Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. İlaç-Vitamin-Takviyeler

Ardıç Özü ve Bitkisel Kadolin şampuan


0

Farmakognozi biliminde belirttiğimiz gibi doğada hayvanlarda ve bitkilerde bulunan hammadelerden elde edilen ve ilaç sektöründe kullanılan pek çok hammade vardır. Konumuz saç olduğu için bu şampuanın hammadesini bir şampuan olarak geliştiren ve ikiyüz yıl önce yaşayan Prof. Dr. Hebra’nın bu şampuanı nasıl geliştiriği ile iligli alıntı bildisini burada paylaşaşım.

Prof.Dr. Hebra, ardıç çamı ağacının kuru kaynatılmasıyla odun özünden akan katrandan bir şampuan yapmıştır. Koyu renkli ağır akışkan, kokusu pek te hoş olmayan bir sıvı. Dermatoloji bilim dünyasında bu doktorun adına izafeten bu şampuana “Savon De Hebra” adı verilmiştir.

ardıç özü ve bitkisel kadolin şampuan 1
Ardıç Çamı Ağacı

Ülkemizde ise Ardıç özü ancak 1982 yılında dermatologlar tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Türk dermatoglar; Fransızca adıyla Huile De Cade denilen bu ardıç çamı özünü (Latince Juniperus oxycedrus ağacı), belli oranda alkolle eritip, arap sabunu ile çoğaltarak, bir saç ve vücut şampuanı olarak hastalarına reçete etmişlerdir.

Kardolin Şampuan‘da tam olarak ardıç çamı özünden ortaya çıkan bir şampuandır. Şampuanın yaratıcısı olan Dermadolin’den tekrar bir alıntı yapalım.

ardıç özü ve bitkisel kadolin şampuan 2
Kardolin Şampuan

Dermadolin firmasının kurucusu, adı geçen bitki özünün alkol ve arap sabunu kullanılmadan; modern kozmetiğin yıkama ham maddeleriyle saçlı deri veya vücuda tatbikini düşünmüş ve Kadolin şampuan Dermadolin firmasının ilk ürünü olarak üretilmiştir. İçine özel bir parfüm konularak, kokunun etkisi azaltılmıştır. Ancak zaten durulandıktan sonra koku hiç kalmamaktadır. Kadolin’de %2 oranında kullanılan Huile De Cade (Ardıç çamı özü) özellikle kepeklenme, saçlarda yağlanma ve saç dökülmesine – Aynı zamanda da sedef hastalığına – çok iyi gelmektedir.

2010 Yılında Türkiye'nin moda kadın blog sitesinde oldukça etkili bir internet yayını olmasına katkı sağlamıştır. Bakımlı Kadın 10 senelik kadın içerikli internet yayıncılığı alanında günümüzde güncel kalabilen sayılı kadın sitelerinden biridir.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir