Kış aylarında her ne kadar dert edilmese de bahar ve yaz aylarının gelmesiyle beraber şüphesiz en büyük problemlerden birisidir;selülit. Kremler , lazer kullanılarak yapılan tedaviler azaltılmasında hatta yok edilmesinde etkili olan yöntemlerdir. Fakat bunlara gerek kalmadan doğal yöntemlerle de bu dertten kurtulmak mümkün.Nasıl mı?
1-Çay ve kahve tüketimini azaltılmalı hatta tüketilmemeli.Başta kafein olmak üzere içerdiği birçok kimyasal madde selülit oluşumunu tetiklemektedir.Haftada bir kez özellikle hazır kremalı kahveler yerine türk kahvesi tercih edilebilir.
Siyah çayın sürekli tüketimi selülit oluşumunu arttırdığı gibi yapılan çalışmalarda yeşil çayın selülit oluşumunu azalttığı ve yağ yıkımını arttırdığı tespit edilmiştir.
2-Günde 2,5-3 litre su tüketilmelidir.Özellikle kış aylarında su tüketimi alışkanlık haline getirilmelidir. Su şişesi göz önünde tutularak su içme isteği uyandırmak şarttır.
3-Keten tohumu; sabahları süt veya yoğurdunuza katacağınız 2-3 tatlı kaşığı çekilmiş keten tohumu yağ yakımını hızlandıracaktır.
4-Ananas; her gün ara öğünde tüketilen bir ince dilim ananas deformasyona uğramış kollojen dokuyu parçalıyor ve yağ depolanmasını önlüyor.
5-Beyaz lahana;Toksin atmak için beyaz lahana kürü yapılabilir, kaynayan yarım litre suda 5-6 adet beyaz lahana yaprağını parçalamadan, ağzı kapalı bir tencerede hafif ateşte 10 dakika haşlayıp, 5 gün boyunca sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez aç veya tok karnına birer su bardağı içilmelidir.
6-üzüm çekirdeği;çantanıza ara öğün olarak koyup rahatlıkla taşıyacağınız kuru üzüm içerdiği bioflavonoid sayesinde bağ dokusu yenilenmesine önemli katkıda bulunacaktır.
7-Şekerli, asitli, salam sosis gibi rafine gıdalardan uzak durulmalıdır.Saf şeker yerine meyve tüketilmelidir.Özellikle fast food tarzda yiyecekler yüksek yağ içerdiklerinden dolayı tüketilmemelidir.
8-Duştan sonra selülitli bölgeye soğuk su tutmak,bölgeye yukarıdan aşağı dairesel hareketlerle ,yaz aylarında buzla masaj yapmak kan dolaşımını hızlandıracağından yağ yakımını arttırır.
9-Hareketsizlik, dik oturmamak da kan dolaşımını yavaşlatan eylemler arasındadır.Egzersizler ihmal edilmemeli ve otururken vücut yapısına dikkat edilmelidir.
8 sene Önce Güncelleme Yapılmıştır.