Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Cilt Bakımı

Kabak Lifi Kesesi ve Defne Sabunu


8

Kabak lifinin ve defne sabununun methini çok duymuştum.Sonunda dayanamayıp bugün aktardan aldım ve denemeye karar verdim :)

Bilmeyenler için faydalarını anlatayım.

Konuda Yer Alan Başlıklar

kabak lifi kesesi
Kabak Lifi Kesesi

Kabak lifi kesesi ölü hücrelerin yenilenmesini sağlıyor.Kan dolaşımını hızlandırıyor.Selülitlerin ve sivilcelerin giderilmesinde kullanılıyor.Ciltteki kıl batıklarını engelliyor. 2019 fiyatı 20 tl civarında

Defne sabunu da antiseptik olduğundan cillteki egzamalara,sivilcelere,siyah noktalara iyi geliyor.Derideki gözenekleri açıp,rahatlatıyor ve doğal peeling yapıyor. 1 kg’ı 28 tl (2019 fiyatı )

kabak lifi kesesi ve defne sabunu 1

Defne sabununun cildinize her hangi bir zararı yok, ancak orjinal defne sabunları Hatay bölgesinden geliyor. Cildinize kullandığınız gibi saçınıza da kullanabiliyorsunuz.

Bu kadar yararı olan kabak lifi ve defne sabunu bir araya gelince ortaya süper bir şey çıkması lazım,değil mi :)

Düzenli kullanımda ciltteki özellikle vücudunuzdaki kızarıklıkların ve sivilcelerin azalmasını sağlar.

Nasıl Kullanılıyor

Nasıl kullanılacağına gelirsek o da şöyle oluyor ki,önce kabak lifini iyice ıslatıyorsunuz. Çünkü ilk aldığınızda göreceksiniz ki baya sert. Islanınca yumuşuyor ve Defne sabunyla bir güzel köpürtüyorsunuz. Sonra da vücudunuzu keselemeye başlıyorsunuz :)

Defne sabununu saçlar için kullandığınızda

Düzenli kullandığınızda saçlarınızı önce sertleştiriyor. İnce telli ve zayıf saçlı olanlar için ideal çünkü saçlara hacim kazandırıyor.

kabak lifi kesesi ve defne sabunu 2

Kullanıcı Yorumları

1 aydır bana yüz temizleme jellerini, şampuanları, ve duş jellerini bi kenera attıran sabundur. birkaç ay önce sinirsel olarak tüm sırtımı ve omuzlarımı ağrılı sivilceler bastı doktor tavsiyesiyle aldığım losyonların yanında yağlı cildimi kurutması için de defne sabunu kullanmaya başladım. dipleri yağlı ve hacimsiz olan saçlarıma da çok iyi geldi. aynı zamanda günlük temizleyici olarak yüzüme de kullanıyorum. t bölgemdeki parlama gün boyu kontrol altında herhangi bir kuruluk, tahriş vs. ile de karşılaşmadım

https://www.suslusozluk.com/defne-sabunu?i=129772

Saçlarımı boyadığım ilk bir ay (saçlarımı senede en az 2 kere kına ile kızıla boyuyuyorum.) boyalı saçlar için olan şampuanlardan kullanıyorum. böylece saçımın rengi oturmuş ve korunmuş oluyor. Sonra ise bu sabundan (ben zeytinyağlısından) kullanıyorum. i̇lk birkaç yıkamada saçlarım sertleşiyor. bunu da saç kremleri veya saç bakım yağları kullanarak çözüyorum. daha sonra ise daha hacimli, parlak ve yumuşak oluyor.

Düzenli kullanımda saça parlaklık, gürlük, hacim getiren sabun. ben tahir çelikkayanın sabunlarından kullanıyordum. i̇lk kullanmaya başladığımda saçım hiç alışamadı. semsert oldu. ananemin tavsiyesiyle saçımı sabunla yıkayıp duruladıktan sonra, sirkeyi – yarısı sirke, yarısı su olacak şekilde bir şişeye doldurdum- saçıma dipten uca sürdüm sonrada hemen duruladım. anında yumuşacık oldu saçlarım. 

bu gã¶rsel boåŸ bir alt niteliäŸe sahip; dosya adä± alkol-zarar-banner.jpg

2 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (8)

Popüler Yorumlar
  1. Yuz icin kullanilmasini tavsiye edermisiniz yuzumde leke yok fakat ara sira sivilce cikiyo sizce kullanmalimiyim

  2. 2 Temmuz 2013

    kabak lifini kullanalı çok olmadı ama cilde faydası olduğu kesin herkese tavsiye ederim .

Yapılan Yorumlar
  1. 25 Eylül 2010

    merhaba, kullanmaya başlayalı epey olduğundan artık önerilerinizi bekliyoruz. ne dersiniz, almalıyım? sevgiler

  2. Merhabalar,
    kullanmaya başlayalı 9 gün oldu,aslında çok da uzun bir zaman değil.Ama alıp kullanmanızı öneriyorum.Çünkü normal liflerden çok daha iyi.Gerçekten cildin gözeneklerini açıp rahatlatıyor ve yumuşacık yapıyor.Günden güne cildimin daha pürüzsüzleştiğini hissediyorum.Batıklara da iyi geldi.Ben çok memnun kaldım kullanmaya da devam edeceğim :) Bence herkes alıp kullanmalı.
    Sevgiler…

  3. ben de kabak lifini kuru olarak kullanıyorum. özellikle sabahları bacak üstleri için aşağıdan yukarıya olmak üzere en az 33 kez yapmanın kan dolaşımını sağlayıp 2 aylık bir sürede selülitleri gidereceğini duymuştum. gerçekten farkediyor. cildi de yumuşatıyor. herkese tavsiye ederim.

  4. mavi5; ben hiç kuru olarak kullanmadım.Ama kuru olduğunda daha sert olduğu için selülitleri gidermede daha etkili olur,haklısın.Arada öyle de kullanırım o zaman.Teşekkürler paylaştığın için:)

  5. 2 Temmuz 2013

    kabak lifini kullanalı çok olmadı ama cilde faydası olduğu kesin herkese tavsiye ederim .

  6. 2 Temmuz 2013

    kabak lifini bende kullaıyorum cildim biraz sorunluydu özellike güneş lekesi vardı ama kabak lifi ile gözle görülür şekilde azalttım herkese tavsiye ederim.

    • Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler Ayşegül hanım.. Bakımlı Kadına her zaman bekleriz sevgiler.

      • Yuz icin kullanilmasini tavsiye edermisiniz yuzumde leke yok fakat ara sira sivilce cikiyo sizce kullanmalimiyim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir