Beslenmenin önem taşıdığı dönem bebekliktir ve gelişim açısından beslenme büyük önem taşımaktadır. Hayatın en sağlıklı başlangıcı içinde beslenme bebeklik döneminin en kritik unsurları arasında yer alır. Büyüme geriliği bebeklerin hayatını tehdit eden en önemli unsurlar arasında yer alır ve bunda bazı vitamin ve minarellerin eksikliğinin yol açtığı ishaller görülmektedir.
Büyüme geriliği probleminin ise 2 yaşı geçen bebeklerde düzeltilmesi son derece zordur. Bu neden ile de anne sütünün yetersiz kaldığı bebeklerde ek gıdaya en doğru zamanda geçilmelidir.
Sütü Kesilmeyen Annelerde Ek Gıdaya Ne Zaman Geçilir
Anne sütü yeterli olsa dahi bebekler 6 ay sonrasında mutlaka ek gıda almaya başlamalı ve farklı besinlerin vitamin ve minerallerinden yararlanmalıdır. Ek gıdalar arasında yoğurt, meyve püreleri, sebze suları ve püreleri değerlendirilebilir.
Sütü Az Gelen Annelerde Ek Gıdaya Geçmek
Sütü az gelen ve bebeğe yeterli olmayan anneler ise bebeklerine doktor gözetiminde 6 ay öncesinde de ek gıda takviyesi yapabilir. Ek gıda yetersiz gelen beslenmenin takviyesi için büyük öneme sahiptir ve doğru uygulandığı taktirde bebekler için anne sütü kadar faydalı olabilir.
Ek Gıdaya Geçmek Anne Sütünü Azaltır Mı?
Bebeklerin ek gıdaya geçmesi annenin sütünün azalacağı anlamına kesinlikle gelmemektedir. Ayrıca ek gıda bebeğin anne sütü ile tamamen vedalaşacağı anlamına da kesinlikle gelmez.
5 ay Önce Güncelleme Yapılmıştır.