Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Saç Bakım Ürünleri

Sülfatsız Şampuan Nedir?


1

Sülfatsız şampuanlar, cildi temizlerken, kirleri, yağları arındırırken cilt için gerekli olan yağları, deriyi koruyarak cilt temizliği yapar. Aynı zamanda sülfatsız şampuanlar kullanım esnasında az köpürürler fakat bu şampuanların az köpürmesi sülfatsız şampuanların cildi ve deriyi temizlemediği anlamına gelmez.

İçeriğinde Hindistan cevizi ve diğer doğal yağların da bulunduğu sülfatsız şampuanlar, doğal ve bitkisel olmalarından dolayı saçların temizlenmesine, nemlenmesine, beslenip canlanmasına ayrıca, cilt ve deride egzama, alerji ve çatlak gibi birçok zararlı etkinin olmasın engeller.

En Önemli Etkisi: Kullanımı sırasında saçlardan kolaylıkla temizlenen Sülfatsız şampuanlar saçların daha kolay ve rahat bir şekilde taranmasını sağlar.

sülfatsız şampuan
Sülfatsız Şampuan: kaynak: @cosmo_lab_evolvy

Nedir bu sülfatsız şampuan?

Konuda Yer Alan Başlıklar

Sülfatsız şampuanlar, yıpranmış, bakıma gerek duyulan, kuru, hassas, kırılmış saçlara uygulandığı zaman saçı onararak saç derisine zarar vermeden saçın temizlenmesini sağlar.

Boyalı saçlarda uygulanmasında ise saçların rengini, parlaklığını koruyarak sağlıklı, yumuşak bir görünüm sağlayarak daha uzun sürede kullanımını sağlar. Ayrıca saçları nemlendirerek kepeklenme, saçlarda dökülme gibi birçok sorunun da ortadan kalkmasına yardımcı olarak saçların hassas bir biçimde temizlenmesini sağlar.

Saç Bakım Ürünleri ile ilgili kategorimizede göz atmak isteyebilirsiniz :)

Sülfatın dezavantajları nedir?

Sülfat saçlara hızlı etki eder ve çok köpürür ancak saç derisine zarar verir ve saçtaki doğal yağı da yok eder. Bu nedenle egzama, kaşıntı, pullanma, kepek gibi pek çok zoruna yol açar.

Kimler sülfatlı şampuandan uzak durmalı?

Egzama, saç derisi sorunu olanlar, saçlarında pullanma, kepeklenme, saç derisinde kuruluk olanlar özellikle sülfatlı şampuanlardan uzak durmalı. Bununla birlikte yıpranmış, açılmış, boyalı saçları olan kadınlar da sülfatlı şampuan kullanmamalıdır.

Sülfatlı Şampuanların Zararları

Sülfatlı şampuanlar; cildi temizlerken, bakterilerin, kirlerin ve deriye ait atıkların vücudumuzdan hızlı bir biçimde atılmasında etkili olmaktadır. Vücudumuzdaki yağı ve kiri arındırırken aynı zamanda da cilt için gerekli olan faydalı yağları da atarak cildin zarar görmesine neden olur.  Bunun sonucunda da ciltte egzama, çatlaklar ve yarılmalar, kaşıntılar, ciltte kurumalar, alerjik durumlar söz konusu olur

Güzel bir alıntı ile devam edelim;

Herhangi bir organik, doğal sağlık ve güzellik ürününe baktığınızda ürünlere vurulan “sülfatsız” damgasını görürsünüz. Ama sülfatlar tam olarak nedir? Daha önemlisi, onların sorunu ne?
Sülfatlar sülfür içeren mineral tuzlardan yapılan agresif deterjanlardır.

En yaygın olanları Sodyum Lauryl Sulfate (SLS) ve Sodyum Laureth Sülfatır(SLES). Sülfatlat 1930’larda modern sağlık ve güzellik endüstrisinde devrim yarattı. Hepsinden iyisi, temiz olmakla ilişkilendirdiğimiz köpürebilen sabun köpüğünden sorumluydular. Sülfatlar artık evlerde kullanılan en yaygın kimyasallardan biri olduğu için, sülfatların hem sağlığımız hem de güzelliğimiz üzerinde bir negatif bir etkisi olduğunu anlamaya başlıyoruz.

SÜLFATLAR NASIL ÇALIŞIR?
Sülfatlar yüzey aktif maddelerdir – hem yağ hem de suyu çekebilen moleküller: Molekülün bir ucu yağlı kirlere tutunur, diğeri ise suya tutunur. Sülfatlar güçlü, ucuz ve her yerdedir – sadece şampuan, yüz temizleyici ve diş macununun yanı sıra ev temizleyicileri, çamaşır deterjanları ve bulaşık sabunlarında da kullanılır. Sülfatlar etkilidir ama bir o kadar da agresiftirler.

Cildimizde ve saçımızın sahip olduğu çok değerli yağ moleküllerini de çözerek ciltte aşınma, incelme, kuruma , çatlama ve daha da ötesinde egzamaya varan sonuçlar doğurabilirler.
Sülfatlar doğal anti-mikrobik peptitleri, proteinleri ve su geçirmez yağları temizler, cildi hayati nemden arındırır; bu da cildimizi ve saçlarımızı zararlı mikroplara, alerjenlere ve çevre kirliliğine açık bırakır. Zararlı kimyasallar daha sonra cildin üst katmanlarına nüfuz ederek tahrişe ve lezyonlara neden olabilir. 

kaynak: @cosmo_lab_evolvy

1 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

Güzelliğe ve modaya kendini adamış bir öğretmen. Doğasever, pati dostu, kedilere aşık tam bir makyajkolik :) Moda, makyaj, saç boyama, kadına dair her konuda paylaşımlarımla sizlerle olacağım :)

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir