Tüm Saç Renkleri

Ahududu Yağı Nedir?

Ahududu yağı, Doğu Avrupa’ da yetiştirilmiş ahududu meyvesinden elde edilen çekirdeklerin soğuk sıkım yöntemi ile üretilen ve kozmetikte kullanılan esansiyel yağlardır. Bu tip yağlar, özellikle cilt bakım ürünlerinin içeriklerinde sık kullanılmaktadır. İçinde bulundurduğu aromatik yağ asitleri ile cilde hem parlaklık hem de genç bir görünüm sağlar.

Faydaları Nelerdir?

Ahududu yağı A, C ve E vitaminleri yönünden oldukça zengin antioksidan bir üründür. Bu sayede zorlu yaşam koşullarının yaratmış olduğu toksinlerin giderilmesinde rol oynar. Sahip olduğu vitaminlerin yanında yapısında bulundurduğu yağ asitleri ile cilt yüzeyini onarır ve parlaklık sağlar. Güneş ışınlarının cilde olan zararlı etkilerinden koruyarak, yaşlanmayı da geciktirmektedir. Yüksek nemlendirici özelliği ile cilt kuruluğuna engel olur, yüz kırışıklıklarının oluşumunu geciktirir. Yapılan bazı çalışmalarda, ahududu yağının sedef ve egzama gibi deri hastalıklarına da iyi geldiği söylenmektedir. Sivilcelerden ve bu sivilcelerin bıraktığı izlerinden memnun olmayan kişiler, bu yağı düzenli kullandıklarında cilt problemlerinden de kurtulabilmektedirler.

Zararı Var Mıdır?

Doğal ve aromatik bir yağ olan ahududu yağının normal ölçülerde kullanımında bilinen bir zararı bulunmamaktadır. Fakat alerjik sorunlara sahip olan kişilerin bu ürünü kullanmadan önce mutlaka, kol kısmında kullanıp, herhangi bir reaksiyon gerçekleşip gerçekleşmediğini incelenmesi gereklidir. Ciltte herhangi bir kızarıklık, şişkinlik veya kaşıntı gibi bir durum gerçekleşmiyorsa gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir. Her şeyin fazlasının zararlı olduğu düşüncesi ile gereğinden fazla bu yağların kullanımı ciltteki sebum denilen yağ dengesini bozabilmektedir.

Nerelerde Kullanılır?

Ahududu yağı cilt bakımı sırasında ve cilt bakım ürünlerinde oldukça sık kullanılan sağlıklı bir üründür. İlk olarak dikkat edilmesi gereken, bu ürünü alırken üreten firmanın güvenirliği ve sahip olduğu sertifikalardır. Üreticisine güvendiğiniz ahududu yağını bütün cilt ve saç bakım rutinlerinizde kullanabilirsiniz. Yüz bakımında, yüz temizliği yapıldıktan hemen sonra eline alıp ısıtacağınız 5- 6 damla kadar bu ürünü tüm yüzünüze dairesel bir biçimde uygulayabilirsiniz. Hızlı emiciliği ile cildiniz bu ürünü kısa sürede hapsedecek ve cildinize parlaklık ve nemlilik sağlayacaktır. Aynı zamanda şampuanınıza da karıştıracağınız birkaç damla yağ ile saçlarınız etkisinden daha parlak ve sağlıklı olacaktır.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Kayıt Ol

VEYA

Zaten üye misiniz? Giriş Yap

Giriş Yap

close

Moda Yazarı Ol

Bakımlı Kadın’da Moda – Makyaj – Saç – Cilt Bakımı ve ürünleri – Kozmetik -Sağlık ve Anne – Bebek kategorilerinde yazmak ister ve içerik geliştiricisi olarak gelir elde etmek isterseniz [email protected]  mail adresine mail atabilir yada kendi sitemiz olan onlinegorev.com‘a üye olarak hemen para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Bizi Takip Et