Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Saç Modelleri

Evde Saç Rengi Değiştirme Deneyimlerim


3405

19 yaşından beri evde saçlarımı kendim boyuyorum. 15 yıllık deneyim ile evde saç rengi değiştirme rehberinde deneyimlerimi, bilgilerimi, yanlış yapıp da doğrusunu öğrendiğim her şeyi sizinle paylaşmak istiyorum.

Saçlarınızın renginden sıkıldınız ve değiştirmek istiyorsunuz. Öncelikle evde saç boyalarını kullanarak saç renginizi değiştirmek istediğiniz de dikkat etmeniz gereken bazı detaylar vardır. Saç rengi değiştirme işlemi yapmak için aşağıda verdiğim dipnotları dikkate alırsanız istediğiniz saç rengine ulaşabilirsiniz.

evde saç rengi değiştirme deneyimlerim
@stellacini Benim de çok severek kullandığım #schwarzkopf‘un reklam yüzlerinden. Evde saç boyarken saç rengini değiştirme denemesi yapmış. Evde boyayan kadınlar için satılan kutu boyalar ile bizim gibi kuaförlerin kullandığı profesyonel boyaları saçının iki tarafına da aynı saç boya numaralarını kullanarak ( Sadece birisi kutu boya birisi profesyonel boya ) boyamış. Sonuç ne mi dersiniz iki taraftaki boya tonları da hemen hemen aynı..

İlk Önce Dikkat etmemiz gerekenler…

  • Eğer saç boyama konusunda deneyiminiz pek yoksa saç rengi değiştirme işlemini 1-2 ton farklı renklerden başlayarak uygulayın.
  • Mobil bir uygulamadan saç rengi tonunun cilt alt tonunuza yakışıp yakışmadığını kontrol edebilirsiniz. Hangi cilt alt tonunuza sahipsiniz önce bunu öğrenin sonra da Ten renginize göre hangi saç renginin size yakışacağını öğrenin.

[ideabox_post id=”297320″]

Bunu Yapmayın: Eğer ilk saç boyası deneyimleriniz ise; boyatmayı planladığınız saç rengi şimdiki saç renginizden ton olarak çok farklı ise yani sarıyı siyaha ya da kahverengiye dönüştürmek istiyorsanız ya da tam tersi bir uygulama yaparak Siyahtan yada koyu kahveden – sarıya geçecekseniz evde tek başınıza bunu YAPMAYIN !!!

evde saç rengi değiştirme deneyimlerim 1
Biz bu saç rengine çilek Sarısı diyoruz / Aslında bu saç rengi Çilek sarısı elde edilirken üzerine %5 tarçın bakırı saç boyası katarak elde edilen bir renk. Yabancılar ise bu renge Sonbahar Sarısı adını veriyor.

[ideabox_post id=”325435″]

Saç Rengi Değiştirme Tecrübelerimden Öğrendiklerim

Konuda Yer Alan Başlıklar

Ton farkı çoksa aşama aşama boyayın.

Saçlarınızı aşama aşama boyayarak istenen sonucu elde edebilirsiniz. Bu sayede saçlarınıza vereceği zararı da azaltmış olursunuz.

Saç Kutularındaki renklere güvenmeyin.

[ideabox_post id=”66269″]

Ayrıca saç boyası kutularının üzerinde yer alan saç renginin tamamen aynısını asla elde edemezsiniz. Saç rengi değiştirmek istediğinizde bu duruma dikkat etmelisiniz. Boya kutularının üzerindeki renkler yanıltıcı olabilmektedir.

Sadece boya ile Saç renginizi açmak istiyorsanız istediğiniz tonun en açık tonunu almalısınız. Koyulaştırmak istiyorsanız da yine istediğiniz saç renginin bir kaç ton açığını almalısınız.

Çünkü her zaman resimdeki rengin daha koyusu elde edilir.

Küllü Saç Boyaları Ne zaman Tercih Edilmeli

Saçlarınız da turunculuk,kızıllık ve bakır tonları olsun istemiyorsanız küllü saç boyalarını tercih etmeniz gerekir. Küllü saç boyaları tüm saç boya markalarında .1 ile devam eder.

evde saç rengi değiştirme deneyimlerim 2
evde saç rengi değiştirme deneyimlerim 3
Küllü Kumral

Altın – Dore Saç Boyalarını Ne zaman Kullanmalısınız?

Daha canlı tonlar ve renkler için altın rengi içeren saç boyalarını kullanmalısınız; balköpüğü,altın kahve.. gibi. Aynı zamanda bu saç boyalarını karıştırarak saça derinlik ve ışıltı da katabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

evde saç rengi değiştirme deneyimlerim 4
Saç Boyalarını ve saç renkleri karıştırmak hakkında daha fazla bilgi için ilgili konumuza göz atınız.

Balyaj’dan ve Ombreden Kurtulup Saçınızı Tek Renk Yapmak İstiyorsanız:

Saçlarınız da farklı renkler varsa örneğin balyaj ya da gölge ve yahut ombre ve siz tamamının aynı renk olmasını istiyorsanız saç renginizi açacaksanız balyajlı kısımları balyajsız kısımlardan sonra boyamalısınız.Bu sayede renkler eşitlenir daha doğal bir görünüm elde edersiniz. Saclarinizi koyulastiracaksaniz balyajli olan yani acik renk olan kısımları önce boyayıp 15-20 dk sonra tamamına boyayı uygulamalısınız.

Saç Boyası Gerçek Rengine Ne zaman Kavuşur

Saçlarınızı boyadıktan en az 1,5 – 2 hafta sonra saç renginiz oturur ve asıl rengini alır. Bu nedenle arka arkaya  saç boyama işlemlerinizi en az 1 ay ara ile yapmanızı tavsiye ederim. Bu sayede saçlarınızda yıpranmalar azalır.Bu arada saçlarınıza bakım yaparsanız daha da dirençli olacaktır.

Yıpranan Saçları Açtırmak

Özellikle yıpranan saçlarınızı saçlarınızı kaybetmeden, yıpratmadan açtırmak hatta saçlarınızın daha güçlü ve sağlıklı olmasını sağlamak için Olaplex gibi son derece etkili saç bakım ürünleri kullanmanız gerekmektedir. Bu ürünleri saç açarken açıcılar ( Oryal ve oksidan ) ile birlikte kullanmanız gerekir. Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki görseli tıklayabilirsiniz.

evde saç rengi değiştirme deneyimlerim 5

*Saç rengini değiştirmek isteyenler şuanki saç rengini,istediği rengi ve ten rengini alttaki yorum kısmına yazarlarsa en kısa sürede cevaplamaya çalışırım..

1 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

Merhaba ben moda editörü Naz. Özellikle Style ve Saç Rengi değiştirme konularında bilgilerimi ve deneyimlerimi aktarıyorum. Lütfen sormak istediğiniz soruları yorum kısmına yazınız;

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3.405)

Popüler Yorumlar
  1. Saçımı dore bakır boyadım Açık kötü bi bakır rengi oldu kapucino saç rengime döndürmek istiyorum tutarmı üstüne boyasam

  2. Merhabalar bu sorunuza cevaben cilt / ten rengine yakışan saç boya renkleri konumuzu incelemenizi öneriyorum.

    https://www.bakimlikadin.net/cilt-ten-rengi-ve-cilt-alt-tonunuza-gore-uygun-sac-rengi-secimi/

Yapılan Yorumlar
  1. Merhabalar benim saçlarım siyahtı uçlarda sarı ombre vardı kuaföre gittim sarı balayaj renk açma ombre röfle karışık yaptı hiç beğenmiyorum uçlar güzel duruyor ama dipler beni çok rahatsız ediyor ne yapmam lazım acil yardım edin

  2. saclm saglkl incetelli koyu kullu renginden pilatin kullu altln sarlsl yapmakistiyorum nasl yapabilirim birde dip boyasl geldiginde nasl boyamalylm

  3. İYİ GÜNLER BENİM SAÇ RENGİM BİTTER ÇİKOLATA RENGİ BEN AÇIK KUMRALA DÖNDÜRMEK İÇİN HANGİ RENK SAÇ BOYASINI KULLANMAM GEREKİR

  4. Saçımı dore bakır boyadım Açık kötü bi bakır rengi oldu kapucino saç rengime döndürmek istiyorum tutarmı üstüne boyasam

  5. 25 Eylül 2020

    Merhaba ben saçımı sarıya çevirdim fakat hafif turunculuk var kristal küllü platin sarı olsun istiyorum bu aşamadan sonra açıcı uygulamadan nasıl o rengi elde ederim şimdiden teşekkürler mailden cevap alırsam sevinirim

  6. Mrb Bayadir omre saç rengi kullanıyorum artık koyuya dönmek istiyorum ama karışımlı istiyom mesala kestaneyle koyu kızıl yada koyu kahveyle karamel tonları başkada olur karışımlı istiyorum karışık parlak istiyorum fikirlerinize ihtiyacım var çok acil

  7. Buğday benzi tenime hangi renkler oturur acaba hangisi açar beni

  8. Merhabalar, benim saçlarımın doğal rengi siyah uçlarına ombre yaptırdım ama memnun değilim.çok sert bir görünüm oldu. Saçlarımı komple yumuşak açık bir kahve tonunu döndürmek için ne yapmalıyım?nasıl bir yol izlemeliyim.

  9. 16 Kasım 2020

    Merhaba, ilk evde saç boyama deneyimimde saçlarımı biraz yakmış bulundum. Saçlarıma zeytinyağı bakımı uyguladım çok iyi geldi sizinle paylaşmak isterim. Bunun için yarım su bardağı kadar zeytinyağını cezvede kaynatmadan, ısıtın. Yani ortalama ılıktan biraz daha sıcak olacak şekilde ısıtın. Daha sonra zeytinyağını saçlara uygulayıp en az 6 saat havlunun içinde bekletip yıkayın. Faydasını göreceksiniz.

  10. 23 Kasım 2020

    MERHABA, SAÇLARIMI KIZILDAN AÇIK KUMRALA YANİ KENDİ RENGİNE ÇEVİRMEK İSTİYORUM.

  11. Merhabalar yaklaşık 1 senedir saçlarımı açtırdıktan sonra tarçın bakır kullanıyorum.Fakat beni çok yordu.Şimdi saçımı küllü soğuk bir kumrala dönüştürmek istiyorum rengi tutturmam için boyanın içme gri ya da mor eklememi tavsiye ettiler siz ne önerirsiniz?

    • Nunu merhabalar, bu işlemi saçlarını açmadan mı yapmayı düşünüyorsun. Zira böyle ise kesinlikle başarılı olamazsın saçlarını öncelikle oryal ile açman platine yakın bir çiğ sarı elde etmen lazım. Mor şampuan sonrasında uygulanabilir.

  12. MERHABALAR BENİM SAÇLARIM BAKIR TONLARI ARKADAŞA UYUP BAKIR TONLARINA BOYATTIM ASIL KULLANDIĞIM SAÇ TONU SARIYDI VE ŞUAN SARIYA DÖNMEK İSTİYORUM NE YAPMALIYIM NE KULLANMALIYIM NASIL BİR İŞLEM UYGULAMAM GEREK YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM …

  13. Merhaba 2 Ay kadar önce saçımı ombre yaptırdım begenmiyorum simdi ise tek renk canli bir bakira boyamak istiyorum açıcı kullanmam şart mı diplerine dip rengim siyaha yakın bir ton kendi rengim sadece geçiş için luminex yapmislardi 2 Ay oldu ve çok kötü oldu turunculasiyor evde boyamak istiyorum olur mu sizce olursa hangi ton almalıyım?

  14. Merhaba, saclarim su an platin sarisi. Igora Royal 6.0 ve Palette 7.0’i 10 volum oksidanla karistirip sacimi koyu kumral yapmak istiyorum. Uygun mudur? Renk akinca da 7.1’e boyayacagim.

  15. Merhabalar mavi siyaha boyadim ustune keratin yaptirdim sacrengim kizilimsi bir renk oldu uzun zamandir bayamiyorum sac rengimi ay isigi kahveye boyamak istiyorum ama bu islemi saclarima oksidan kullanmadan yapmak istiyorum mumkunmu acaba diplerimdede yogun beyazlarim var yardimci olursaniz sevinirim sevgiler😊

    • Fatma hanım merhabalar; saçlarınız kestane rengi ise bu şekilde olumsuz bir sonuç elde etmeniz maalesef mümkün. Oksidan ve oryal yani toz açıcı kullanmadan kızıllıktan kurtulmanız ve istediğiniz saç rengini elde etmeniz mümkün değildir.

  16. Merhaba benim saclarima kullu ton uyguladilar ancak ben yeniden bakira donmek istiyorum. Bakir boyayinca da yesil,gri bir ton aliyor. Ne yapabilirim?

  17. Buyuk bi hevesle saclarimi mora boyadim onceden hep yillarca kizil kullanmistim saclarimda suan kac renk var belli degil boyayali yaklasik 1 ay oldu sac rengimi tekrar kizila hatta kırmızı ya cevirmek istiyorum lütfen akıl verin açıcı kullansam tekrar saclarim yanar mi

  18. merhaba, saçlarımın dipleri koyu kestane uçlara doğru kumral sombre yaptırmıştım ilk yaptırdığımda çok hoşuma gitmişti ama şimdi yeşillenmeler oldu nasıl engelleyebilir veya açık kahveye yine diplerim kendi rengim kalacak şekilde boyatabilirim yardımcı olur musunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir