Bir hastalığa yakalandığımız zaman, asit artıklarının vücuda yerleşmesi sonucunda hastalanırız. Bütün hastalıklar aynı sebepten oluşur. Vücudumuzda aşırı miktarda doku asitlenmesi sonucunda hastalanırız. Hücrelerimizin asitlenmesi sonucunda, fonksiyon kaybı oluşacağından dolayı, o hücrelerin bulunduğu organda hastalık oluşacaktır. Hasta olmamak adına çeşitli önlemler almamız gerekmektedir. Öncelikle hücrelerimizi korumamız gerekiyor. Günde 100 gram et yememiz durumda mutlaka 400 gram yeşil salata yememiz gerekmektedir.
Kanser:
Hücrelerimizin oluşturduğu dokuda azalmış olan oksijen, kanser oluşmasına önemli sebep olacağı için hücrenizin oksijen olmadığı yerlerdeki şekeri fermante edip enerjiye çevrilerek kullanılır.
Vücudumuzdaki asit yükünün artması sonucunda bazı hücreler ölecekken, bazı hücreler kendilerini ilkel bir hücreye çevirecektir. Bu tür hücreler, hiçbir görevini yerine getiremez. Bağışıklık sistemi çalışmaz ve beyinin göndermiş olduğu emirlere uymaz. Ve durmadan çoğalacak olan hücrelerdir. Kanser hücreleri yüksek asit ve düşük oksijeni çok seveler. Kanser hücrelerinin çevresinde bulunan normal hücreleri de kendisine benzetecektir. Unutmamanız gereken yüksek oksijenin her zaman için alkali ortamda bulunacağıdır.
Kolesterol:
Kanda bulunan asitler, geçtikleri damarların duvarlarındaki hücreleri tahrip ederler. Damarı oluşturmuş olan yapılara zarar vermeleri engellenmesi gerekmektedir. Bu olayın olmaması için karaciğer ve kemiklerimiz engellenmesine yardımcı olacaktır. Kanımızdaki asit durumu artınca karaciğerimizden kolesterol üretimini arttıracaktır. Unutmamanız gereken burada kolesterol içeren besinler insanların damarlarını sertleştirmez, Damarları sertleştiren asit içeren beslenmedir.
Asitlenme sonucunda ortaya çıkacak olan diğer hastalıklar:
- Asitlenme sonucunda diş etlerinin zarar göreceği ve diş çürümesine neden olacağı bilinmektedir.
- Ciltte oluşan kırışıklar ve kurumalar meydana getireceğinden cildimizin erken yaşlanmasına neden olacaktır.
- Mantar hastalığı son derece sık oluşabilecek olan bir hastalıktır.
- Depresyon, hafıza kaybı gibi durumların da son derece asitle alakası vardır.
- Asitlerin böbreklerden atılmasından dolayı, idrar yolu enfeksiyonları oluşabilir
- Asit yükünü azaltmak için vücudumuz daha çok su tutacaktır. Bu da ödem yapacaktır.
7 sene Önce Güncelleme Yapılmıştır.