Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Saç Renkleri

Bal Köpüğü Saç Rengi Kime Yakışır – Evde Boyama Teknikleri


153

Bal köpüğü saç rengi o kadar güzel bir saç rengidir ki doğru kullanılırsa her cilt alt tonuna ve ten rengine uyum sağlayabilir. Bu yazımızda bal köpüğünün kimlere yakışacağını, Ombre mi , sombre mi , yaptırmanız gerektiğini ve evde kendi yöntemleriyle elde etmek isteyen hanımlar için , boya renkleri ve uygulama yöntemlerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

bal köpüğü saç rengi
@vm_atakum_kuafor
bal köpüğü saç rengi kime yakışır - evde boyama teknikleri 1
Bal Köpüğü

Bal Köpüğü Saç Rengi Kime Yakışır

Konuda Yer Alan Başlıklar

Bal köpüğü notr bir saç sıcaklığına yakındır. Yani ne sıcak ne de soğuk. Ancak kullandığınız saç rengi ile birlikte hem sıcak tona hem de soğuk tona uyumludur. Bu nedenle her kadın bal köpüğü saç rengini kullanmak ister. Gelin cilt alt tonu ve ten renginize göre size nasıl yakışacağına hep birlikte bakalım.

Soğuk Cilt alt tonu / Beyaz ten : Bal köpüğü saç renginde sarı saç renginin üzerinde dore yansımalar bulunur. Dore saçınıza bir nebze sıcaklık katar bu nedenle cilt alt tonunuz soğuk ve beyaz tenliyseniz kahverengi saç üzerine ombre şeklinde balköpüğü balyaj uygulaması deneyebilirsiniz. Tamamını bal köpüğü tonlarında düşünüyorsanız dorenin yoğun olması yüzünüzü daha canlı tutar.

bal köpüğü saç rengi kime yakışır - evde boyama teknikleri 2

Notr Cilt alt tonu / Buğday ve beyaz ten: Bu renk tam size göre olabilir. Her türlü uygulamada ve bal köpüğü ile birlikte kendi saç renginizde de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Sıcak cilt alt tonu / Buğday ve Esmer ten: Bu ten rengine sahip kadınların kumral doğal saçları üzerine sombre balköpüğü uygulamaları daha güzel görünmelerini sağlar. Aynı şekilde küllü balköpüğü saç rengini tercih ederlerse başarılı sonuçlar alabilirler.

Bu yazıda;

1- Farklı saç renklerinden bal köpüğü saç rengine hangi boyalar ile geçiş yapabiliriz

2- Bal Köpüğü saç rengi örnek modelleri

3- Bal köpüğü ile saça ışıltı katma konularını inceleyeceğiz.

bal köpüğü saç rengi kime yakışır - evde boyama teknikleri 4
Kuaförde yapılan balköpüğü rengi

Bal Köpüğü Saç Rengini evde Boyama

Saçlarınız sarı tonlarında ya da kumraldan daha açık bir ton  ise;

Bu saç rengine sahip hanımlar, balküpüğü rengini tutturmada şüphesiz en başarılı olacak kişilerdir. Açık renk saçlar boyayı çok kolay bir şekilde tutar. Bunun için kullanabileceğiniz boyalar şu şekildedir;

Formül

Loreal Casting 7.30 balköpüğü (yaklaşık %50’si ), Koleston bir tüp 9.3 altın sarısı(yaklaşık %50’i) ve 1 şişe %9 oksidan’ı karıştırarak bir boya elde etmelisiniz. İyice karıştırarak elde ettiğiniz bu saç boyasını saçlarınızın tamamına uygulayın. Verilen süreye göre bekletin ardından yıkayın.

bal köpüğü saç rengi kime yakışır - evde boyama teknikleri 5

Saçlarınız çok çok açık bir platin sarısı ise;

Tabi ki de sizler için boya renklerini tutturmak çok kolay olacaktır. Kısa sürede bu tona kavuşmanız mümkün bunun için aynı boya markasını ve numarasını kullanarak;

küllü balköpüğü rengi
küllü balköpüğü rengi
bal köpüğü saç rengi kime yakışır - evde boyama teknikleri 6
Bal köpüğü Ombre Peruk

-Balköpüğü saç boyasını biraz daha artırıp 7.30 balköpüğü boyanın 4/3ünü,  altın sarısını da çeyrek tüp olarak ayarlamalısınız. Saçlarınıza boyayı iyice yedirin, yaklaşık 30 dakikada renk tutacaktır ardından yıkayın.

Eğer saç renginiz kumral ya da açık kahve tonlarında ise;

Birkaç boya uygulamasıyla rahatlıkla balköpüğü saç rengini elde edebilirsiniz. Bunun için;

karamel balköpüğü rengi
Karamel balköpüğü rengi
bal köpüğü saç rengi kime yakışır - evde boyama teknikleri 7

-Koleston 9.3 altın sarısı saç boyası ve Palette 8.65 Kahve Köpüğü ve yine %9 oksidanı karıştırıp elde ettiğiniz saç boyasını önce uçlara 7-8 dk bekletip sonra diplere iyice yedirip tüm saçınıza uygulayın ve açılana kadar bekleyin(30-35 dk). Ardından yıkayın.

Saçlarınız siyah,kızıl veya koyu kahve tonlarında ise;

Kesinlikle kuaförde boyatmanızı öneriyorum. Çoğunlukla istenen sonuç elde edilemiyor ve saç renginin açılması için bir kaç boyama işlemi gerekiyor. Bu da saçları çok fazla yıpratıyor ve kurutuyor. Siyah saçlar aşama aşama açılması gerektiği için bu işlem tecrübesi olmayanlar için RİSKLİDİR!!!

NOT: Saç açma tecrübesi olanlar daha önceki yazılarımızdan olan “Küllü Açık Kumral Saç Nasıl Elde Edilir”  adlı konumuzdan destek alabilirler. 

Bal Köpüğü Saç Rengi Modelleri

Temelde bal köpüğü renk tonları barındıran Türkiye’de profesyonel kuaförlerin renk uygulamalarını aşağıda sizlerle paylaştım. Bu paylaşımı instagramda #balköpüğüsaçrengi etiketinden aldım.

bal köpüğü saç rengi kime yakışır - evde boyama teknikleri 8
bal köpüğü saç rengi kime yakışır - evde boyama teknikleri 9
bal köpüğü saç rengi kime yakışır - evde boyama teknikleri 10
bal köpüğü saç rengi kime yakışır - evde boyama teknikleri 11

Bal Köpüğü Boya Markaları Numaraları ve Fiyatları

PURE COLOR Saç Boyası – 8-4 Bal Badem – ₺49,99

Loreal Excellence 7.31 Bal Peteği Saç Boyası ₺169,99

Casting Crème Gloss Saç Boyası 832 Bal Köpüğü ₺29,90

Palette Doğal Renkler 8-0 Bal Köpüğü 42.99 tl

Naturalist Kalıcı Saç Boyası 60 ml – 10.7 Bal Köpüğü ₺26,50

Loreal Pari̇s Casting Boya 832 Bal Köpüğü 87,50 tl

İgora Royal 8.4 Açık Kumral Bej ₺88,00

Sea Color Saç Boyası Bal Köpüğü 8.3 100 ml 48,00

Garnier Olia 8/43 – Bal Köpüğü Saç Boyası ₺33,68

Satın Al: Tüm saç boyalarını incelemek ve satın almak için Google Alışveriş‘e tıklayınız.

Bal Köpüğü Saç Rengi Kimlere Yakışır ?

Esmer ya da buğday tenli kadınlara kusursuz duracak şekilde yakışmaktadır. Açık ten rengi ve pembe cilt tonlarına bal köpüğü rengi uygulandığında sönük kalacağından canlı ve sıcak renklere yönelmeleri doğru bir seçim olacaktır.

Yine soğuk cilt alt tonlarına sıcak bir saç rengi olduğu için son derece yakışan bir renk olacaktır.

Örneğin; Karamel-kahve saç rengi tonları ya da Altın-kumral tonları çok güzel ve şık görünmenizi sağlar.

Bal Köpüğü Saç Rengine Uyumlu Yüz Makyajları

Bal köpüğü saç düşünüyorsanız, bu eşsiz renkle uyumlu bir yüz makyajı bulmanız gerekecek. Bir seçenek, toprak tonlarını kullanarak doğal bir görünüm elde etmektir. Bu, saçınızdaki bal tonlarını vurgulamaya ve size parlak bir ışıltı kazandırmaya yardımcı olacaktır. Diğer bir seçenek ise kalın dudak veya dumanlı göz gibi zıt renkler kullanmaktır. Bu, kafaları çevireceğinden emin olan göz alıcı bir görünüm yaratacaktır. Hangi yolu seçerseniz seçin, kendinizi güvende ve güzel hissettirecek bir yüz makyajı bulduğunuzdan emin olun.

Bal Köpüğü Saç Rengine Nasıl Bir Bakım Yapılmalıdır?

Bal köpüğü saç rengine bakım yaparken, boyalı saçlar için tasarlanmış bir şampuan ve saç kremi kullanmak önemlidir. Bu ürünler bal köpüğü saçlarını hasar ve solmaya karşı korumaya yardımcı olacaktır. Ayrıca bal köpüğü saçı ısı araçlarıyla şekillendirmeden önce bir ısı koruyucu kullanmak önemlidir. Bu ipuçlarını takip ederek bal köpüğü saçlarınızın en iyi şekilde görünmesini sağlayabilirsiniz.

1 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

Güzelliğe ve modaya kendini adamış bir öğretmen. Doğasever, pati dostu, kedilere aşık tam bir makyajkolik :) Moda, makyaj, saç boyama, kadına dair her konuda paylaşımlarımla sizlerle olacağım :)

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (153)

Popüler Yorumlar
  1. SAÇIM KÜLLÜ SARI UÇLARI PLATİN, BAL KÖPÜĞÜ İLE BİRAZ KOYULAŞTIRMAK İSTİYORUM EVDE YAPACAGIM TARİF ETTİĞİNİZ GİBİ YAPTIĞIMDA BAL KÖPÜĞÜ RENGİNİ YAKALAYABİLİRMYİM EMİN MİSİNİZ

  2. Mrh saçımda ombre var araları dipleri biraz kızılımsı gibi düz bal köpüğü istiyorum ne kullanmam gerekiyor kendim boyasam tutarmı

Yapılan Yorumlar
  1. Merhaba,
    Benim saçlarım gold sarı kahve tonlarında boyalı. Bal köpüğü rengini elde etmek için ne renk ile boyamam gerekiyor.

  2. Mrh saçımda ombre var araları dipleri biraz kızılımsı gibi düz bal köpüğü istiyorum ne kullanmam gerekiyor kendim boyasam tutarmı

  3. SAÇIM KÜLLÜ SARI UÇLARI PLATİN, BAL KÖPÜĞÜ İLE BİRAZ KOYULAŞTIRMAK İSTİYORUM EVDE YAPACAGIM TARİF ETTİĞİNİZ GİBİ YAPTIĞIMDA BAL KÖPÜĞÜ RENGİNİ YAKALAYABİLİRMYİM EMİN MİSİNİZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir