Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Güzellik

Famodin Nedir? Muadili ve Yan Etkileri


1

Famodin, midede ve ince bağırsağın ilk bölümünde (duodenal) oluşan ülser, reflü gibi çeşitli rahatsızlıkların önlenmesinde ve tedavi edilmesinde doktorlar tarafından reçete edilen, midedeki asit salgısını inhibe edici etki gösteren Proton Pompa İnhibitörleri (PPI) grubu ilaçtır.

Etken Maddesi

Konuda Yer Alan Başlıklar

Famodin etken madde olarak her bir tabletinde 30 mg famotidin içermektedir. İlacın içerdiği famotidin midede üretilen asit miktarını azaltarak mide rahatsızlıklarını önlemede etkilidir.

famodin nedir?
Famodin Nedir?

Hangi Hastalıklarda Kullanılır? 

Famodin mide asidinin dokulara zarar vermesini önlemek amacıyla mide koruyucu olarak kullanılmaktadır. İlacın reçete edildiği başlıca durumlar şu şekildedir: 

•    Mideden salgılanan asit miktarındaki artışa bağlı asidin yemek borusuna geçip yanmaya neden olması ile seyreden gastroözofegal reflü gibi durumların tedavi edilmesi ve tekrarının önlenmesi

•    Midede ve ince bağırsağın ilk bölümü olan duodenumda oluşan ülser tedavisi

•    Çeşitli hastalıklar nedeniyle uzun süre ilaç kullanımına bağlı midede oluşabilecek sorunların önlenmesi ve mideyi bu ilaçların olumsuz etkilerinden korumak

famodin nedir? muadili ve yan etkileri 1
Reflü rahatsızlığını azaltmak için kaynak: @diyetisyenesengul

Nasıl Kullanılır?

İlacın kullanım süresi ve günlük dozu doktorunuz tarafından midenizdeki rahatsızlık türüne ve şiddetine göre belirlenecektir. Doktorunuzun önerdiği dozda ilacı çiğnemeden, ezmeden bol su ile alınız.

Gebelik kategorisi “B”dir. İlacın gebelikte kullanımı nispeten güvenlidir.

Famodin muadili ilaçlar

Duovel, Fabos, Fagastril, Famogast, Famoser, Famotep, Famotsan, Gasterol, Gastifam, Gastrofam, Nevofam, Necofam-L, Notidin, Proksifam şeklinde sıralanabilir.

Benzer ilaç ve muadillerine yazarları doktorlardan oluşan ilaç kategorimizden ulaşabilirsiniz.

Famodin yan etkileri g

Görülme sıklığına göre şu şekilde sıralanabilir; Baş ağrısı, kabızlık yada ishal, sersemlik. Bu etkiler ilaç kullanımı durdurulduğunda kaybolan hafif seyirli yan etkilerdir. İlacın yaygın olmayan ve daha ciddi seyreden diğer yan etkileri ise iştah kaybı, bulantı, kusma, ağız kuruluğu, yorgunluk, tat almada değişiklik, döküntü, kaşıntı, kurdeşen, karın ağrısı, kırıklık, erkeklerde göğüslerde büyüme (Jinekomasti), aşırı duyarlılık reaksiyonları, depresyon, huzursuzluk, zihin bulanıklığı, halüsinasyon, sinirli ruh hali olarak sayılabilir. Bu istenmeyen etkilerden herhangi birini yaşamanız durumunda ilacı kullanmayı bırakarak doktorunuza başvurunuz.

Famodin Fiyatı

40 mg 30 tablet ilacın 2020 güncel satış fiyatı 19.16 TL’dir.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde stajyer doktor olarak eğitimimi tamamlamaktayım. İnsanlara her an faydalı olacak doğru bilgileri paylaşma gayreti içerisindeyim. Sağlıkla kalın...

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir