Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Saç Modelleri

Benzersiz 45 kahküllü Saç Modeli


0

Perçem olarak da bildiğimiz, halk ağzında kahküllü saç olarak olarak kazınmış bu saç kesimi genellikle uzun ve ince yüzlü kadınlar tarafından tercih edilmektedir.

Eğer siz de yüz şeklinize göre ideal saç kesiminin ne olduğunu merak ediyorsanız ilgili konumuzdan sizin için en uygun saç kesim modelini bulabilirsiniz.

Düz veya katlı kahkül tercih edilen saç kesimleri uzun kısımlarda genellikle katsız ve düz. Bu saç kesimleri kısa veya uzun saçlarda ayırt edilmeden tercih edilebiliyor. Modelleri birlikte inceleyelim.

Kahkül – Perçem Saç kesimi İçin OLUMSUZ özellikler

Konuda Yer Alan Başlıklar

  • Bir kere bıraktıktan sonra tekrar uzatmak istediğinizde bu oldukça uzun zaman alacaktır.
  • Alnınıza düşen saçlar özellikle yazın terleme yapacağından alın bölgenizde sivilcelenmelere neden olabilir.
  • Saçınıza farklı şekiller vermekte güçlük çekersiniz.
  • Eğer kendiniz kesiyorsanız muhtemelen yamuk kesiyorsunuz ve bu yamuk şekil sizi çok kötü gösterebilir aman dikkat.

Kahkül- Perçem Uzunluğu Ne kadar olmalı

Yüz tipine göre değişmekle birlikte ideal uzunluk alnın yarısına gelen yada 2/3’üne gelen uzunluktaki kahküllerdir. Eğer uzunluğu kaşları geçerse yüzünüzü fazlasıyla kapatmış sayılabilirsiniz. Aşağıdaki kahküllü katsız saç modellerine baktığınızda çoğunun kaşlara kadar uzun olduğunu da görebilirsiniz.

Kahküllü katsız Saç Kesimleri

Özellikle 2004-2005 yıllarında son derece trend olan bu saç kesimi günümüzde çok fazla tercih edilmiyor. Bundan 10 sene önce benim de 2 sene kadar tercih ettiğim saç kesimi olsa da saça istediğim özgürlüğü veremediğim ve farklı saç modellerini kullanamadığım için bu tercihimi değiştirdiğimi de belirtmek isterim.

benzersiz 45 kahküllü saç modeli 3

Katsız uzun düz saç kesimlerini uzun boylu ve ince yapılı kadınlar daha çok yakıştırıyorum. Perçem bıraktığınızda eğer düz bir kesimde alıyorsanız saçlarınızın da katsız olmasının size daha çok yakışacağından kuşkum yok. Aşağıda birbirinden farklı uzun ve bazen de kısa kahküllü katsız saç kesimlerini derlediğim 45 farklı saç modeline göz atabilirsiniz. Bazılarını instagram’dan derledim en beğenilenleri almaya özen gösterim.

benzersiz 45 kahküllü saç modeli 4
benzersiz 45 kahküllü saç modeli 5
benzersiz 45 kahküllü saç modeli 6
benzersiz 45 kahküllü saç modeli 7
benzersiz 45 kahküllü saç modeli 8
benzersiz 45 kahküllü saç modeli 9

Katlı Kahküllü Saç

Katlı kakül, alnın ortasından yüzün köşelerine gidildikçe saçların biraz daha uzun kesilmesiyle oluşturulan bir saç modelidir ve kişiyi olduğu yaştan daha genç göstermektir.

Son dönemlerde popüler hale gelen bu saç modelini uzun ve kısa saçlı herkes tercih edebilmektedir fakat en çok oval yüze sahip olanların tercih etmesini öneririz.  Düz kaküle göre daha şık ve modern bir havası olan bu kakül her saç boyuna yakıştığı gibi her saç rengine de uyum sağlamaktadır. Katlı kakülü kullanmak düz kaküle göre daha kullanışlıdır. Eğer kakülünüzü sürekli aynı şekilde kullanmak istemiyorsanız ve köşeli bir yüze sahipseniz iki yana ayırarak kullanabileceğiniz gibi tek bir yöne doğru da kullanabilirsiniz.

Katlı Kahküllü Saç Modelleri

katlı kahkül saç modelleri
katlı kahkül saç modelleri

2 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

Merhaba ben moda editörü Naz. Özellikle Style ve Saç Rengi değiştirme konularında bilgilerimi ve deneyimlerimi aktarıyorum. Lütfen sormak istediğiniz soruları yorum kısmına yazınız;

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir