Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Güzellik

Kızlık Zarı Dikimi Yöntemleri Nelerdir?


0

Kızlık zarı, kadınlarda viyolun arkasında yer alan, kıkırdak ya da kas dokusundan oluşan bir koruyucu tabakadır. Kızlık zarı, kadın üreme sistemindeki viyoların arkasında yer alır ve viyolun ön tarafından vajina girişiyle sınırlıdır. Kızlık zarı, iki parçanın birbirine bağlı olarak birbirine geçtiği ve üçgen biçimli bir yapıya sahiptir.

kızlık zarı dikimi yöntemleri nelerdir?

Anatomik Yapısı Nasıldır?

Konuda Yer Alan Başlıklar

Kızlık zarı vajina kısmında yer alan ve dudaklara arasında yer alan rengi yapısı ve incelik olarak değişen bir yapıya sahiptir. Ve vajina kısmında 1-2 cm içeride yer almaktadır.

Kızlık Zarı Muayenesi Neden Yapılır?

Kızlık zarı muayenesi, kürtaj veya diğer cerrahi girişimlerden önce yapılan bir muayenedir. Kızlık zarı muayenesi, gebelik veya cinsel yolla bulaşan hastalıkların teşhis edilmesinde kullanılır. Buna ek olarak, kızlık zarı muayenesi, kızlık zarı dikimi kadınların üreme sisteminde mevcut olan anormalliklerin teşhis edilmesinde de yardımcı olabilir.

Kızlık Zarı Dikimi Yöntemleri

Kızlık zarının doğal yapısını koruma ya da onarım amacıyla yapılan kızlık zarı dikimi cerrahi bir girişimdir. Kızlık zarı dikiminde kullanılan yöntemler arasında; orta kesi, lateral kesi, Fenton-Nagy yöntemi, ters kesi, frontal kesi veya sıkıştırılmış kesi gibi yöntemler yer almaktadır.

Kızlık Zarının Dikimi Mümkün Mü?

Cinsel saldırıların sonucunda oluşan kızlık zarı zedelenmesinin giderilmesinde veya kürtaj sonrası kızlık zarının onarımında kızlık zarı dikimi yararlı olabilir. Ancak, kızlık zarının doğal biçimine tamamen geri döndürülemeyeceği unutulmamalıdır.

Kürtaj Neden Uygulanır?

Kürtaj düşük gebelik sonrası kişilerde yapılarak rahim içerisinde yer alan dokuları temizlemektedir. Düşük gebelik sonrası anne rahminde kalan dokuları temizleyerek annenin sağlığına kavuşmasını sağlar ve bir sonraki gebelik durumunda kirli ve zararlı dokular olmasını engeller.

Kürtaj Nedir?

Gebe olan kadınlarda rahim içindeki gebenin tamamen çıkarılması olayı kürtaj olarak tanımlanır. Kürtaj, cerrahi bir girişim olarak düşünülür ve genellikle gebelikten kurtulmak için yapılır. Kürtaj, gebeliğin ilk trimesterinde yapılabildiği gibi, ikinci ve üçüncü trimesterlerde de gerçekleştirilebilir.

Kürtaj Hangi Durumlarda Yapılır?

Kürtaj genellikle gebeliğin sonlandırılması amacıyla yapılır. Ancak, gebeliğin sonlandırılmasının yanı sıra, kürtaj çeşitli ciddi durumların giderilmesinde de kullanılabilir. Bunlar arasında; gebelik komplikasyonları, rahim kanseri, rahimde kist oluşumu, rahim zarında anormallikler, plasentanın tutunamaması, kronik sağlık koşulları veya gebenin hayatını tehlikeye atabilecek durumlar yer almaktadır.

Kürtaj Öncesi Hastanın Dikkat Etmesi ve Yapması Gerekenler

Kürtaj öncesi, hastaya çeşitli yönergeler verilebilir. Bunlar arasında aşılarının güncel olması, sigara içmemesi, alkol tüketmemesi, anestezi için uygun olup olmadığının araştırılması ve preoperatif aşılamanın yapılması gibi önlemler yer almaktadır. Ayrıca, hasta, kürtaj operasyonu hakkında bilgi sahibi olmalı ve kürtaj işleminin uygulandığı hastane hakkında bilgi edinmelidir.

Kürtaj Sonrası Neler Yapılmalı?

Kürtaj sonrası, hastaya çeşitli önlemler alınmalıdır. Bunlar arasında; hastanın kürtaj operasyonundan sonraki ilk 1-2 saat içinde uyuması, kanamaya karşı dikkatli olması, banyo ya da duş almaması, ağrı kesici ilaçlar kullanması, komplikasyonların önlenmesi için uygun beslenmesi, alkol tüketmemesi veya sigara içmemesi gibi önlemler yer almaktadır.

Nelere Dikkat Edilmeli?

Kürtaj sonrası hasta uzun bir süre kendine dikkat etmeli, cinsel ilişkiden, perin temizliğine ve havuza girme gibi durumlardan kaçınarak sağlığına kavuşulması amaçlanmalı. Aynı zamanda doktorun tedavi sürecinde verdiği ilaçları kullanarak hızlı bir şekilde sağlığına kavuşması amaçlanır.

Kürtaj Fiyatları

Kürtaj fiyatları, kullanılan teknik ve doktorun yetkinliğine göre değişmektedir. Kürtaj fiyatları genellikle, hastanenin yerleşim yerine ve doktorun uzmanlık alanına göre değişmektedir

Labioplasti Neden Uygulanır?

Özellikle kadınların ön viyol kenarlarındaki (labia minoraları) ve orta viyol kenarlarındaki (labia majoraları) dokuların çıkarılması ya da geri dönüşümü labioplasti olarak tanımlanır. Labioplasti, kadınların ön viyol kenarlarını ya da orta viyol kenarlarını çıkarmaları ya da küçültmeleri amacıyla yapılır.

Labioplasti Kimlere Uygulanabilir?

Labioplasti, kadınların üreme sistemindeki viyolarının doğal biçimlerini veya fonksiyonlarını koruma ya da onarım amacıyla uygulanan bir cerrahi girişimdir. Genellikle labioplasti,18 yaş üstü kadınlara uygulanır.

En İyi Labioplasti Tekniği Hangisidir?

En iyi labioplasti tekniği hastalara göre değişiklik gösterse de parsiyel rezeksiyon ve kurvilineer parsiyel rezeksiyon teknikleri sık kullanılan tekniklerdir. Kolay olmasının yanı sıra hastaların da bu yöntemler sayesinde iyileşmesi de oldukça hızlıdır.

Labioplasti Ameliyatı Fiyatları

 Ameliyatın yapılacağı hastanenin yerleşim yerine ve doktorun yetkinliğine göre labioplasti ameliyatı fiyatları değişmektedir. Labioplasti ameliyatı fiyatları uygulanacak olan tekniklere bağlı olarak ortalama bir fiyat vermek çok mümkün değildir.

1 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir