Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. İlaç-Vitamin-Takviyeler

Levotiron Nedir? Yan Etkileri Kullanıcı Yorumları


0

Tiroit bezi hastalıkları Türkiye’de ve dünyada sıklıkla görülen ve tiroid hormonu replase edildiği takdirde hızlı bir şekilde düzelebilen hastalık grubunda yer alır. Özellikle bazı endemik bölgelerde tiroid hastalığı sıklığı oldukça artmaktadır. Türkiye de Dünya üzerinde bu endemik bölgeler arasında yer alır.

Özellikle Karadeniz Bölgesi, kırmızı lahana tüketiminin çok olduğu alan olduğu için tiroid bezi kanserleri ve guatr gibi rahatsızlıklar oldukça sık görülmektedir.

Uzman hekimler tarafından yazılan levotiron ilacı, tiroid bezi çalışmasının yetersiz görüldüğü durumlarda ya da guatr gibi hastalıklarda sıklıkla kullanılmaktadır. En güvenli tiroid ilacı olduğu için muadillerine göre hekimler tarafından en çok tercih edilen formdur.

levotiron nedir? yan etkileri kullanıcı yorumları 1

Etken Maddesi

Konuda Yer Alan Başlıklar

Levotiron ilacının etken maddesi levotiroksin sodyum‘dur. İlacın içeriğinde, ilacı çeşitli çevresel etkenlerden korumak amacıyla bir takım yardımcı maddeler bulunmaktadır. Bu maddeler ilacın güvenliği pencere aralığına yer almasına yardımcı olur.

Kullanım Alanları

Tiroid bezi patolojilerinden olan guatr, tiroid kanserleri, tiroid nodülleri gibi rahatsızlıklarda uzman hekimler, hastalarına levotiron ilacını güvenli bir şekilde reçete edebilirler. Tiroid bezi yeteri kadar görevini yerine getiremiyorsa yani az çalışıyorsa tiroid hormonunun vücuda replase etmek için levotiron ilacını kullanmak neredeyse kaçınılmazdır.

Hastalar bu ilacı kullandığı takdirde normal tiroid bezi işlevi yerine gelir ve tüm sistemik bozukluklar bu sayede giderilmiş olur. Tiroid bezi yeteri kadar çalışmadığında beraberinde birçok hastalığı da birlikte getirir.

Yan Etkileri

Güvenli ilaç grubu içerisinde yer alan levotiron, çok sık olmamakla birlikte baş ağrısı, gastrointestinal sistem patolojileri, cilt ve yüzde döküntüler gibi yan etkiler meydana getirebilir.

Muadilleri

Euthyrox, levothyrox, tefor duotab.

Fiyatı

Levotiron 2019 güncel fiyatı 15.96 TL’dir.

Kullanıcı Yorumları

Tiroid hastalarının bağımlısı olduğu ve hamilelikte dahi içmeleri gereken ufak beyaz tablet.

Genellikle bir kaç ay, farklı dozlarda kullanıldıktan sonra yapılan tsh testleri ve ultrason çekimleri sonucunda, kaç doz içileceği belirlenen ve 0.1 mg 100 tablet olarak piyasaya sürülen sentetik tiroid hormonu. 

https://eksisozluk.com/levotiron–444717

2010 Yılında Türkiye'nin moda kadın blog sitesinde oldukça etkili bir internet yayını olmasına katkı sağlamıştır. Bakımlı Kadın 10 senelik kadın içerikli internet yayıncılığı alanında günümüzde güncel kalabilen sayılı kadın sitelerinden biridir.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir