Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Sağlık

Damar Tıkanıklığı Belirtileri ve Bitkisel Tedavi Yöntemi


0

Damar Tıkanıklığı Nedir?

Konuda Yer Alan Başlıklar

Damar tıkanıklığı, atardamarların içinde plak biriktiği, sonunda kan akışını engellediği ve kalp krizi veya felce yol açtığı bir hastalıktır. Damar tıkanıklığı kötü beslenme, tütün kullanımı, aşırı kilolu olma ve hatta genetikten kaynaklanabilir. Bu hastalığın belirtileri genellikle bir kişinin anjinadan kaynaklanan göğüs ağrısı (egzersizle ortaya çıkan göğüs ağrısı), kalp kasına oksijen açısından zengin kan sağlayan koroner arterlerin daralması nedeniyle nefes darlığı veya bir tarafında uyuşma olduğunda fark edilir. Karotis arter tıkanıklığının neden olduğu vücudunuz. Damar tıkanıklığı semptomları, bağırsaklardaki bakteriyel fermantasyon nedeniyle artan gaz üretiminden kaynaklanan abdominal şişkinliği de içerebilir. Bu yazımızda damar tıkanıklığı tedavisinde Kakule bitkisinin faydalarından bahsedeceğiz. [1]

Damar Tıkanıklığı Belirtileri

Damar tıkanıklığı, genellikle kolesterol plak birikimi nedeniyle arterlerde daralma olduğunda ortaya çıkan kronik inflamatuar bir durumdur. Bu hastalık, kaslar veya organlar gibi vücuttaki dokulara kan akışını ve oksijen tedarikini sınırlar ve bu da kalp krizi veya felç dahil olmak üzere organ hasarına yol açabilir. Tıkanıklığın belirtileri şunları içerir:

  • Göğüs ağrısı (anjina)
  • Kol(lar)da uyuşma; merdiven çıktıktan sonra ani zayıflık
  • Öne eğilirken sırtta rahatsızlık (siyatik)
  • Özellikle geceleri ağrıyan eklemler; parmaklarda ve ayak parmaklarında hassas eklem tepeleri; boyun tutulması; şişmiş parmak eklemleri
  • Beyin damar tıkanıklığı varsa, görme, konuşma bozukluğu ve baş ağrısı
  • Nefes darlığı

Kakule Bitkisi Nedir?

damar tıkanıklığı belirtileri ve bitkisel tedavi yöntemi 1
Kakule Bitkisi: @mutfagim_laboratuvarim

Kakule Bitkisi, sürünen bir gövdeye sahip otsu bir bitkidir. Yapraklar ince bir şekilde bölünmüştür ve bitkiler, yaz başından sonbaharın sonlarına kadar uzun sapların sonunda şemsiye benzeri kümeler halinde büyüyen küçük beyaz veya pembe çiçekler üretir. Damar Tıkanıklığı için bitkisel tedavi olarak kullanılabilir.

Kakule, antik çağlardan beri tıbbi bir bileşen olarak kullanılmış ve günümüzde birçok uygulaması olmaya devam etmektedir. Kalp aktivitesini düzenlerken ve karaciğer hücrelerinde aşırı kolesterol üretimini azaltırken sağlıklı kan basıncı seviyelerinin korunmasına yardımcı olan özellikleri nedeniyle Damar tıkanması semptomlarını tedavi etmek için özellikle yararlıdır. Antioksidan etkileri ayrıca arter duvarlarında damarda tıkanıklık plağı oluşumuyla ilişkili enflamasyonu azaltmaya yardımcı olur..

Kakule Bitkisi Nasıl Yetiştirilir?

Kakule bitkisi yetiştirmek zor değildir, ancak ilk hasattan önce en az bir veya iki yıl gerekir.

  • Kakule tohumları yaklaşık 24 saat suda dinlendirilerek ve daha sonra gübre ile zenginleştirilmiş iyi drene edilmiş toprağa ekilerek çoğaltılır.
  • Bitkiler, yeterli güneş ışığı ve temiz hava aldıkları sürece kış mevsiminde bir serada yetiştirilebilir. Ayrıca periyodik sulama gerektirirler, bu nedenle tabanının yakınında her zaman suyla dolu bir fincan tabağı olduğundan emin olun.
  • Bitkiler çiçeklenmeye başladığında daha az sıklıkta sulama yapılmalıdır, çünkü bu, çiçeklerin erken dökülmesine neden olur. Meyve olgunlaşmaya başladığında, artan buharlaşma nedeniyle düzenli sulamanın devam etmesi gerekir.

Eğer Kakule bitkisini yetiştirmek istemezseniz hazır olarakta satın alabilirsiniz.

Kakule Bitkisi Damar Tıkanıklığı Tedavisinde Nasıl Kullanılır?

Damar tıkanıklığı için bitkisel tedavi uygulanabilir, Ateroskleroz, 40 yaş üstü Amerikalıların en az %20’sini etkileyen en yaygın kardiyovasküler hastalık şeklidir.

Kakule, yüksek kolesterol seviyeleri, zayıf kan dolaşımı, kalp yetmezliği (koroner arter hastalığı) gibi ateroskleroz ile ilişkili semptomların azaltılmasına yardımcı olan bir tür bitkisel tedavidir.

Kakule bitkisi, anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu gösterilen terpenoidler adı verilen bileşikler içerir, bunun yeteneğine katkıda bulunduğuna inanılmaktadır.

  • Damar tıkanıklı çeken hastalar, vücuttaki toksinleri atmak için Kakule kullanabilirler.
  • Her gün bir fincan kakule çayı için veya yemeğinize ekleyin.
  • Kaynar suya bir çay kaşığı öğütülmüş kakule ekleyin ve içmeden önce beş dakika demlenmesini bekleyin.
  • Alternatif olarak, burnunuzun altına yaklaşık iki çay kaşığı koyarak taze kakule tozunu teneffüs edebilirsiniz (hapşırmayın!)

Diğer Tedavi Yöntemleri

Damar tıkanıklığı tedavileri, diyette bir değişiklik, düzenli egzersiz ve sigarayı bırakmayı içerebilir. Aterosklerotik plaklar, anjiyoplasti veya baypas cerrahisi ile cerrahi olarak çıkarılabilir.

Ateroskleroz: Damar sertliği

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir