Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Sağlık

Retina Dekolmanının Nedenleri Nelerdir?


0

Miyop hastalarında retina ince olduğu için retina dekolmanı görülür. Özellikle 6 dereceden büyük gözlük numarasına sahip kişilerde bu sorun daha yaygın görülür.

Bunun dışında retina dekolmanı oluşum nedenleri içerisinde yaşın ilerlemesi, genetik yatkınlık, gözde meydana gelen travmalar ve katarakt ameliyatı gibi nedenler etkili oluyor.

Retina Yırtığı Ve Dekolmanı Nasıl Teşhis Edilir?

Konuda Yer Alan Başlıklar

retina dekolmanının nedenleri nelerdir? 1

Retina dekolmanı ve yırtığı kolayca tanımlanabilen bir göz rahatsızlığıdır. Tanılama sırasında gözün içi kolayca incelenir ve göz bebeği boşluklarından yararlanılır. Ayrıca teknolojinin getirmiş olduğu kolaylıklardan biri olan göz tomografisi de retina dekolmanı sorununu tespit etmede kullanılır.

Retina Dekolmanı İçin Risk Faktörleri Nelerdir?

Sinirlerden meydana gelen retina dekolmanı göz küresinden ayrıldığı için görme kaybı sorununa yol açar. Bu nedenle görme ile ilgili ciddi riskleri içerisinde barındırır. En ciddi risk ise görme kaybıdır.

Retina Yırtığı Ve Dekolmanı Nasıl Tedavi Edilir?

Retina yırtığı ve dekolmanı öncelikle tanılama ile teşhis edilir ve hasarın boyutu net bir şekilde görülür. Cerrahi müdahale ile retina dekolmanı tedavi edilir.

Katarakt Tedavisi Nedir?

retina dekolmanının nedenleri nelerdir? 2

Katarakt gözde meydana gelen ve görmeyi olumsuz etkileyen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Bu nedenle hastalara doğru tedavi yöntemleri ile müdahale edilir. Katarakt tedavisi günümüzde mümkün olmakla birlikte teknolojik cihazların kullanılması ile daha kolay hale gelir.

Deneyimli göz doktorları tarafından katarakt ameliyatı yaklaşık 30 dakika içerisinde uygulanan bir işlemdir. Gözde ortaya çıkan ve görme bozukluğuna neden olan katarakt günümüzde tedavisi mümkün olan bir göz rahatsızlığıdır. Katarakt rutin göz muayenesinde ya da ağrı şikâyetleri ile gidilen kontroller sırasında ortaya çıkar.

Bunun dışında hastalık şu şekilde belirtiler verir; bulanık, buğulu ve sisli görme, okuma gibi etkinliklerde sorun yaşama, göz derecesinin sürekli farklılık göstermesi, ışığa karşı duyarlı olma ve renkleri soluk görmedir. Bu tür şikâyetlerde ve ileri düzey görme bozukluklarından katarakt ameliyatı kaçınılmaz olur.

Katarakt Ameliyatı Ne Zaman Gerekir? Kimler Olmalıdır?

Kişinin yaşam kalitesinin düşmesi ve bulanıklığın artması neticesinde, katarakt ameliyatı uygulanır. Bu nedenle bu tür problemi yaşayan kişilerin ameliyatı yaptırmaları ve göz sağlığına kavuşmaları gerekir.

Katarakt Nasıl Oluşur? Belirtileri Nelerdir?

Katarakt daha çok yaşlı hastalığı olarak bilinen bir göz kusurudur. Bu nedenle oluşumunun temel nedeni yaşın ilerlemesi ve göz merceğinin saydamlığını yitirmesidir. Görülen başlıca belirtiler ışığa karşı duyarlı olma, gece görmede sorun yaşama, bulanık ve soluk görme gibi durumlardır.

Katarakt Türleri Nelerdir?

Göz sağlığını tehdit eden katarakt farklı isimler alarak türlere ayrılır. Nükleer katarakt, kortikal katarakt, posterior subkapsüler katarakt ve doğuştan katarakt gibi katarakt türleri bulunur.

Makula Deliği Nedir?

Retina bölgesinde bulunan ve görmeyi sağlayan alana makula deliği denir.

Makula Deliği Evreleri Nelerdir?

Rutin yapılan göz muayenesi sırasında makula deliği tanısı konur. Erken evrede tedavi edilen makula deliği iyi görme oranını arttırır. Fakat geç evrede fark edilen makula deliği göze kalıcı zarar verebilir.

Makula Deliği Kimlerde Görülür?

Bu göz hastalığı daha çok 50 yaş üzeri bireylerde görülür. Nedeni ise yaşlanma ile birlikte gözdeki yağ tabakası makuladan ayrılır.

Makula Deliğinde Belirtileri Nelerdir?

Makula deliği sorunu bulunan kişilerde görüş sisteminde azalma ve eğri görme gibi şikâyetler görülür. İlerleyen süreçlerde ise hastalarda yüzleri net görememe ve görme sistemi üzerinde leke oluşumu görülür.

Makula Deliğinde Tanı Nasıl Konur?

Keskin görmeyi sağlayan makula deliği tanısı göz bebeklerini atılan damla yardımı ile yapılır. Kullanılan özel mercekler göz tomografisi sayesinde tanılama yapılır.

2 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir