Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Kariyer

Kadınlara Özel İş Kurmak İçin En İdeal 6 Ülke


0

Yurt dışında iş kurabilmek veya mevcut olan firmanızı yurt dışında genişletebilmek oldukça zordur. Sektörünüz ile ilgili önemli fikirlere sahip olmalı yerel firmalardan daha farklı seçenekler ya da avantajlar sunmalısınız.

Bu yazımızda girişimciler için en elverişli ülkeleri nedenleri ile aktararak ülkeler hakkında fikir sahibi olmalarını amaçladık.

Amerika

Konuda Yer Alan Başlıklar

kadınlara özel i̇ş kurmak i̇çin en i̇deal 6 ülke 1

Amerika’da şirket kurmak oldukça popülerdir. Öyle ki Fortune 500 listesindeki 126 şirket Amerika’da yer almaktadır. 126 firmanın yarısından fazlası da Dalaware eyaletinde kurulmuştur.

Dalaware de şirket kurmak oldukça hızlıdır. Resmi evraklar çok hızlı bir şekilde işleme alınır. Aynı zamanda diğer gelir vergileri oldukça düşük ve diğer eyaletlerden edinilen gelir vergiden muaftır.

Amerika aynı zamanda bilişimin merkezi konumundadır. San Jose şehri meşhur silikon vadisine ev sahipliği yapmaktadır. Bilişim ve teknoloji ile iş kurmak isteyenler yatırımcı bulabilirler.

Fakat şirket kurmak için Türkiye’den birçok belgeye ihtiyaç duyacaksınız. Noter yeminli tercüme işlemleri ve hukuki tercümeler ile Hedef Tercüme’ye başvurabilirsiniz.

Kore

kadınlara özel i̇ş kurmak i̇çin en i̇deal 6 ülke 2

Güney Kore’de iş kurmanın avantajlarından biri dünyanın en iyi internet altyapısına sahip olmalarıdır. Bu ülkede internet hızı son derece önemlidir.

Aynı zamanda Güney Kore’nin diğer ülkelerle sağlam ticari ilişkileri vardır. Bu sayede kolaylıkla istediğiniz ülkede ticaret yapabilirsiniz.

Teknolojinin merkezlerinden biri sayılan Güney Kore, Fortune 500 listesinde 16 tane şirketle göze çarpmaktadır.

10 yıllık Fortune 500 listesine buradan kapsamlı bir şekilde göz atabilirsiniz.

Singapur

kadınlara özel i̇ş kurmak i̇çin en i̇deal 6 ülke 3

Singapur şehir devletleri arasında en fazla gelişmiş olanıdır. Son yıllarda yapılan yatırımlar ile lüksün adresi olarak göze çarpmaktadır.

Singapur ticari anlaşmaları sayesinde oldukça cazip bir ülke konumundadır. Aynı zamanda buradanın en önemli özelliklerinde biri ise mahkemelerin çok hızlı bir şekilde karar verebilmesidir. Gemi yapımcılığı, petrol rafinerisi yapımcılığı, elektronik aletler, tekstil, gıda gibi sektörler Singapur’un en gözde geçim kaynaklarıdır.

Kıbrıs

kadınlara özel i̇ş kurmak i̇çin en i̇deal 6 ülke 4

Diğer ülkeler açısından bakıldığında pek cazip gelmeyecek olan Kıbrıs ülkemizden gelen yatırımcılar için son derece caziptir. Çünkü burada KDV, gelir vergisi, kurumlar vergisi, gümrük vergilerinden muaf bir şekilde şirket kurabilirsiniz.

Aynı zamanda Türkiye’ye yakınlığı Kıbrıs’ın şirket kurmaya elverişli yerler listesine girmeyi hak ettiğini gösteriyor.

İngiltere

kadınlara özel i̇ş kurmak i̇çin en i̇deal 6 ülke 5

İngiltere’nin listemizde olmasının en önemli nedeni Ankara Anlaşması’dır. Bu anlaşma ile İngiltere’de kolaylıkla şirket kurup oturum izni alabilirsiniz. Hatta İngiltere vatandaşlığı ile alabilmeniz mümkün.

Fakat elinizi çabuk tutmanızı öneririz çünkü Avrupa Birliği’nden çıkmaya hazırlanan İngiltere Brexit sonrası bu anlaşmaya bağlı kalmayacak ve Ankara Anlaşması geçerliliğini yitirecek.

Ankara Anlaşması hakkında buradan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Gürcistan

kadınlara özel i̇ş kurmak i̇çin en i̇deal 6 ülke 6

Gürcistan’nın şirket kurmak için ideal ülkelerden biri olmasının ilk sebebi burada şirket kurmanın gerçekten kolay olması. Tüm işlemler sadece iki günde gerçekleştirilebilir ve iş hayatına başlayabilirsiniz. Aynı zamanda tüm masraflar için ödemeniz gereken miktar yaklaşık 40$ gibi bir rakama tekabül etmektedir

Sonuç Olarak;

Her ülke kendine has avantajlara ve dezavantajlara sahiptir. Bazen çok elverişli gözüken ülkeler de rekabet de oldukça fazla olabilir. Bu yüzden öncelikle sektör araştırması, rekabet analizi, SWOT analizi gibi analizlerin size yol göstermesi gerekmektedir.  Başka bir ülkede şirket kurarken orada konuşulan dil de son derece önemlidir. Kuruluş belgelerin tercümesi için Hedef Tercüme’den destek alabilirsiniz.

5 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

2010 Yılında Türkiye'nin moda kadın blog sitesinde oldukça etkili bir internet yayını olmasına katkı sağlamıştır. Bakımlı Kadın 10 senelik kadın içerikli internet yayıncılığı alanında günümüzde güncel kalabilen sayılı kadın sitelerinden biridir.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir