Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Mayo-Bikini Modelleri

2021 Tesettür Mayo Çeşitleriyle Detaylı Rehber


0

Geçtiğimiz sezon pandemi nedeni ile tesettür mayo modelleri için hazırlanan koleksiyonlarda yeni bir kaç yarı kapalı mayo tasarımı ve haşema modeli eklenip yeni sezona bu şekilde girildiğini belirtmekte yarar var. Dolayısı ile 2021 haşema ve Tesettür mayo ve yarı kapalı modellerin pek çoğu geçen sene var olan koleksiyonlardan oluşuyor.

Türkiye özellikle tesettür giyim sektöründe dünyanın öncü üretici ve tasarımcılarından mayo ve haşema kategorisinde ise özellikle deniz ve turizm ülkesi olması nedeni ile de yine dünyanın en önemli üreticilerin ve tesettür moda markalarının Türkiye’de olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

2021 tesettür mayo çeşitleriyle detaylı rehber 1

Bu sezon farklı pek çok kesimde tasarımların yer aldığı koleksiyonda doğanın çarpıcı ve canlı renklerinden mavi ve yeşil tonların sıklıkla kullanıldığını görmekteyiz. Lazer desenlerin sıklıkla kullanıldığı tasarımlarda yine doğadan alınan figürlerin sıklıkla kullanıldığını görebilirsiniz.

Markalar

Konuda Yer Alan Başlıklar

Aşağıdaki liste’de gerek Ülke içinde gerekse ülke dışında en tanınan markaların listesini sizlere sunmak istedim.

  • Remsa Mayo
  • Haşema
  • Emayo
  • Adasea
  • Armes
  • Mayovera
  • Pareo

Kumaş İçeriği

Mayo kumaşı özel olarak üretilen bazı kısımlarında ( Özellikle kapalı ve yarı kapalı tesettür mayolarda ) likranın kullanıldığı hızlı kuruyabilen ve su tutucu özelliğe sahip ipliklerden oluşmaktadır. Mayo’nun kalitesi, kumaş içeriği ile birlikte iç gösterip göstermemesi, sağlam ve esnekliği ile de doğrudan orantılıdır.

Tesettür Mayo Modelleri

Tam Kapalı

Tam tesettürlü mayo olarak da bulunur bu ürünlerde vücudun hiç bir yeri görünmez, farklı tarzlarda pek çok tasarımı bu konu içeriğinde de görebilirsiniz. Tam kapalı mayolarda genellikle mayo içeriğinde : Alt Tayt, Üst Tunik, Üst İç bikini ve Bone bulunmaktadır.

2021 tesettür mayo çeşitleriyle detaylı rehber 2
Tam kapalı tesettür mayoya örnek

Yarı Kapalı

Genellikle kolsuz ya da yarı kolu bulunana bu kapalı modelde bu detaylar haricinde tasarım olarak neredeyse başka hiç bir farklılık bulunmamaktadır. Bunun dışında bazı modellerde tayt kısmı ya tamamen kapalı yada dize kadar kapalıdır.

2021 tesettür mayo çeşitleriyle detaylı rehber 3
Kaynak:@instagram
2021 tesettür mayo çeşitleriyle detaylı rehber 4
Kaynak:@instagram

Yelekli ve Jileli

Tesettür tasarımlarında yelek ya da jileli mayo modellerini tercih edebilirsiniz. Yelek kısmı çıkarılabildiği için denize girerken çıkarmayı tercih edebilir ve sonrasında tekrar kullanabilirsiniz. 2021 koleksiyonlarında bu tarz tasarımların sıklıkla bulunduğunu belirtelim.

2021 tesettür mayo çeşitleriyle detaylı rehber 5

Elbise Mayo

Bir bütün olarak elbise tasarımına uygun olarak sunulan bu model farklı zevkler için tasarlanmaya devam etmektedir. Tek parça olduğu için çıkarması daha zor olmakta. Elbise mayolar genellikle iki parça halinde tayt mayolar ile birlikte kullanılmaktadır.

2021 tesettür mayo çeşitleriyle detaylı rehber 6
2021 tesettür mayo çeşitleriyle detaylı rehber 7

Yüzücü Mayo

Daha çok tesettürlü profesyonel yüzücülerin kullandığı mayolardır. Özel kumaşlardan tasarlanmakta ve özel olarak üretilmektedir.

Kaplıca Mayo

Özellikle sıcak suda daha dayanıklı olması için tasarlanan kişisel konfor ve rahatlığın esas alındığı kaplıca mayoları özel mayo tasarımları arasında yer almaktadır.

Tayt Mayo

Suyu absorde eden ve dayanıklılığı ile suda daha uzun süre kalmanızı sağlayan tayt mayolar parçalı şekilde giyinmeyi tercih eden hanımlar için idealdir. 2021 fiyatları ile tayt mayoların fiyatları 70 tl civarındadır. Tayt mayolar genellikle iki parça halinde elbise mayolar ile birlikte kullanılmaktadır.

2021 tesettür mayo çeşitleriyle detaylı rehber 8
2021 tesettür mayo çeşitleriyle detaylı rehber 9

2021 Tesettür Mayo Tasarımları

Yeni sezonda fiyatların artan enflasyon oranına göre son derece uygun olduğunu söyleyebiliriz. 2021 Tesettür mayolarında fiyatlar 130 tl’den başlamakta. Ortalama kapalı ve yarı kapalı mayolar 250 tl civarında fiyatlara satılmakta. Mayo taytlar 70 tl’den başlayan fiyatlara satışı gerçekleşmekte.

Tesettür mayolarında genellikle 4-5parçadan oluşmaktadır bu parçalar;

Üst, Boru Paça Pantolon (ya da tayt ) , Bone , Eşarp , Seyyar İç Kap gibi parçalardır.

2021 tesettür mayo çeşitleriyle detaylı rehber 10
2021 tesettür mayo çeşitleriyle detaylı rehber 11
2021 tesettür mayo çeşitleriyle detaylı rehber 12

2021 Haşema Modelleri

Haşema kelime anlamı ile aslında kapalı mayo anlamına eş değerdir. Müslümanlar bu tekstil ürününe “Hakili Şeriat Mayosu” anlamına gelen haşema adını vermektedir. Kadınlar ve erkekler için de aynı kelime kullanılsa da zamanla kadınlar için kapalı mayo, erkekler için haşema denilmeye devam edilmiştir. Günümüzde erkekler daha çok uzun deniz şortlarını tercih etmektedir. Türkiye’de bir marka adı olarak da bilinen bu giyim tarzının fiyatları da tesettür mayolar ile aynıdır. 200 ile 250 tl arasında satışı bulunmaktadır.

Haşemaların Önemli Özellikleri

Vücudu tamamen kapatmasının sayesinde özel mayo kumaşı sayesinde hızlı kurur, deniz ve havuzda kullanılabilir, cilde yapışmaz ve su yüzeyinde daha rahat kalmanızı sağlar.

Haşema Satın Alma Klavuzu

Haşema satın alırken özellikle kumaşın yapısına dikkat etmek gerekir. Likralı mayo kumaşları en kaliteli kumaşlardan olup esnek ve su geçirmez yapısı ile en dayanıklı ve konforlu olanıdır.

Bununla birlikte avm’lerde ve çarşı mağazalarında farklı çeşit ve markalarda tesettür mayo ve haşema bulmanız pek mümkün değildir. Bunun en büyük nedeni ise sadece belirli sezonlarda belirli bir kitlenin tercih ettiği bir ürün olmasıdır. Bu nedenle en fazla marka ve ürünü RemsaMayo.com gibi e-ticaret ile internette sunulan satış sitelerinde bulabilirsiniz.

2021 tesettür mayo çeşitleriyle detaylı rehber 13
2021 tesettür mayo çeşitleriyle detaylı rehber 14
2021 tesettür mayo çeşitleriyle detaylı rehber 15
2021 tesettür mayo çeşitleriyle detaylı rehber 16
2021 tesettür mayo çeşitleriyle detaylı rehber 17

Pareo Modelleri

Plajlarda son 10 yıldır sıklıkla karşılaştığımız Pareo genellikle tesettürlü bayanların da sıklıkla kullandığı tül, kumaştan yapılan ve vücudu kapatmak amacı ile kullanılan tekstil ürünüdür. Pareo’lar özellikle yarı kapalı ya da tayt elbise gibi mayoların üzerine kullanılmaktadır. Sadece tesettürlü bayanlar değil bikini tercih eden kadınlar da sıklıkla pareo tercih edebilmektedir.

Pareo’lar genellikle şifon kumaştan üretilmektedir. Büyük bedenler için de uygun olan Pareo’lar 46-48 bedene kadar rahatlıkla kullanılır.

tesettür mayo

Büyük Beden Haşema ve Kapalı Mayo Modelleri

Özel olarak üretilen büyük beden tesettür mayoları – ya da büyük beden haşemalar 42 bedenden başlayarak 44- 46-48 -50 -52 bedene kadar devam eden konfor ve sağlamlığın ön plana çıkığı ve vücudu tamamen kapan ya da yarı kapalı tasarımların yer aldığı özel tasarımlardır. 2021 fiyatları 120 tl’den başlamakta ve 250 tl ye kadar çıkmaktadır.

3XL-52
4XL-54
5XL-56
6XL-58

Beden bilgileri 4XL-48 50 52 5XL-54 56

2021 tesettür mayo çeşitleriyle detaylı rehber 18
2021 tesettür mayo çeşitleriyle detaylı rehber 19

3 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

2010 Yılında Türkiye'nin moda kadın blog sitesinde oldukça etkili bir internet yayını olmasına katkı sağlamıştır. Bakımlı Kadın 10 senelik kadın içerikli internet yayıncılığı alanında günümüzde güncel kalabilen sayılı kadın sitelerinden biridir.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir