Ben 15 yaşındayım ergenliğime 12 yaşında girdim. o zamanlarda yaşıtlarım ile boyum aynı hatta biraz daha fazla uzundu. Erkeğim ve zayıf bir yapım var. ancak son iki senedir hiç boyum uzamıyor gibi geliyor, boyum 1.65. Annem ve babam ortalamanın altında bir boya sahip babam 1.74 annem 1.53 boyunda. Ben ileride kısa kalmak istemiyorum bu bende ciddi sıkıntı ve endişe yaratıyor.
Tedavisi var mı boyumu nasıl uzatabilirim?
Cevap:
Merhaba; her yeni yıl ile birlikte sağlık ve tıp konusunda yeni gelişmeler ile birlikte pek çok sorun artık rahatlıkla giderilebiliyor. Kendini hiç sıkıntıya sokma bunun sağlıklı ve kesin çözümü var.
Öncelikle Aileni al karşına ve konuş, boyunun uzamadığını bunu çok sıkıntı yaptığını zaten onlarında kısa boylu olduğunu ve ileride kendininde kısa boylu olacağından korktuğunu söyle. Çok sıkıldığını ve kompleks yaptığını belirt.
Daha sonra bir ortopedi doktoru ile görüşün o sizi yönlendirecektir ancak son gelişmeleri aktarayım.
Artık eğer yaşınız 18’i geçmedi ise ve boyunuz kısa yada uzama sorunları yaşıyor iseniz bunu hormon tedavisi (iğneleri ) ile rahatlıkla aşabilirsiniz.
Bu konuda ayrıntılı bir yazı hazırladım buraya tıklayarak onu okuyabilirsin.
7 sene Önce Güncelleme Yapılmıştır.