Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. İlaç-Vitamin-Takviyeler

Cafergot Nedir? Mudaili ve Kullanıcı Yorumları


0

Cafergot migren ataklarının ortadan kaldırılmasında kullanılan “ergot alkaloidleri” olarak bilinen ilaç grubuna ait antimigren ilaçtır. Migrenin kesin bir tedavi yöntemi bulunmadığından dolayı hekimler tarafından farklı ilaçlar denenmektedir. Bu tablet diğer ilaç tedavilerine yanıtsız kalan migren ağrılarında bir diğer seçenek olarak reçete edilmektedir. İlacın sebep olabileceği çeşitli yan etkilerinden dolayı hekim onayı olmadan kullanılmamalıdır.

Cafergot Etken Maddesi

Konuda Yer Alan Başlıklar

Her bir tabletinde 1 mg ergotamin tartarat ve 100 mg kafein içermektedir. Ergotamin beyinde migren ile ilgili reseptörler üzerinden etki göstermektedir. Kafein ise ilacın bağırsaklardan emilimini artırmaktadır. Aynı zamanda yüksek doz kafein ağrı kesici etki göstermektedir.

cafergot tablet
Migren Tedavisinde Kaynak: instagram

Kullanım Alanları

Diğer ilaç tedavilerine yanıtsız kalan migren ataklarının ortadan kaldırılmasında ve atak oluşumunu engellemek amacıyla kullanılmaktadır.

İlaç – Vitamin Takviyeler ile ilgili içeriklerde ilginizi çekebilir.

Kullanım Şekli ve Dozu

İlacı migren belirtileri ortaya çıkar çıkmaz 1-2 tablet olacak şekilde bol su ile kullanabilirsiniz. İkinci bir doz kullanılacaksa en az 2-3 saat beklenmelidir. Günlük maksimum 4 tablet kullanılabilir. Ağrınız olmadığı zamanlarda ilacı kullanmayınız.

Gebelik kategorisi “X”dir. Gebelerde kesinlikle kullanılmaması gerekir. Aynı zamanda şiddetli karaciğer yetmezliği olanlarda, 12 yaş altı ve 65 yaş üstü bireylerde kullanılmaz. 

cafergot tablet
Cafergot

Muadil İlaçlar

Muadili ilaçlar Avmigran ve Ergafein’dir.

Yan Etkiler 

Cafergot yan etkileri görülme sıklığına göre baş dönmesi, bulantı, kusma, karın ağrısı, el ve ayaklarda soğukluk, karıncalanma ve ağrı, ishal, kas ağrısı, zehirlenme, göğüs ağrısı ve gangren olarak sıralanabilir. İlacın uzun süre kullanılması kalp yetmezliği, akciğer problemleri, kronik baş ağrısı ve bağımlılık gibi durumlara yol açabilmektedir.

Fiyat

1 mg 20 tablet ilacın 2020 güncel satış fiyatı 9.60 TL’dir.

1 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde stajyer doktor olarak eğitimimi tamamlamaktayım. İnsanlara her an faydalı olacak doğru bilgileri paylaşma gayreti içerisindeyim. Sağlıkla kalın...

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir