Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Cilt Bakımı

İpek Kese nedir? Cilde Faydaları


0

Neden ipek kese kullanmalıyız sorusu sıklıkla bana soruluyor. Benim sorunlu bir cildim var ve sosyal medya’da ve bakımlı kadında cildimi nasıl temizliyorum, leke ve aknelerin oluşmasını nasıl engelliyorum bunları sıklıkla size anlatıyorum.

Bu konumuzda : yüzümüze neden kese yapmalıyız; İpek kese neden önemli gibi konularda bilgi ve tecrübelerimi aktarmaya çalışacağım.

Yüz Bölgesine Kese Yapılmalı mı?

Konuda Yer Alan Başlıklar

ipek kese ile yüz uygulaması
ipek kese ile Yüz uygulaması

Cilt yüzeyinin kese ile temizlenmesi doğru tekniklerde ve uygun periyotlarda gerçekleştirildiği sürece oldukça olumlu sonuçları olan bir uygulama.

Hamam kültürümüzde önemli ve kalıcılığını sağlamış bir yeri olan kese, son yıllarda yüz için de uygulanıyor ve bunun için ipek gibi materyallerle farklı dokularda ürünler üretiliyor. Peki vücudumuzun en hassas ve görünür katmanı olan derimiz için böyle bir uygulamada bulunmak doğru mu?

i̇pek kese nedir? cilde faydaları 1
Yüz parlaklığı ve canlılığı için İpek Kese

Kese Yapmak Ne kadar doğru

Aslında vücudumuzu keselemenin teknik olarak bir zararı yok. Fakat bu konuda dikkat etmemiz gereken nokta neyle, ne sıklıkta ve hangi ortamda keselediğimiz. Dermotolojik kavramlara girmeden kısaca açıklamak gerekirse hava sıcaklığı, güneş ışınları, tükettiğimiz besinler ve kullandığımız kimyasal içerikli ürünler cildimizde bazı reaksiyonlara neden olarak çeşitli katmanlar oluşturur.

Biz bunları sivilce, siyah nokta, cilt lekeleri, gözenek görünümü ve deri problemleri gibi belirtilerle gözlemleyebiliriz. Bu gibi cilt sorunlarıyla mücadele edebilmenin başlıca ve de en etkili yolu cildi doğru şekilde temizleyip, arındırabilmekten geçmektedir.

Kese de bu yöntemlerden biri elbette. Fakat kesinlikle her banyoda uygulamaktan kaçınmalı; 21 günlük periyotlar dahilinde, ciltte tahrişe ve alerjiye sebebiyet vermeyecek ipek bir kese ile uygulamayı tercih etmeliyiz.

Ayrıca ciltteki ölü deri tabakasının yumuşaması açısından, keselemeden önce banyo yapacağınız ortamda buhar oluşumunu sağlamanız tavsiye edilir. Böylelikle fazla bastırıp, ovalamanıza da gerek kalmayacak; olası bir tahriş probleminin de önüne geçmiş olacaksınız.

Kese, uzun yıllardır toplumun bir kısmı tarafından eski usul bir adet olarak görülüp onaylanmasa da yüzyıllardır yapılmaya devam eden ruh ve beden sağlığı açısından oldukça faydalı bir bakım türüdür. Günümüzde doğu ve batı dünyasında mucizevi bir arınma işlemi olarak görülen kese yaygın bir şekilde kullanılmaya devam ediyor. Keselenmek, sıcak su ile birlikte ipekten yapılmış özel bir kumaşla cilt gözeneklerini açılmasıdır. Peeling etkisi sayesinde ölü derilerden arındırmada yardımcı olan keselenme, pürüzsüz ve canlı bir cilde sahip olmak için yaptırılıyor.İpek kese de şahane bir cilt bakım ürünlerinden. Cilt temizliğinde kullanılan hassas bakım araçlarının başında geliyor.

İpek Kese Nedir Nasıl Yapılır?Faydaları Nelerdir?

Akne oluşumunu engelleyen ve cilt gözeneklerini açan ipek kese, cilt sağlığımız için oldukça önemli.

Kesenin nasıl yapıldığını, faydalarını, dikkat edilmesi gereken hususları sizler için derledik. 

İpek Kese Faydaları;

  • Keselenme, akne, sivilce ve siyah nokta gibi cilt hastalıklarının oluşmasını engeller.
  • Ciltteki ölü tabakanın atılmasına yardımcı olur ve batık oluşumunu engeller.
  • Keselenme, kan dolaşımını hızlandırarak hücre yenilenmesinde yardımcı olur.
  • Cilt gözeneklerini açarak cildin nefes almasını sağlar.
  • Hücre yenilenmesiyle birlikte cildi güzelleştirir.
i̇pek kese nedir? cilde faydaları 2

İpek Kese Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yüzünüz için mutlaka ipek kese kullanın.

21 günlük periyot ile yapın.

Derinizin iyice buharda yumuşamış olmasına özen gösterin.

Cildiniz ile ilgili tüm sorunlar ve cilt bakım önerileri için cilt kategorimize göz atmayı unutmayınız.

4 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

Güzelliğe ve modaya kendini adamış bir öğretmen. Doğasever, pati dostu, kedilere aşık tam bir makyajkolik :) Moda, makyaj, saç boyama, kadına dair her konuda paylaşımlarımla sizlerle olacağım :)

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir