Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Cilt Bakımı

Evde Losyon Yapımı – Ev Yapımı Tarifler


1

Evde bulunan malzemeleriniz ile hazırlayabileceğiniz farklı vücut losyonları tariflerini bu içerikte sizlere derlemek istedim.

Evde hazırlayabileceğiniz pratik ve cilt besleyici tarifler ile yumuşacık aynı zamanda sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Nemlendirici vücut losyonu Tarifi

Yarım su bardağı içme suyu, ½ su bardağı ekstra sızma zeytinyağı, 1 yemek kaşığı balmumu ve 6 damla esansiyel yağ ile hazırlayabilirsiniz. Bu tarifi hazırlayabilmek için zeytinyağını benmari usulü ısıtın ve içerisine balmumunun tamamını ekleyin. Balmumu eriyip zeytinyağı ile özdeşleştiğinde kabı bir kenara alıp soğumasını bekleyin. Soğuyan karışımın içerisine suyu ekleyerek blender yardımı ile karıştırdıktan sonra esansiyet yağı da ekleyip karıştırın, kullanıma hazır.

nemlendirici vücut losyonu

Her evde bulunan malzemeler ile hazırlanmış ballı vücut losyonu için ise 2 yemek kaşığı bal, 2 kahve fincanı maden suyu ve 4 yemek kaşığı süte ihtiyacınız var. Bu tarifin kullanımı bir haftalıktır.

Kuru Eller İçin Losyon

Hazırlayabilmek için tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın ve karıştırıp buzdolabına kaldırın. Kullanacağınız zaman buzdolabından alın ama bir hafta boyunca buzdolabında tutulması özelliğini korumasını sağlayacaktır.

Kuru eller için hazırlanmış bir tarifimiz daha var. Yarım limon, 5 gram gliserin, 5 gram badem yağı ve yarım çorba kaşığı talk pudra bulunmaktadır. Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın ve kuruyan ellerinize istediğiniz zaman uygulayın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Merhaba kuru bir cildim olduğu için bu yazıyı görünce hemen okumak istedim. İlk tarif bana çok uygun. Arı yetiştiriyoruz ve doğal bal mumumuz var . Bal mumunu bu şekilde kullanabileceğimizi bilmiyordum. Doğal zeytinyağı ile karıştırıp Gül yağı eklemeyi düşünüyorum. Galiba her gün kullanmam bir sıkıntı oluşturmaz. Yazı çok faydalı olmuş. Teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir