Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Sağlık

Ochronosis Nedir? Tedavisi Nasıldır?


0

Özellikle cilt , göz ve kıkırdaklarda görünen siyah cilt leke değişikliğidir. Genellikle alkaptonüri adı verilen nadir bir genetik hastalıktan kaynaklanır . Bu hastalığı olan insanlar, sonunda vücutta bulunan bağ dokusunda biriken belirli maddelerin birikmesini sağlayan homojenik asit oksidaz denilen bir enzimde yetersizliğe sahiptir. 

Ayrıca yapılan araştırmalarda bazı ilaçların ochronosis‘e neden olduğu bildirilmiştir.

Etken maddesi hidrokinon olan  kreminin uygulandığı bölgelerde çok uzun süre boyunca yüksek konsantrasyonda,% 6 ila 8 hidrokinon kullanıldığında görülebilmektedir.

Etken maddesi hidrokinon olan kremeler ise : Expigment

ochronosis nedir? tedavisi nasıldır? 1

Ochronosis’nin nadir görünen bir genetik hastalık olduğunu belirtmekte yarar var. Ancak yukarıda belirttiğimiz gibi özellikle hidrokinon içeren bazı kremlerde bu cilt lekelerine neden olabilmektedir.

Tedavisi

Doktorunuz bu durumu kontrol etmek için kan ve idrar testleri yapabilir. Şu anda, ochronosis tedavisi yoktur. Bazı diyetler faydalı olabilir. 

Kaynak: https://www.aocd.org/page/Ochronosis

1 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

2010 Yılında Türkiye'nin moda kadın blog sitesinde oldukça etkili bir internet yayını olmasına katkı sağlamıştır. Bakımlı Kadın 10 senelik kadın içerikli internet yayıncılığı alanında günümüzde güncel kalabilen sayılı kadın sitelerinden biridir.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir