Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Kadın'a Dair

2020 Devlet Yardımı Destek ve Kredi İmkanları


0

Bu içerikte 2020 Devlet yardımı koşullar ve ödeme miktarlarını başvuru koşulları ile birlikte anlatmaya çalıştım. Ayrıca 6 ay ödemesiz 30 ay ödemeli 10.000 tl kredi imkanı ve diğer imkanları da konumuzda bulabilirsiniz.

Corona virüsü ile birlikte maalesef tüm bireyler ciddi ödeme güçlükleri çekmeye başladı. Bu süreçte devlet bankaları kredi destek, yardım paraları ile dar gelirli ailelere imkan sağlamaya çalışıyor.

2020 Rehberi: Aileler İçin Sosyal Yardım Desteği Nasıl Alınır?

Konuda Yer Alan Başlıklar

Pek çok açıdan zor süreçlerden geçmekte olduğumuz bu dönemin, şüphesiz ki en büyük yansımaları ekonomik alanda meydana geliyor. Alınan sağlık tedbirleri doğrultusunda, pek çok iş sahasında üretimin durdurulması ve hizmet sektörünün büyük ölçüde kısıtlandırılması; tüm piyasalarda ekolojik dengenin bozulmasına sebebiyet verdi. Geçtiğimiz günlerde açıklanan destek paketleri ile hayata geçirileceği duyurulan sosyal yardımlar; işlerine mecburen ara vermek zorunda kalan milyonlarca çalışanı umutlandırdı. Bu yazımızda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafınca sağlanacak olan aile yardımları ve başvuru süreçleri hakkında detayları paylaşacağız…

Corona Virüsü Nedeni ile Yapılan 2020 Devlet Yardımı

Ülkemizde 11 Mart itibari ile tespit edilen ve giderek yayılım gösteren corona virüs sebebiyle dar gelirli aileler için sağlanan yardımlar şu an için dört farklı şekilde gerçekleştirilmektedir. Bunlar:

Nakit Desteği:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan nakit yardımı; 1000 TL tutarındadır. Yapılan açıklamada 2 milyon yoksul aileye dağıtımının sağlanacağı bu yardımdan; sistemde kayıtlı olarak hali hazırda yardım alan kişiler ile yeni başvuruda bulunan ve başvurusu onaylanan aileler faydalanabilecek.

2020 devlet yardımı
2020 Devlet Yardımı

Gıda Yardımı:

Belediyeler ve sosyal yardım dernekleri tarafından sağlanan gıda yardımları; hem dar gelirli aileler, hem de sokağa çıkma yasağı bulunan kronik hasta ve 65 yaş üstü kişiler için gerçekleştiriliyor. Haftalık ve aylık olarak dağıtılan bu yardımlar; hane içerisinde yaşayan kişi sayısı baz alınarak temel tüketim ürünlerini kapsayacak şekilde hazırlanıyor.

2020 devlet yardımı destek ve kredi i̇mkanları 1
2020 Devlet Yardımı yatırım Teşvik

Kredi Desteği:

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan kredi desteği; corona virüs sebebi ile maddi zorluklarla mücadele eden kişiler için sağlanan bir yardım. Kamu bankaları olan Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası ile gerçekleştirilen bu çalışmada; hane geliri 5.000 TL altında olan kişilere maksimum 10.000 TL’ye kadar ilk altı ay geri ödemesiz şekilde kredi kullandırılıyor.

Maske Yardımı:

Temin etmek için yeterli imkanı bulunmayan ve tedarik etmekte sıkıntı yaşayan kişiler için sağlanan maske yardım;ı PTT aracılığı ile sağlanıyor. Uygulama doğrultusunda her kişinin, ücretsiz olarak haftada bir paket (5 adet) maske alabilme hakkı bulunuyor.

Yardımlara Nasıl Başvurabilirim?

Corona virüs salgınının önlenebilmesi açısından uygulanan sosyal mesafenin korunabilmesi için, yardım talebinde bulunmak adına gerekli başvuruların çoğu internet üzerinden gerçekleştirilmektedir.

İnternet Siteleri

1.000 TL tutarında sağlanan nakit desteğinden faydalanabilmek için gerçekleştirilen başvurular yalnız e-Devlet Kapısı üzerinden sağlanmaktadır. T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yaparak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfası üzerinden başvuru talebinizi iletebilirsiniz.

Kredi desteği için gerekli başvurular; kamu bankaları olan Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası’nın online kanalları üzerinden gerçekleştirilmektedir. Kişilerin başvuruları tek bir banka için değerlendirilecek; üç bankaya da başvuru yapılması durumunda geçersiz sayılacaktır. Kredi tutarı maksimum 10.000 TL tutarında olup, 6 ay geri ödemesiz ve toplamda 36 ay vadelidir.

Henüz birkaç gün önce açıklanan maske yardımı içinse; başvuru adresi ilk olarak www.epttavm.com olarak belirtilmiş olsa da, sistemin yoğunluğu kaldıramaması sebebiyle başvurular www.basvuru.turkiye.gov.tr adresine yönlendirildi.

2020 devlet yardımı destek ve kredi i̇mkanları 2
2020 Devlet Yardımı Ürün destekleri

2020 Devlet Yardımı Başvuru Noktaları

Gıda yardımları için bağlı olduğunuz belediye ve kaymakamlıklara başvuruda bulunabilirsiniz. Bu noktada yine sosyal mesafenin korunması adına; bire bir müracaattan ziyade internet siteleri ya da telefon aracılığı ile başvuru gerçekleştirmeniz tavsiye edilmektedir.

Dar Gelirli Ailelere Devlet Destekleri

Corona virüs desteğinin dışında; dar gelirli ailelerin ekonomik olarak desteklenmesi için belediyeler, kaymakamlıklar ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan farklı yardımlar da bulunmaktadır. Bu yardımlardan faydalanabilmek için öncelikli olarak başvuruda bulunup, gelir testi yaptırmanız gerekmektedir. Bu doğrultuda faydalanabileceğiniz sosyal yardımlar:

  • Maddi yardım
  • Gıda yardımı
  • Yakacak yardımı
  • Kira yardımı
  • Eğitim yardımı
  • Engelli yardımı
  • Engelli bakım yardımı
  • Muhtaç yardımı
  • Doğum yardımı
  • Dul ve yetim yardımı
  • Şehit ve gazi yakını yardımı

Yukarıda belirtmiş olduğumuz yardımların çoğu hakkında, bağlı bulunduğunuz muhtarlıklardan da bilgi alabilmeniz mümkündür. Fakat mümkün mertebe evlerimizde kalmaya çalıştığımız bu günlerde, bilgi alma işlemlerini telefon yoluyla gerçekleştirmeniz tavsiye edilmektedir.

2020 Devlet Yardımı ile ilgili tüm ayrıntıları bu içerikte sizlere sunmaya çalıştık: Kadınlar için özellikle  2020 Güncel Destekler: Kadınlara Yardım Parası adlı içeriğimize bakabilirsiniz.

4 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

2010 Yılında Türkiye'nin moda kadın blog sitesinde oldukça etkili bir internet yayını olmasına katkı sağlamıştır. Bakımlı Kadın 10 senelik kadın içerikli internet yayıncılığı alanında günümüzde güncel kalabilen sayılı kadın sitelerinden biridir.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir