Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. İlaç-Vitamin-Takviyeler

Feramat Nedir? Kullanıcı Yorumları


0

Feramat demir eksikliğine bağlı aneminin tedavisinde ve önlenmesinde kullanılan ferröz (+2 değerlikli) demir preparatıdır. Demir içeren besinlerin yeterince tüketilmemesi veya vücudun demir ihtiyacının artması sonucu demir eksikliği oluşur. Bu eksikliğin giderilmesinde oral demir preparatları kullanılmaktadır.

Feramat Etken Maddesi

Konuda Yer Alan Başlıklar

Feramat her kapsülünde 100 mg elementer demire eşdeğer Ferro Fumarat etken maddesi içermektedir. Demir, kırmızı kan hücrelerinin yapısında bulunan hemoglobinin üretilmesi için gereklidir. Eksikliğinde hemoglobin üretilemez ve anemi ortaya çıkar. 

feramat nedir? kullanıcı yorumları
Feramat Nedir? Kullanıcı Yorumları

Feramat Kullanım Alanları

Feramat vücutta demir eksikliğinin giderilmesi ve demir eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkan anemilerin tedavi edilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Bununla birlikte hamile ve emziren kadınlarda, büyüme çağındaki çocuklarda artmış demir ihtiyacını karşılamak amacıyla takviye olarak da reçete edilebilir.

Kullanım Şekli: İlacı doktorunuzun belirttiği doza uygun olarak bol su ile yutunuz. Bulantı ve kusma şikayetleriniz oluyorsa ilacı tok karnına içebilirsiniz fakat çay, kahve, süt gibi içecekler ilacın emilimini azaltacağından dolayı ilaçla birlikte kullanılmamalıdır.

Uyarı: Feramat ilacının demir içeriği yüksek olduğundan dolayı 6 yaşından küçük çocuklar ve ciddi karaciğer yetmezliği olanlar tarafından kullanılmamalıdır.

Muadil İlaçlar

Aynı etken maddeyi içeren ilaç bulunmamaktadır.

Yan Etkileri

Feramat kullanımına bağlı olarak en sık ortaya çıkan yan etkiler bulantı, kusma, ishal, kabızlık, deride döküntü ve kızarıklıktır. Bunlar hafif yan etkiler olup zamanla geçmesi beklenir. Yüzde, dilde veya boğazda şişlik, nefes almada zorluk, ani tansiyon düşüşü, ciltte şiddetli kızarıklık, yaygın kaşıntı ve kurdeşen gibi durumlar ilacın ciddi yan etkileridir. Bu gibi durumların görülmesi halinde ilaç kullanımını bırakarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz. 

Fiyat

Feramat 100 mg 30 kapsül ilacın 2019 güncel satış fiyatı 17.26 TL’dir.

Kullanıcı Yorumları

Demir eksikliğim sonucu doktorumun verdiği ilaç. henüz bir yan etkisini ya da rahatsız verici bir şeyini görmedim.

https://eksisozluk.com/entry/74985153

Keşke bu ilaca eşdeğer bir çözüm olsa. gerçekten mide bulandırıyor ve çok rahatsız ediyor.

4 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde stajyer doktor olarak eğitimimi tamamlamaktayım. İnsanlara her an faydalı olacak doğru bilgileri paylaşma gayreti içerisindeyim. Sağlıkla kalın...

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir