Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. İlaç-Vitamin-Takviyeler

Kloroben Sprey ve gargara Nedir?


3

Kloroben Oral Sprey ağız içi, diş etleri ve boğazda oluşan bakteriyel enfeksiyonlara bağlı ağrı ve iltihabın giderilmesinde kullanılan oral antiseptik ve anti-inflamatuar ilaçtır.

Etken Maddesi

Konuda Yer Alan Başlıklar

Her 30 mililitresinde (1 şişe) 36 mg klorheksidin glukonat ve 45 mg benzidamin HCI’dir. İlacın içeriğindeki klorheksidin glukonat özellikle ağız, diş ve diş etlerindeki bakteriler üzerinde etkilidir. Benzidamin HCI ise ağrı kesici ve iltihap giderici özelliklere sahip non-steroid anti-inflamatuar grubu bir etken maddedir.

kloroben sprey ve gargara nedir? 1
Kloroben Boğaz Spreyi

Kloroben Boğaz Spreyi Ne İşe Yarar?

Ağız ve boğaz mukozasında bakterilerin çoğalmasını önleyerek, bakteri kaynaklı ortaya çıkabilecek iltihabi durumların giderilmesinde ve buna bağlı olarak ağrının eşlik ettiği hastalarda yutma fonksiyonlarının rahatlatılması amacı ile kullanılır. İlacın reçete edildiği başlıca durumlar şu şekildedir:

  • Diş ve diş eti iltihabı
  • Bademcik iltihabı 
  • Ağız yüzeyi iltihabı
  • Yutak iltihabı ve ağız içinde görülen yaralar

Sprey Kullanım Şekli

Kloroben oral sprey doğrudan iltihaplı bölge üzerine 5-10 kez olacak şekilde püskürtülür ve ardından tükürerek atılır. İlacı yutmayınız. Sorunun şiddetine göre her 1.5-3 saatte bir bu işlem tekrarlanabilir.

Kloroben gebelik kategorisi “C”dir. Gebelerde ve emziren annelerde kullanılmaz.

kloroben gargara
Kloroben Gargara kaynak: instagram

Muadil İlaçlar

Andorex, Beniflex, Benzydex, Clioro, Cloder Plus, Enmiks, Fardoben, Farhex Forte, Geraks, Geral, Heksoben, Hexadamin, Hexinat, Klodamin, Klorebin, Oroheks, Parodex, Perimex, Septonat, Tanflex, Tantum Verde ve Ternex şeklinde sıralanabilir.

Muadil ürünler için ilaç kategorimizdeki diğer yazılara bakabilirsiniz.

Yan Etkileri

Görülme sıklığını göre ağız dokusunda hissizleşme, uyuşukluk, baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kusma, ağızda kuruluk hissi, diş taşı oluşumunda artış, dişlerde ve diğer ağız içi yüzeylerde lekelenme, tat almada değişiklik ve ağızda serinlik hissidir. Bunlar Kloroben’in hafif yan etkileridir ve ilacın kullanımı sonlandırıldığında kendiliğinden ortadan kalkması beklenir. Bu yan etkilerin dışında ani gelişen nefes darlığı, ciltte döküntü, yüzde veya dilde şişme gibi alerjik reaksiyon belirtileri görülmesi durumunda ilacın kullanımını durdurarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz.

Fiyat

1.5 mg/ml + 1,2 mg/ml 30 ml oral spreyin 2020 güncel satış fiyatı 19.33 TL’dir.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde stajyer doktor olarak eğitimimi tamamlamaktayım. İnsanlara her an faydalı olacak doğru bilgileri paylaşma gayreti içerisindeyim. Sağlıkla kalın...

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

  1. 16 Ocak 2021

    Sendromu’ nun tedavisinde kullanılmaktadır. Bu ilaç hazımsızlık problemlerinde de tercih edilen bir ilaçtır. Genelde doktorlardan tarafından yemek yemeden yarım saat önce bol su tüketilerek kullanılması tavsiye edilmektedir. Kapsül şeklinde bulunan ilacı yutamayan hastalara, kapsülün içindeki taneleri bir meyve suyuna boşaltarak içilmesi önerilir. İlacınızı her gün aynı saatte kullanılması gereken bir ilaçtır. Lansor mutlaka doktor tavsiyesi

  2. 16 Ocak 2021

    hissizleşme, uyuşukluk, baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kusma, ağızda kuruluk hissi, diş taşı oluşumunda artış, dişlerde ve diğer ağız içi yüzeylerde lekelenme, tat almada değişiklik ve ağızda serinlik hissidir. Bunlar Kloroben’in hafif yan etkileridir ve ilacın kullanımı sonlandırıldığında kendiliğinden ortadan kalkması beklenir. Bu yan etkilerin dışında ani gelişen nefes darlığı, ciltte döküntü, yüzde veya dilde şişme

  3. 16 Ocak 2021

    Kloroben oral sprey doğrudan iltihaplı bölge üzerine 5-10 kez olacak şekilde püskürtülür ve ardından tükürerek atılır. İlacı yutmayınız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir