Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Saç Bakım Ürünleri

Evde Saç Bakımı


3

Sağlıklı saçlara sahip olmak için evde saç bakım rutini oluşturmak şart. Bugün sizlerle evde saç bakımının püf noktalarını paylaşacağız.

Konu saçlar olunca, hepimizin hayali sağlıklı, parlak ve dolgun saçlar. Fakat günlük telaş içerisinde saç bakımını ihmal edebiliyoruz. Üstüne bir de saç şekillendiriciler, kimyasal ürünler eklenince yıpranmış saçlar ortaya çıkıyor.

Evde Saç Bakımının Püf Noktaları

Konuda Yer Alan Başlıklar

evde saç bakımı 1

Saçlar, estetik ve güzelliğin tamamlayıcı bir parçasıdır. Güzellik için cilt bakımı yetmez, saç bakımını da ihmal etmemek gerekir. Bunun için saç bakım rutini oluşturmadan önce dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var.

Saç Tipinizi ve Saç Problemlerinizi Tanıyın

Evde saç bakımında en önemli nokta saçlarınızı iyi tanımaktır. Saç tipiniz yağlı, kuru veya karma olabilir. Kepek, saç dökülmesi, saç kırılması gibi saç problemleri yaşıyor olabilirsiniz. Tüm bunları belirledikten sonra saçlarınız için en doğru ürünleri kullanabilirsiniz.

Saçlarınızı tanımadığınızda, yanlış ürünler ve uygulamalar sonucu saçlarınızda daha farklı problemler ortaya çıkabilir.

Bol Bol Su İçin

Boşuna dememişler “su hayattır” diye. Su içmek, beden sağlığı, cilt sağlığı ve saç sağlığı için çok önemli. Yeteri kadar su içtiğinizde saçlarınız daha nemli, parlak ve sağlıklı olur. Kırılmalara karşı daha dayanıklı olur.

Sağlıklı Beslenmek Önemli

Sağlıklı beslenmek sadece kilo vermek ve bedensel olarak sağlıklı olmak için gerekli değil. Aynı zamanda cilt ve saç güzelliği de sağlıklı beslenmeye bağlı. Saçlar ihtiyacı olan besinleri aldığında daha güçlü ve sağlıklı olur.

Saçlarınızı Ilık Su ile Yıkayın

Sıcak su, cilde zarar verdiği gibi saç derisine de zarar verir. Saçlarınızı sık sık sıcak su ile yıkadığınızda, zamanla kurur ve pul pul dökülmeye başlar. Bu durumda egzama, kepek gibi saç problemleriyle karşılaşmanız şaşırtıcı olmaz.

Saç Şekillendiricilerden Uzak Durun

Sağlıklı saçların en büyük düşmanı sıcak saç şekillendiriciler dersek yanılmış olmayız. Maşa, düzleştirici gibi şekillendiricileri sık sık kullanmak saçlarınızın kırılmasına ve yıpranmasına yol açar. Elbette tamamen bırakamazsınız bunu fakat bazı önemler almakta fayda var.

Öncelikle evde saç bakımını ihmal etmemelisiniz. Ayrıca maşa ve düzleştirici uygulamadan önce saçlarınıza koruyucu bir ürün kullanmanız da faydalı olacaktır. Böylece saçlarınız, kırılmalara karşı daha güçlü olur.

Sadece maşa ve düzleştirici değil, kurutma makinesi kullanmak da saçları yıpratabiliyor. Bunun yerine kendiliğinden kurumasını bekleyebilirsiniz. Kurutma makinesi kullandığınızda ise saçlarınıza çok yakın tutmamanızda ve daha soğuk ayarda kullanmanızda fayda var.

Sımsıkı Saç Modellerinden Uzak Durun

Saçları sımsıkı toplamak son zamanların saç trendlerinden biri. Fakat sağlıklı bir kullanım olduğunu söyleyemeyeceğiz. Saçlarınızı sıkı topladığınızda, saç diplerinizde baskı oluşur. Saçlarınızı sıkı topladığınız günler başınızın ağrıdığını ve saçlarınızın döküldüğünü siz de fark etmişsinizdir. Saç sağlığı için saçlarınızı daha hafif toplamalısınız.

Ürün Seçiminde Dikkatli Olun

Şampuan, saç kremi, saç bakım yağı gibi ürünleri saç bakımı için sıkça kullanıyoruz. Bazıları kötü içeriğe sahip olduğu için saçlara fayda yerine zarar verebiliyor. Bu yüzden aldığınız ürünlerin içeriklerini dikkatle incelemelisiniz.

Ürünlerinizin içerisinde, SLS, paraben, sülfat gibi zararları maddelerin bulunmamasına dikkat etmelisiniz. Argan yağı, kolajen gibi içeriklerin olması saçlarınıza güç katar.

Haftalık Bakım Yapın

Evde saç bakımı yapmak düzenli haftalık bakımları içerir. Haftalık saç bakımları yaparak saçlarınıza ihtiyacı olan besinleri verirsiniz. Böylece saçlarınız daha parlak ve canlı olur. Doğal saç bakımı yağları ya da evdeki malzemeleri kullanarak saç bakım maskeleri hazırlayabilirsiniz.

Çok Sık Yıkamayın

Saçları sık sık yıkamak bir dizi problemi beraberinde getirir. Saç derisinin PH dengesini bozarsınız. Saçlarınız çok fazla kurur, pul pul dökülmeler ve kepek meydana gelir. Ayrıca saç dipleri hassaslaşır ve dökülmeler başlar.

Düzenli bir şekilde saçlarınızı yıkamalısınız. Saç tipinize göre 3 günde bir ya da 4 günde bir şeklinde rutin bir yıkama düzeni oluşturabilirsiniz.

Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

evde saç bakımı

Evde saç bakımı yapmak için öncelikle saçlarınıza uygun ürünleri belirlemelisiniz. Bunun dışında haftalık düzenli olarak yapacağınız maskeler belirlemek de faydalı olacaktır. Evde saç bakımı nasıl yapılır, adım adım bakalım.

Duştan Önce Saç Bakımı

Evde saç bakımının ilk aşaması duşa girmeden başlar. Bu aşamada saçlarınıza maske yapabilirsiniz. Maske için saça iyi gelen bitkisel yağları tercih edebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı, argan yağı, badem yağı, jojoba yağı saçı besleyen en etkili yağlar.

Duşta Saç Bakımı

Bu adımda şampuan ve saç kremi kullanılır. Eğer öncesinde doğal yağlarla saç maskesi yaptıysanız saçlarınızı ıslatmadan önce şampuan sürün. Böylece yağlar daha kolay arınır. 

Şampuandan sonra saç bakım kremini saç uçlarınıza ve boy kısmına uygulayın. Diplerine gelmemesine özen gösterin. Saç kremini birkaç dakika saçlarınıza yedirdikten sonra yıkayabilirsiniz.

Duş Sonrası Saç Bakımı

Duş sonrası nemli saçlarınıza saç serumu uygulayabilirsiniz. Saç serumları içerisindeki bitkisel yağlar ve faydalı içeriklerle saçlarınızı güçlendirir. Aynı zamanda daha parlak canlı görünmesini sağlar.

Ardından saçlarınızı kurutarak, evde saç bakımınızı tamamlayabilirsiniz. Kurutma makinesi kullanacaksanız, soğuk ayarda kullanmayı unutmamalısınız.

1 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

2010 Yılında Türkiye'nin moda kadın blog sitesinde oldukça etkili bir internet yayını olmasına katkı sağlamıştır. Bakımlı Kadın 10 senelik kadın içerikli internet yayıncılığı alanında günümüzde güncel kalabilen sayılı kadın sitelerinden biridir.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir