Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. İlaç-Vitamin-Takviyeler

Nasonex Sprey Nedir?


1

Nasonex nazal sprey mevsimsel alerjik rinit olarakta bilinen saman nezlesi, burunda oluşan polipler gibi çeşitli rahatsızlıklara bağlı gelişen burun akıntısı, hapşırık, burun iltihabı, burun tıkanıklığı ve kaşıntısı gibi semptomların hafifletilmesinde ve tedavisinde kullanılır. İlaç aynı zamanda burunda oluşan poliplerin küçülmesini sağlayıcı etki de göstermektedir.

nasonex sprey
Nasonex Sprey

Nasonex Etken Maddesi Nedir?

Konuda Yer Alan Başlıklar

Nasonex etken madde olarak her bir püskürtmede 50.00 mikrogram mometazon furoat monohidrat içermektedir. Mometazon furoat, burunda oluşan iltihabi durumların, kaşıntı ve tıkanıklığın giderilmesinde etkili “Kortikosteroidler” adı verilen ilaç grubuna ait bir etken maddedir.

Nasonex Sprey Kullanım Alanları

Nasonex nazal spreyin doktorlar tarafından reçete edildiği başlıca durumlar şu şekildedir:

•    Saman nezlesine (mevsimsel alerjik rinit) bağlı hapşırık, burun akıntısı gibi semptomların giderilmesinde ve önlenmesinde

•    Burun mukozası üzerindeki küçük oluşumlar olan burun poliplerinin neden olduğu iltihabın, burun tıkanıklığının tedavisinde ve poliplerin küçültülmesinde

•    Yıl boyu devam eden burun iltihabı (rinit) semptomlarının giderilmesinde ve tedavisinde

Nasonex Sprey Kullanım Şekli

Doktorunuz şikayetinize göre günlük kullanım dozunu ve tedavi süresini kendisi belirleyecektir. Doktorunuz tedaviyi başka şekilde planlamadığı sürece ilaç genel olarak 12 yaşından büyük çocuklar ve yetişkinlerde günde bir kez her iki burun deliğine iki püskürtme olacak şekilde uygulanır.

İlaç her kullanımdan önce iyice çalkalanmalıdır. Püskürtmeyeceğiniz burnu kapatarak önce bir buruna iki kez, daha sonra püskürtülen burun kapatılarak diğerine iki kez olacak şekilde uygulanmalıdır.

Nasonex gebelik kategorisi “C”dir. Yalnızca doktor tarafından gerekli görüldüğü durumlarda kullanılmalıdır.

Nasonex Muadili İlaçlar

Nasonex burun spreyi muadili ilaçlar Etacid, K-Allexin, Momecon, Mometix AQ, Monaliz, Myrey, Nazofix, Nazoster, Rinose, Risonel şeklinde sıralanabilir.

Nasonex Sprey Yan Etkileri

Nasonex yan etkileri görülme sıklığına göre burun kanaması, üst solunum yolu enfeksiyonu, boğazda irritasyon ve baş ağrısı şeklinde sıralanabilir. İlacın seyrek olarak raporlanan ciddi yan etkileri ise; tat ve koku almada bozukluk, burun içine yapılan uygulamadan sonra gelişen ani aşırı duyarlılık reaksiyonları (bronşlarda spazm, nefes darlığı gibi), burun kıkırdağında delinme, göz içi basıncında artış, anaflaksi ve deride kaşıntı, döküntü (anjiyoödem) şeklinde sıralanabilir. Bu gibi istenmeyen etkilerden herhangi birini fark etmeniz durumunda ilacın kullanımını durdurarak doktorunuza başvurunuz. 

Nasonex Fiyat

Nasonex 50 mcg 140 doz nazal spreyin 2020 güncel satış fiyatı 25.03 TL’dir.

İlaç-krem kategorisinden diğer konularımıza da göz atabilirsiniz.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde stajyer doktor olarak eğitimimi tamamlamaktayım. İnsanlara her an faydalı olacak doğru bilgileri paylaşma gayreti içerisindeyim. Sağlıkla kalın...

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. 25 Nisan 2022

    Beni arayabilirmisiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir