Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Saç Modelleri

Rehber: En güzel 100 Kısa Saç Kesim Modelleri


2

Bu konuda 100 adet en güzel kısa saç kesim modelleri örneklerini bulacaksınız. Bu fotoğraflar 2023 yılında profesyonel kuaförler, dünyanın en iyi saç stilistleri tarafından yapılmış farklı kategorilerde saç kesimlerinden oluşmaktadır.

Kısa saç kesimleri farklı saç uzunluklarında yapılmaktadır. Çok kısa saç kesimi ingilizce’de pixie olarak geçer. Ancak küt, bob gibi saç kesimleri de kısa saç tarzları ve kesimleridir.

Son Güncelleme : 06.03.2023

rehber: en güzel 100 kısa saç kesim modelleri 1

2023 Kısa saç kesimi için instagram’da en çok beğeni alan fotoğrafları derledik. Kısa saçlar kadında daha maskülen bir tarz yaratabilir ancak özellikle küçük ve estetik bir yüze sahipseniz sizi çok daha güzel göstereceğine de emin olabilirsiniz. Kısa saç kesimlerinde burun ve yüz estetiğinin orantılı olması oldukça önemlidir. Aynı zamanda bu saç stili yüzünü ve gözlerini daha çok ön plana çıkaracaktır. Kuaför seçiminin özellikle önemli olduğunu belirtmek gerekir. Yanlış bir tarz ya da biçim görünüşünüzü estetik açıdan bozabilir.

Eğer küt bir saç kesimi istiyorsanız saçlarınızı farklı tarzlarda iddialı saç renklerine boyamanız görünüşünüzü çok daha farklı hale getirecektir.

örneğin aşağıdaki bakır – şeftali saç rengi gibi.

küt saç kesimi ve bakır şeftali saç rengi

Kısa saçlarınıza hafif ışıltılar ekleyerek saçlarınızı daha sıcak tonlarda göstermeniz mümkün. Bu ışıltıları Ombre Brush Light tarağı ile yapabilirsiniz.

trend  kısa saç kesimi

Kısa saçlar için hangi yüz tipi ?

Konuda Yer Alan Başlıklar

Kısa saç modelini tercih etmenizi için bir çok sebebiniz olabilir. Ancak sizde bu saç stilinin güzel durması için bir kaç önemli nokta vardır.

  • Yüzünüz estetik açısından simetri olmalıdır
  • Burun estetik küçük ve kemersiz olursa daha çok yakışır
  • Gözleriniz küçükse daha çok yakışacaktır.
  • Yüzünüz minyon ve küçükse daha çok yakışacaktır.
  • Zayıf yüzlere kısa saçlar daha çok yakışıyor.

2023’un en çok beğeni alan saç kesim modeli bu.. Saç uçlarındaki karamel ışıltılar saça ayrı bir tarz katmakta.

siyah saç ve karamel ışıltı saç kesimi

Yaş Aralığı

Kısa saç kesimi için ideal bir yaş aralığı yoktur. Her yaşta kadın için ideal olabilir. Önemli olan yaş değil yüz tipidir. yani 16 yaşında lise öğrencisine de çok yakışabilir 70 yaşında bir hanımefendiye’de çok yakışabilir.

Şayet çok kısa dore karamel kahve saç rengi ile bu şekilde bir saç elde etmek isterseniz kuaförünüze bu saç kesimini mutlaka göstermenizi öneririm.

rehber: en güzel 100 kısa saç kesim modelleri 2

Oldukça parlak Turuncu – Bakır saç rengi ve oldukça kısa bir saç kesimi

rehber: en güzel 100 kısa saç kesim modelleri 3

Saçlarınız saç boyası nedeni ile solda görünen fotoğraf gibi seyreldi, yıprandı hatta yandı ise en iyi çözüm saçlarınızı kestirmek olacaktır. Aşağıdaki fotoğrafta saç tellerinin ne kadar ince olduğunu görebilirsiniz.

rehber: en güzel 100 kısa saç kesim modelleri 4

Saç Rengi

Kısa saç kesiminde saç rengi de çok önemli değildir. Farklılık yaratmak için farklı saç renklerine boyayabilirsiniz. Ancak saçlarınızın diplerinden beyaz geliyorsa bu biraz uğraştırıcı olabilir. Yine kızıl, bakır ve sarı saçlar da saç boyamada kısa saç kesimleri için idealdir. Türkiye’de en çok siyah ve Kahverengi kısa saçlar kullanıldığını hatırlatalım.

rehber: en güzel 100 kısa saç kesim modelleri 5
rehber: en güzel 100 kısa saç kesim modelleri 6

Kısa saç kesimlerinde yaz aylarında terletmeyen modeller ön plana çıkıyor. Özellikle yaz sıcaklarından bunalanlar ve rahatına, konforuna önem verenler için kısa saçlar hayat kurtarıcı oluyor. Elbette bu modelleri uygulamak da ayrı bir cesaret istiyor. Yüz şekline dikkat ederek kesilmesi gereken modellerde son derece cesur tasarımlar da olduğundan iyice araştırmak ve doğru karar vermek oldukça önemli.

rehber: en güzel 100 kısa saç kesim modelleri 7

Yüz Tipinize Göre Kısa Saç kesimi

Eğer yüzünüz ovalse ya da ince ve uzunsa bu durumda kısa saç tercihinde bulunabilirsiniz. Kalp yüzlü kişilere de çok yakışan kısa saçlar yuvarlak yüzlerde omuz boylarından daha kısa olmamak şartıyla kullanılabilir. Yuvarlak yüzlü kişiler lob veya bob kesimle kısa saç sevgilerini bir nebze de olsa giderebilirler.

rehber: en güzel 100 kısa saç kesim modelleri 8
rehber: en güzel 100 kısa saç kesim modelleri 9

Bu sene en çok trend olacak saçlar genellikle bob, lob, mob modeller, punk rock modeller ve asimetrik şekilde kesilmiş, katlı modellerde ortaya çıkarken, özellikle plaj dalgalı saçlar yaza damgasını vuracak. Kısa ve katlı modellerde doğal dalgalar da son derece moda. Pixie tarzı yani yandan ayrılmış, ense kısmı kazıtılmış ya da çok kısa kesilmiş saçlar da 2023’de bolca göreceğimiz modeller arasında bulunuyor.

rehber: en güzel 100 kısa saç kesim modelleri 10

Kakül sevenler için bu yıl olabildiğince kısa modellerden yana tercih yapmalarını önerebiliriz. Fransız kakülü denen kısalıktan daha da kısa ve sanki jiletle kesilmiş gibi son derece pürüzsüz görünen bir kısalıktan söz ediyoruz. Tabi ki bu yıl omuz hizasında yani lob kesim saçları olanlar için kaşlarına doğru inen ve ortadan ikiye ayrılabilen romantik kaküller de kullanılabilir.

rehber: en güzel 100 kısa saç kesim modelleri 11

Yanlardan ve enseden aynı boyda olan, genellikle çene hizasında son bulan bob kesimler özellikle ince saçlara hacim veren bir model olarak tercih edilirken, bu yıl orta uzunluktaki kısa saçlar yani lob modeller daha da öne çıkıyor. Hem kısa hem de uzun saç sevenler için en iyi sonucu bu model verecektir. Hem bob, hem de lob kesimin tam arasındaki kesimlere ise mob kesim dendiğini sıklıkla duyacaksınız zira bu yıl mob kesim saçların yılı olacak.

rehber: en güzel 100 kısa saç kesim modelleri 12

2023 Kısa Saç Kesimleri

Ombrelerle ve katlarla desteklenen saç modelinde istenirse kakül de kullanılabilir.Cesur ve sıra dışı bayanlar mob saçlarını platin rengine boyayabilir, pembe ya da mavi gibi çarpıcı renklerle de tarzlarına uygun hale getirebilirler.

rehber: en güzel 100 kısa saç kesim modelleri 13

2023 kısa saç kesim modelleri içinde Tomboy saçlar da sıklıkla tercih edilecek ki özellikle çok kısa saç sevenler için bu yıl saçların gerçekten de fazlasıyla kısa olacağını söyleyebiliriz. Özellikle Mohawk modelinin öne çıktığı modellerde enselerin, saçın bir bölümünün kazındığı pek çok farklı model de tarz yaratmak isteyenlerin tercihi olacak. Kısa, dağınık, asimetrik kesimli veya iki renkli Punk Rock kesim saç modelleri de senenin en farklı saçları arasında yer alacak.

Önü Uzun Arkası Kısa Kısa Saçlar

pixie dediğimiz çok kısa saç kesimi modellerinden. Bu saç modellerinin çoğunu erkekler de yaptırabilmektedir.

rehber: en güzel 100 kısa saç kesim modelleri 14
rehber: en güzel 100 kısa saç kesim modelleri 15

Kahküllü Kısa Saç Modelleri

Kısa saçlarda da çok güzel kahküller bırakabilirsiniz. Tabii usta bir elinden çıkan saç kesimlerinde çok daha güzel duracaktır.

rehber: en güzel 100 kısa saç kesim modelleri 16
rehber: en güzel 100 kısa saç kesim modelleri 17
rehber: en güzel 100 kısa saç kesim modelleri 18
rehber: en güzel 100 kısa saç kesim modelleri 19

Sarı Kısa Saç Kesimleri

rehber: en güzel 100 kısa saç kesim modelleri 20
rehber: en güzel 100 kısa saç kesim modelleri 21
rehber: en güzel 100 kısa saç kesim modelleri 22
rehber: en güzel 100 kısa saç kesim modelleri 23

1 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

Merhaba ben moda editörü Naz. Özellikle Style ve Saç Rengi değiştirme konularında bilgilerimi ve deneyimlerimi aktarıyorum. Lütfen sormak istediğiniz soruları yorum kısmına yazınız;

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. konu ile alaka değil ama ben yinede sormak istiyorum benim gzölerim koyu yeşil ve rengini hiç belli etmiyo ben makyajı sevmem doğal makyajları severim bana gözümün rengini belli edicek doğal bi makyaj önerirmisiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir