın her yerinde rahatça yetiştirilebilmesi tanınmasını kolaylaştırmıştır. Kapalı ortamlarda da yetişebilen Kasımpatı, güneş ve su dışında bir şeye ihtiyaç duymaz.

Orkide Çiçeği: Bu çiçeği beslerken şeffaf bir saksıya ihtiyaç duyulur. Bunun nedeni çiçeğin köklerinin de güneşten beslenebilmesidir. Orkide Çiçeği yaklaşık %80’Lik bir besin ihtiyacını güneş ve havadan alır.

Ortanca Çiçeği: Doğrudan ışığa ihtiyaç duymayan bu çiçek dolaylı ışıklarla da büyüyebilir. Fazla sıcak ve soğuk havada kalmamalıdır. Sadece toprağını sulamak yetmez. Su bitkinin her yerine gelmelidir.

Sardunya Çiçeği: Balkonunuzda yetiştirmek için ideal çiçeklerden biri olan bu çiçeğin hoş bir kokusu vardır. Çoğaltması da kolay olan bu çiçek güneş ve su ile hızlı şekilde büyüyebilir.

Telgraf Çiçeği: Ülkemizde fazlaca yetiştirilen bu çiçeğin bakımı çok kolaydır. Toprağını kurudukça sulamanız yeterlidir. Fazla sulama yapmamalısınız. Bu bitki için tehlike arz eder. Evcil hayvanlar için tahriş edici özelliği olabilir. Bunun için onlardan uzak tutmalısınız.

Yılbaşı Çiçeği: Kasım, Aralık ve Ocak aylarında görülebilecek olan bu çiçek her zaman çiçek açmaz. Eğer açarsa çok güzel bir görüntü oluşur. Yılbaşı çiçeği uzun ömürlü ve dayanıklıdır. Bu özelliği tercih edilmesinde de önemli rol oynar.

Guzmania Çiçeği: Pembe ve kırmızı tonlarındaki bu çiçeğin bakımı kolaydır. Gölge ve hafif ışık alan alanları seven guzmania çiçeği 2 günde bir sulanmalıdır. Kışın bu süre haftada 2 güne kadar düşürülebilir. Fazla sulamak da zararlı olacaktır. Bu yüzden dikkatli olmalısınız.

İkili Yuka Çiçeği: Ev ve iş ortamlarında sıkça kullanılan ve her an görebileceğiniz bir bitkidir. Yarı gölge olan bir yerde yaşamını sürdürebilecek bu bitki yaz aylarında haftada 2 kez sulanırsa yeterli olacaktır. Kışın ise haftada 1’ düşürülebilir.

Yuka Çiçeği: Her ortama uyum sağlaması nedeniyle her yerde görebileceğiniz bu bitki salon bitkileri arasındadır. Bu bitkinin çürüyen yaprakları makas ile kesilmeli ve haftada 1 kez yönü değiştirilmelidir.

Difenbahya Çiçeği: İri ve uzun yapraklara sahiptir. Bakımı kolay olan bu bitki rüzgarda bırakılmamalıdır. Yaprakları başka şeylerle çarpışmamalıdır. Yaz aylarında haftada 2, kış aylarında haftada 1 kez sulanması yeterlidir.

Kraton Çiçeği: Direk olarak güneş ışığına ihtiyaç duymayan bu bitki karanlık bölgelerde kalabilir ve sıkıntı doğurmaz. Yazın haftada 2 kez sulanabilir. Kışın ise haftada 1 kez sulanması yeterli olacaktır. Toprağın nemine bakarak sulama günlerini buna göre ayarlamalısınız.

Şeflera Çiçeği: Bir süs bitkisi olan bu bitli karanlık bölgelerde daha iyi yetişmektedir. Yılda bir kez mineral ve vitamin desteği ile uzun yıllarca kalabilecek bir bitkidir.

Barış Çiçeği: Uzun yeşil yaprakları ve beyaz çiçeği ile görenleri şaşırtan bu çiçek suyu çok sever. Barış çiçeğinizi yılda 2 defa hem susuz hem de güneşsiz bırakmalısınız.

Kedi Tırnağı Çiçeği: Çiçekleri gündüz açar ve güneş batınca ölür. Yani çiçek ömrü bir gündür. Ertesi gün farklı bir çiçeği açar. Bu çiçek yaz aylarında yetiştirilebilecek bir çiçektir ve Ekim ayına kadar dayanabilir.

3 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir