Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Saç Boyama

Saç Boyası Karışımları – Resimli Örnekler


265

Saç rengini tutturmak veya istenen rengi yakalamak her zaman kolay olmuyor. Bu konuda kuaförlükte kullandığım saç boyası karışımlarını sizlere de aktaracağım. Böylece saç boyası karışımları ile istediğiniz saç rengi tonunun rengini kendiniz de elde edebileceksiniz.

Bu içerikte sarı, kumral, kızıl, bakır, karamel, platin, kahverengi ve tonlarında hemen hemen her renk için saç boya karışımlarının formullerini sizlere aktarmaya çalışacağım. Bazı püf noktalar var ve saç boyası karışımları yaparken dikkat etmeniz gerekenler var bunların hepsini aktaracağım.

Resimli Saç Boyası Karışımları

Konuda Yer Alan Başlıklar

saç boyası karışımları - resimli örnekler
Bakır kumral Saç Rengi Karışımı

Neden Saç Boyalarını Karıştırmalıyız

Evde saç boya renklerinin tonunu karıştırarak istenilen derinlikte ve ışıltılı renk geçişleri elde edebilirsiniz. Her şeyden önce, saç renklerini karıştırarak daha kişisel bir görünüm elde edersiniz. Renkleri karıştırmak, saçlarınızda size farklı renk tonları verir. Saçlarınızın doğal tonlarda ışıltılı olmasını istiyorsanız say boyasını karıştırmalısınız.

Saç boyaları çok sayıda rengin tonlarını kullanıcılara sunduğu için boyama işlemlerinde istenen sonuca ulaşmak da oldukça kolay olabiliyor. Bu noktada önemli olan hangi renklerin bir arada kullanılacağına iyi karar vermek. Aksi halde sonuç büyük bir hayal kırıklığı da olabilir.

saç boyası karışımları
İgora Atek Kızılı Sombre Bakır

Saç Boyalarını Karıştırırken Dikkat edilmesi gerekenler

1- Saç boyası karışımlarında boya ton olarak birbirinden zıt renklerden kaçının.

2- Birbirini tamamlayan saç boyası karışımı ile istediğiniz tonu bulabilirsiniz.

3-Siyah ve sarı renkleri kullanmaktan kaçınmalısınız.  Çünkü ikisi de iyi karışmayan çok baskın renklerdir. 

4- Saç rengi tonlarını karıştırırken, bunları temiz bir kaseye dökmeli ve saça uygulamadan önce iyice karıştırdıklarından emin olmalısınız. Karışık rengi Aktivatör şişesine geri verebilir veya saç rengini doğrudan kaseden renk tonu fırçasıyla uygulayabilirsiniz.

5- Saç boyası renklerini karıştırdığınızda sonucun ne olacağını görmek için önce saçınızın bir tutamını boyayarak deneme yapmanız hayal kırıklıklarının önüne geçmenizi sağlayacaktır.

saç boyası karışımı
Saç Boyası Karışımları

Saç Boyası Karışımı için Oksidan Ayarlaması Önemli

İpuçları

  • Öncelikle saç boyası karışımı için doru renk kombinasyonlarına ihtiyacınız vardır. İstediğiniz rengi elde edeceğiniz boyaları profesyonel kişilere sorarak bulabileceğiniz gibi, bu konuda araştırma yapmak, daha önce uygulanmış saçlara bakmak da işinize yarayabilir.
  • Doğru renkleri bir arada karıştırarak kullanırken dikkat etmeniz gerekenlerden biri de, her saç boyasının açıklığına veya koyuluğuna göre oksidanı olması gerektiğidir.
  • Boya paketlerinden oksidan çıksa bile, tüp boya kullanıyorsanız mutlaka uygun numarada açıcı almayı da ihmal etmemelisiniz.

Saçları Boyamadan Önce

  • Saçlarınızı boyamadan önce karışımı hazırlamak için plastik bir kaba ihtiyacınız var.
  • Eğer hazır boya paketlerinden çıkan tüpleri kullanacaksanız, karışımı da ona göre ayarlamanız gerekecektir.
  • Boya karışımı yapılacağı zaman en doğru tercih tüpte değil, plastik bir kabın içinde tüm boyaları istenen miktarda ekleyerek oksidanla karıştırmaktır. Böylece boya miktarlarını kontrol etmekte zorlanmazsınız ve boyaları daha iyi karıştırabilirsiniz.
  • Oksidanları da eklediğiniz boya miktarlarına uygun ölçülerde eklemeyi unutmamalısınız.
  • Kabın içindeki boyayı ve açıcıları birbirine geçmesi için iyice karıştırıp, sonrasında eşit tutamlarda ayırdığınız saçlarınıza bir fırça yardımı ile tatbik etmelisiniz.
  • Boyama işleminde tüm saçlara eşit miktarda boya sürdüğünüzden emin olmalısınız.

Eğer ilk defa böyle bir karışım yapıp saç boyayacaksanız, saçın tamamını boyamadan evvel bir tutam saç üzerinde deneme yaparak sonucu görmeniz faydalı olacaktır.

saç boyası karışımları - resimli örnekler 1

Önemli: En iyi sonucu almak için, saçınızı boyadıktan sonra 24 saat boyunca yıkamayın.

Sarı Tonlardaki Saç Boyalarını Karıştırmak

saç boyası karışımları - resimli örnekler 2

Örnek olarak vediğim saç boyası Naturigin 11.0 ile 11.2’dir Bu tonlar ve alt tonlarını karıştırarak daha derin ve özel sarı saç renkleri elde edebilirsiniz.

Aşağıdaki çalışmada küllü sarıdan altın sarıya geçiş var bu saç geçişini yakalamanız için saç uçlarına geçişte balyaj tekniğini kullanmanız ve omre geçişi elde etmeniz gerekiyor

saç boyası karışımları - resimli örnekler 3
Bebek Sarısı Saç Rengi Karışımı

Önemli: Eğer sarı saç boyalarını karıştırmak istiyorsanız: 2 farklı seviyedeki sarı saç boyasını karıştırırken, daha yüksek seviye renk ışıltı sağlar, daha düşük seviye cilalılığı önlemek için derinlemesine yardımcı olur.

saç boyası karışımları - resimli örnekler 4
Rresimdeki saç boyası karışımları İgora Royal 9.55 %20 + 91/2.0

Karamel Saç Renkleri Tonu

saç boyası karışımları - resimli örnekler 5

Karamel saç boyaları var ancak fotoğraflarda gördüğünüz geçişli ve derinlik saç boyalarını sadece bu saç boyalarını kullanarak elde edemezsiniz o nedenle ışıltı istiyorsanız krepe balyaj tekniği kullanmanız gerekebilir. Farklı Karamel saç rengi tonları elde etmeniz için bir kaç formül.

Örneğin aşağıdaki ren tonuna yakın bir saç rengi elde etmek için

Neva Color Markasının %40 Altın Karamel (7.334) + %60 Küllü Kumral (7.1) Saç boyalarını karıştırmanız gerekecektir. Neva Color Saç Boya Kataloğuna bakmanızda fayda var.

Karamel tonlarında saç renkleri için bal köpüğü ile karamel tonlarını karıştırmak özellikle açık renkteki saçlar için güzel sonuç veriyor. Elbette saçın zemin rengi çok koyu ise sonuç daha koyu olacağı için açma işlemi yapmak gerekebilir.

Karamel tonlarında bir karışım yapmak isteyenler Colorix boyasının 7 numarası ile 8.1 rengini karıştırıp nefis bir renk elde edebilirler.

Kumral Saç Boyası Karışımları

Koyu kumral veya esmer bayanlara en çok yakışan renk karışımlarının bronz kahve ile kahve köpüğü renginin karışımı diyebiliriz. Aynı zamanda kızıl ve kahve tonlarını karıştırmak da emer bayanlar için tercih edilebilir.

Kumral saç renkleri boyaları karıştırırken her zaman küllü boya numarası olan 0.1 tonlarını kullanmanız gerekir, sarı tonlarına yakın olması için 7.1 daha koyu kumral tonları için 5.1 tonları ile kahverengi saç boyalarını karıştırabilirsiniz.

saç boyası karışımları - resimli örnekler 6
SONY DSC

Kahverengi Saç Boyası Karışımları

Bayanların en çok karıştırdığı renkler içinde Loreal badem kahvesi rengi ile Palette markasının altın kahvesi bulunuyor. Bu karışımla kumral tonlarını sevenler için gayet güzel bir renk tonu elde etmek mümkün. Sarışın bayanlar biraz değişiklik istediklerinde Koleston’un altın sarısı rengi ile açık doğal sarısını karıştırabilirler.

saç boyası karışımları - resimli örnekler 7

Örneğin kahverengi ile kızıl saç boyasını karıştırarak derin ve özel saç renkleri elde edebilirsiniz.

Naturigin 4.6 ve 7.55 Gibi. Naturigin saç boyası kataloğu‘na bakmanızda fayda var.

saç boyası karışımları - resimli örnekler 8

Kızıl Ve Bakır saç Boyası Karışımları

saç boyası karışımları - resimli örnekler 9

Ashlee Simpson’ın bu harika bakır kızıl saç rengini hangi boyalar ile elde edeceğinizi aslında buradaki konumuzda anlattık. Ancak boya karışımı ile elde edileni burada da tekrarlayalım.

Daha koyu saçlar için: L’Oréal Majirouge 7.40 Kumral Yoğun Bakır Saç Boyası ve L’Oréal Oksidan Krem 30 Volüm %9 ‘luk oksidan krem Kullanabilirsiniz.

Yapmamanız Gerekenler

saç boyası karışımları - resimli örnekler 10

1- Siyah ve sarı saç boyalarını birlikte karıştırmayın.

2- İki farklı boya markasını karıştırabilirsiniz ancak içeriklerindeki amonyak kullanımına dikkat edin.

3- Boyaların iyice karıştığına dikkat edin

4- Sarı ile bakır tonlarını karıştırmayın.

saç boyası karışımları - resimli örnekler 11

Beyazları Kapatırken Yapmanız Gereken Saç Boya Karışımları

Beyaz saçları kapamak önceliğiniz ; seçtiğiniz rengin yanında mutlaka o rengin doğal tonunu da almanız gerektiğini unutmayın. Örneğin;  7.1 küllü kumral rengini seçtiniz. Ve beyaz saçınız çok ise, seçtiğiniz bu rengi 7.0 doğal kumral ile karıştırmanız gerekecektir.

1 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

2010 Yılında Türkiye'nin moda kadın blog sitesinde oldukça etkili bir internet yayını olmasına katkı sağlamıştır. Bakımlı Kadın 10 senelik kadın içerikli internet yayıncılığı alanında günümüzde güncel kalabilen sayılı kadın sitelerinden biridir.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (265)

Popüler Yorumlar
  1. Palette deluxe 6.4 ile 7.3 boyalari karistirsam orta kumral dan daha acik bir kumral elde edebilir miyim?bu renk icin hangi boyalari karistirmaliyim

  2. merhabalar saçlarımın dibi koyu kestane gibi bir renk ve uçlarında akmış ombre var lorealin 7.31 ile boyadım şu an uçları biraz koyu bal rengi oldu diyebilirim ama daha açık kumral sarı tonları istiyorum 30vol ile 7.31 ile boyasam nasıl olur rengi? yada 7.31 i ne ile karıştırırsam ne rengi elde ederim.

Yapılan Yorumlar
  1. merhabalar saçlarımın dibi koyu kestane gibi bir renk ve uçlarında akmış ombre var lorealin 7.31 ile boyadım şu an uçları biraz koyu bal rengi oldu diyebilirim ama daha açık kumral sarı tonları istiyorum 30vol ile 7.31 ile boyasam nasıl olur rengi? yada 7.31 i ne ile karıştırırsam ne rengi elde ederim.

  2. merhaba,
    saçlarım bakır tonlarında. kuaförüm ıgora 7,43 ve 7,77 yi kaıştırarak bu rengi tutturduğunu söyledi. pandemi dolayısıyla kuaföre gidemiyorum ve schwarzkof’un 7,7 ve 6,88 hazır kutu boyalarını aldım. bunların karışımından nasıl bir ton elde edebilirim ve nasıl karıştırmalıyım? bilgilendirme için şimdiden teşekkür ederim.

  3. Merhaba linkteki saç rengine nasıl ulaşabilirim? Şimdiden Çok teşekkürler, saçım şu an 8.0 ve 8.1 karışımı, %35 beyazlarım var.

    https://www.instagram.com/p/B0BswPODb69/?igshid=wdbmu2hyv5ew

  4. Çilek sarısı için hangi boyalar karıştırılır bulamadım
    yardımcı olurmusunuz
    teşekkürler

    • Merhabalar, linkini verdiğim konuda çilek sarısının nasıl elde edildiğine dair bilgilere ulalabilirsiniz.

  5. Merhabalar,

    Saç boyası karıştırma konusunda verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Ben genellikle, birbirini tamamlayabilecek, benzer yansımalar içeren tonları karıştırmaya özen gösteriyorum. Bu şekilde, kafamdaki tonu yakalayabiliyorum. Saç boyası karıştırmayı şu açıdan da seviyorum; kendimize özgü bir renk elde ediyoruz. Bu konu hakkında bilgi ve deneyimlerimi paylaştığım yazımı faydalı olması adına ben de sizinle paylaşmayı çok isterim: https://www.ebrubektasoglu.com/yazi/sac-boyasi-karistirirken-nelere-dikkat-edilmeli/

    Keyifli okumalar diliyorum, saygı ve sevgilerimle…

  6. Palette deluxe 6.4 ile 7.3 boyalari karistirsam orta kumral dan daha acik bir kumral elde edebilir miyim?bu renk icin hangi boyalari karistirmaliyim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir