Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Saç Renkleri

Kumral Saç Rengi Tonları – Modelleri ve Boyalar


45

Kumral saç rengi, yüzyıllardır var olan doğal saç rengidir. Bir sonraki saç boya renginizi seçerken mutlaka kumral tonlarına göz atmalı ve size uygun olup olmadığına karar vermelisiniz. Peki bu saç rengi tonunu bu kadar çekici yapan nedir? Kumral tonu farklı saç dokularında nasıl görünür? Ve bu saç renginin canlılığını nasıl koruyabilirsiniz? Bu cevapların hepsini bu konuda sizler için yanıtlamaya çalışacağım ancak insanların Kumral tonları sevmesinin birçok nedeni var! İpucu: “Kumral” sadece tek bir tonu ifade etmez, daha çok çeşitli seviyelerde kırmızı ve kahverenginin birbirine karıştığı birkaç tonu ve rengi kapsar.

Kumral saç rengi özellikle soğuk cilt alt tonu olan kadınlara en çok yakışan saç rengidir. O kadar etkili bir renktir ki doğal saç rengini en iyi şekilde yansıtan saç rengi kumral saç rengi tonlarıdır.

Kumral kelime anlamı olarak: saçlarında açık renklerin yanında ( koyu sarı, sarı gibi içerinde kül rengi olarak adlandırabileceğimiz Gri ve kahverengi saç renklerinin yoğun şekilde var olmasını ifade ederi.

kumral saç rengi tonları
Bebeklerde doğal Altın sarısı saç rengi ve Kumral

Sarı saçlı olan bebekler özellikle Türkiye’de yaşları ilerledikçe daha koyu kumral saç tonlarına doğru saç renginde değişim gösterirler. 2-4 yaşlarına kadar bebek sarısı, 4-7 yaş arasında bebek kumralı 7 yaşından 14 yaşına kadar açık kumral ve sonrasında da koyu kumral saç rengine doğru koyulaşır.

Kumral Saç Rengi Kimlere Yakışır?

Konuda Yer Alan Başlıklar

Kumsal saç rengi soğuk bir renktir. Küllü ton olarak da nitelendirebiliriz. Küllü saç renkleri ve Kumral saç rengi en çok sıcak cilt alt tonu olan kadınlara yakışır.

Cilt alt tonunuzu bilmiyorsanız belirlemek için hazırladığımız konuya bakmanızı öneriyorum.

Beyaz tenli ve sıcak alt tonu olan kadınlara yakışan bir saç rengidir.

Buğday tenli olan kadınlarda notr cilt alt tonu, sıcak alt tonu olan kadınlarda yakışan bir saç rengidir.

Esmer tenli kadınlarda yine cilt alt tonu belirleyicidir. Sıcak cilt alt tonu olan kadınlar kumral saç rengini kullanabilir.

Yaş Aralığı Hangi Yaşlarda İdeal?

Bu saç rengi doğal bir saç rengi olduğu için ten renginize uyumlu olduğu her yaş aralığında kullanılabilir. Saçlarını doğal renkte kullanmak isteyen kadınlar saçlarında beyazlar çıkana kadar bu saç rengini kullanabilir. En ideal ve en çok yakışan yaş aralığı ise 16-25 yaş arasındadır.

Kumral Saç Rengi Tonları Nelerdir?

Doğal bebek kumralı : 2-8 yaş arasında var olan kumral saç rengidir.

Açık Kumral: Genellikle Avrupa – Amerika’daki kadınların doğal saç rengi açık kumral ( Koyu sarı diyenler de oluyor ) tonlarındadır.

Koyu Kumral: Türkiye’de en çok görülen doğal saç renklerinden birisidir. Genellikle sarı saçlı olan kız çocukları büyükçe koyu renkli saçlara dönüşür.

Aşağıda Kumral saç renginin bir kaç tonunu bulabilirsiniz.

kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 1
kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 2
Açık Kumral Saç Rengi
kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 3
Yoğun Koyu Kumral Saç rengi

Evde Kumral Saç Rengini Nasıl Elde Edebiliriz.

Saçlarınızı kumral saç boyası haline getirmek için önceki saç renginizin ne renk olduğu çok önemli.

Koyu saçlarda: Saçlarınız koyu ve koyu kahverengi saç rengi ise iki yöntemde saçlarınızı istediğiniz kumral saç rengine boyayabilirsiniz.

Saçlarınızı açarak: Saçlarınızı oryal + Oksidan ile açarak ( Saç açıcı kremler , jeller de olabilir) Saçlarınızı açık turuncu rengine dönüştürmeniz gerekir.Sonrasında istediğiniz kumral saç rengine boyayabilirsiniz.

Saçlarınızı saç boyası ile 2-3 kere boyayarak ( 2-3 ayda ) : Bu yöntemde istediğiniz kumral saç rengini 1 yada 2 ton daha açık tonunu seçmeniz gerekir. Örneğin 7.1 saç rengini elde etmek istiyorsanız 8.1 saç boyasını kullanabilirsiniz. Saçlarınız yarım ton kadar açılacaktır. Bir kaç boyamada ( Arada 1-2 ay bekleyin ) saçlarınız istediğiniz saç rengine gelir.

Saçlarınızda Yeşillenme olursa: Saçlarınızda kızıl pigmentler yoksa saçlarınız yeşillenebilir. Bunun için de Saçlardaki Yeşillik Nasıl Gider? bu konumuzu okuyunuz.

kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 4

Açık Kumral

Bu konuda farklı tonlarda saç renklerini ileteceğim. Bazı renk tonlarında ana saç rengi ve saç dipleri kumral olduğu için bu konuda kumral tonu olarak eklenmiştir. Örneğin aşağıdaki saç rengi dore ışıltılı ancak kumral ( yani kahverenginin açılmış gri tonlarını barındırdığı için altın kumral saç rengi diyebiliriz.

Açık kumral saç boyaları: Loreal 6.13, Kumral Küllü 7,1 saç boyası ile son derece güzel kumsal saç renkleri elde edebilirsiniz. Açık kahverengi ağırlıklı küllü bir saç boyasıdır. Loreal saç rengi kataloğundan diğer kumral saç boyalarına bakabilirsiniz.

kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 5

Daha açık bir kumral saç rengi için ise Loreal markasının Kumral 7.0 saç boyasını tercih edebilirsiniz.

kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 6
kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 7

Doğal Kumral Saç Renkleri

Doğal kumral saç renkleri genellikle Slav ırklarında, Avrupa ve Amerika’da rastlanmaktadır. Doğal kumral saç renklerinde kahverengi ve kumral tonlar birlikte karışık halde bulunabilmektedir.

Doğal kumral saç rengi genellikle bebeklikte saçları sarı olan kadınlarda yaygın olarak ve doğal bir şekilde bulunur.

Bu saç rengini elde etmek için Neva Color Saç boyasından 7 Numaralı kumral saç boyasını tercih edebilirsiniz.

kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 8

Soğuk Kumral Saç Rengi

Soğuk Kumral saç rengi gerçekten son derece güzel bir saç rengidir. Genellikle kadınlar bu saç rengini elde etmeyi çok ister. Koyu kahverengi saçları olanlar için elde etmesi en kolay saç renklerindendir.

Yapmanız gereken İgora Royal 8.2 / 7.2 Gibi saç boyaları ile boyadığınız zaman saçlarınız hem daha koyu hem de soğuk kumral saç rengine yakın bir saç elde edebilirsiniz.

kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 9

Kumral Kahve Saç Rengi

İçerisinde daha çok kahverengi barındıran ama aynı zamanda da küllü kumral tonlarını da barındıran nispeten içerisinde dorelik ( altın sarı ) yansımalar da bulunan bir saç rengidir. Genellikle Avrupa ve Amerika’da doğal saç renkleri bu tonlardadır.

kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 10

Kumral Dore Sarı Saç Rengi Tonu

Koyu sarı olarak da adlandırılabilen bir saç rengidir. 8.1 saç boyaları ile genellikle bu saç rengini elde edebilirsiniz. Saçlarınız zaten kumral tonlarda ise bu saç rengini evde elde etmeniz son derece kolay olacaktır.

kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 11
kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 12
kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 13

Ballı – Bal Köpüğü Kumral

Kumral saç rengine / Bal köpüğü saçlar krepe balyaj ile yada saçlarının bir kısmına boyanarak elde edilebilir.

Saçlarınız kumral ise saçlarınızı balköpüğü saç rengine boyayarak da aşağıdaki örneklerde verdiğim gibi son derece güzel ballı – bal köpüğü saç renkleri elde edebilirsiniz.

kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 14
Işıltılı Bal Köpüğü Rengi
kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 15
kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 16

Kumral Saçlar için Ombre Renkleri

Son yıllarda moda olan ve hemen hemen tüm bayanların en beğendiği saç boyama yöntemlerinden olan Ombre, saçlarının tamamını boyamak istemeyenlerin tercih ettiği en popüler saç boyama uygulamasıdır. Saçların dip kısımlarının koyu, uç kısımlarının ton ton açığa dönüştüğü bu ışıltılar saçlarının güneşten açılmış gibi doğal durmasını sağlar.

kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 17

Her saç rengine uygulanabilen ombre modeli, kumral saçlarda çok daha kolay yapılabiliyor. Çünkü ombre işlemine en yatkın, her saç tonuna uyum sağlayan, en doğal saç rengi kumral saç rengidir. Doğru renklendirme uygulamasıyla, kahverengi saçları hiç olmadığı kadar göz alıcı ve ışıltılı yapan Ombre Renkleri ile sizde bambaşka bir hava yakalamak istiyorsanız Kumral saç rengine uygulanabilecek Ombre Renkleri makalemizi dikkatle okuyunuz.

kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 18

Son yıllarda moda olan ve hemen hemen tüm bayanların en beğendiği saç boyama yöntemlerinden olan Ombre, saçlarının tamamını boyamak istemeyenlerin tercih ettiği en popüler saç boyama uygulamasıdır. Saçların dip kısımlarının koyu, uç kısımlarının ton ton açığa dönüştüğü bu ışıltılar saçlarının güneşten açılmış gibi doğal durmasını sağlar. Her saç rengine uygulanabilen ombre modeli, kumral saçlarda çok daha kolay yapılabiliyor. Çünkü ombre işlemine en yatkın, her saç tonuna uyum sağlayan, en doğal saç rengi kumral saç rengidir. Doğru renklendirme uygulamasıyla, kahverengi saçları hiç olmadığı kadar göz alıcı ve ışıltılı yapan Ombre Renkleri ile sizde bambaşka bir hava yakalamak istiyorsanız Kumral saç rengine uygulanabilecek Ombre Renkleri makalemizi dikkatle okuyunuz.

Kumral ve Karamel Ombre

Son yılların en popüler renklerinden Karamel tonlarda ombre, kahverengi saçlara en yakışan ombre stillerinden. Bu parlak bir görünüm ve tatlı ışıltılar dalgalı doğal bırakılmış saçlar ile muhteşem duracaktır.

kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 19

Son yılların en popüler renklerinden Karamel tonlarda ombre, kahverengi saçlara en yakışan ombre stillerinden. Bu parlak bir görünüm ve tatlı ışıltılar dalgalı doğal bırakılmış saçlar ile muhteşem duracaktır.

kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 20

Kumral saç ve Bronde

Saçımı hangi renge boyatsam diye düşünüp, sarının sıcaklığı ve kahvenin rahatlığından vazgeçmek istemeyenlerdenseniz sarının en doğal en yumuşak tonu brondeyi deneyebilirsiniz. Sarı ve kumral tonların birleşiminden oluşan Bronde rengi, doğal kahve saçlarına boyut kazandırmak için idealdir!

kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 21

Saçımı hangi renge boyatsam diye düşünüp, sarının sıcaklığı ve kahvenin rahatlığından vazgeçmek istemeyenlerdenseniz sarının en doğal en yumuşak tonu bronde’yi deneyebilirsiniz. Sarı ve kumral tonların birleşiminden oluşan Bronde rengi, doğal kahve saçlarına boyut kazandırmak için idealdir!

kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 22

Bakır Kumral Ombre

Parlak bakır, kızıl renginde bulunan hafif ışıltılar kahve saç renklerine yakışan ombre görünümlerinden. Hem daha sağlıklı hem de ışıltılı gösterecek bakır ombre bizce çok çekici ve havalı!

kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 23

Kumral Saçlarda Balyaj Uygulaması

Günümüzde hala popülerliğini koruyan, 70’li yıllarda Fransız kuaförler tarafından keşfedilen balyaj, saçların tıpkı güneş ışığında saatlerce kalmış gibi güneş gölgeli, doğal yansımaları olan bir görünüm veriyor.

kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 24

Kumral saçlarda Sarı Ombre

Küllü sarı tonlarında balyajlar kahve saçlara sanki güneşten açılmış bir görünüm verirken mükemmel bir parlaklık da katacaktır.

kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 25
kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 26

Kumral saç Rengi ve Bal Rengi Balyaj Uygulaması

Kumral Saçlarına bal rengi balyaj deneyerek sıcak, parlak, canlı görünüm elde ederken, tüm gözleri üzerinde toplayabilirsin!

kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 27
kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 28

Kız Çocuklarında Doğal Kumral Saç

İşte bebek kumral saç renginin gerçek doğal saç rengi.

kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 29
kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 30
Doğal Kumral

Saç Boyaları – Evde Saç rengi Elde etmek için

Bu saç rengini saçlarınız kahverengi ise çok açık küllü sarı ile 1 yada 2 boyamada elde edebilirsiniz. Bu saç rengini esmer hanımlara asla önermiyorum. Beyaz tenli yada buğday tenliyseniz hiç düşünmeden boyatabilirsiniz.

Avon 8.1 Küllü açık sarı saç rengi

Loreal – Kumral 7

kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 6

6.1 Açık küllü kumral saç rengi

kumral saç rengi tonları - modelleri ve boyalar 32

1 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

2010 Yılında Türkiye'nin moda kadın blog sitesinde oldukça etkili bir internet yayını olmasına katkı sağlamıştır. Bakımlı Kadın 10 senelik kadın içerikli internet yayıncılığı alanında günümüzde güncel kalabilen sayılı kadın sitelerinden biridir.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (45)

Popüler Yorumlar
  1. Merhaba ıgora 8.50 ve 9.40 ı karıştırmayı düşünüyorum(umarım güzel sonuç olur) aynı katalog rengini elde etmek için kaclik oksidan kullanmalıyım yardımcı olur musunuz. Sac rengim açık kumral 8.0 igora ile boyalı.

  2. Merhabalar %6’lık oksidan kullanabilirsiniz.

Yapılan Yorumlar
  1. Hülya hanım sevgiler. Öncelikle Cİlt alt tonunuz da önemli. Cilt alt tonunuz soğuksa daha çok yakışacaktır çünkü 7.57 Palette aslında bakır tonların bulunduğu sıcak bir kahverengi. Renk çok güzel ama uygulaması zor. Üstelik açıldıkça turuncu gibi saçlarınızda kalabilir. Karamel tonlarda olduğunuzu varsayar isek sorun olmayacaktır. Açıcı kullanmadan boyadığınızda saçınız yine karamel kahve tonlarında olur.

  2. Merhaba ıgora 8.50 ve 9.40 ı karıştırmayı düşünüyorum(umarım güzel sonuç olur) aynı katalog rengini elde etmek için kaclik oksidan kullanmalıyım yardımcı olur musunuz. Sac rengim açık kumral 8.0 igora ile boyalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir