Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Düğün Hazırlıkları

A’dan Z’ye Düğün Masrafları


2

2020’de Corona virüsü ile birlikte gelen kısıtlamalar ile düşün salonları da 12 Marttan bu yana kapalı ve yapılan açıklamalara göre haziran’nın sonuna kadar düğün salonlarının açılamayacağına dair bilgiler sunulmaya başlandı. Durum böyle olunca yapılan evlilik hazırlıkları ve düğün hazırlıkları da Temmuz ayına ertelenmiş görünüyor. Düğün masrafları nelerdir yakından bakalım.

Düğün Salonlarda Rezervasyonlar %90 Oranında Ertelendi

Konuda Yer Alan Başlıklar

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası (İSTDO) Başkanı Adem Sönmez şu 15.05.2020’de açıklamayı yaptı:

“Şu an iş yerleri sadece randevulu olarak mart-nisan aylarındaki düğünler haziran ayı ve sonrasına erteleme işlemlerini yapıyor.

Sosyal Mesafeli Düğünler Geliyor

“İlerleyen dönemlerde sosyal mesafeli düğün olacaktır diye düşünüyoruz ama şu an önceliğimiz Sağlık Bakanlığı’nın ve Bilim Kurulu’nun önümüzdeki günlerdeki gelişmelere göre yapacağını düşündüğümüz olumlu açıklamalar.”

Düğün Masrafları DeğiştiGeçen sene düğün yapmış bir Damat olarak sanıyorum en iyi düğün maliyetlerini ve toplam masraf listesini en iyi ben bilirim ( Ya da daha doğru bir tabirle Erkek tarafı ) . Konuda güncel fiyatlar ile birlikte A’dan Z’ye tüm düğün masraflarını bulabilirsiniz.

Evlilik başlı başına bir süreç ve bu sürece başladığınızda bir kaç aşamayı öncelikle atlamak zorundasınız. Kız isteme ve Nişan süreci bu aşamaların ilki ve geleneklerimize göre bunlarda tamamen ayrı masraf kalemleri. Biz düğün masraflarından önce bu aşamaları ayrıntıları ile listelediğimiz konular hazırladık. Eğer düğün aşamasına gelmediyseniz bu aşamadan önce hesaplamanız gereken masrafların tamamını aşağıda yer alan konularda bulabilirsiniz.

Toplamda 2020 fiyatları ile en az harcayacağınız para miktarı: 24.000 tl

a'dan z'ye düğün masrafları 1
Düğün Masrafları

2020 Düğün masrafları listesi

Bu konuda sadece düğün’de yapacağınız masrafların maliyet listesi sıralanmıştır. Bu maliyetlerin altına yada üstüne çıkabilirsiniz.

Son Güncelleme: 14.05.2020

Orta Sınıf iki Ailenin düğün masraflarıdır.

-mobilyalar (bellona yemek, oturma, yatak odaları, mutfak masası, zigon sehpa, portmanto) ……………………………….22 bin tl 
-beyaz eşyalar (arçelik buzdolabı, tv, çamaşır ve bulaşık makineleri, küçük ev aletleri)…………………………………………..13.500 tl
-halı ve perdeler………………………………………………5.000 tl
-diğer ev tekstili (yastık,yorgan,nevresim takımı vs.)…………………………………………………………………3.500 tl
-geline yani bana takılan takılar……………………..40.000 tl
-gelinlik,çiçek,damatlık…………………………………..4.500 tl
-dış çekim……………………………………………………….1500 tl
-düğün masrafları………………………………………….18.000 tl
-ulaşım masrafları……………………………………………3.500 tl
-mutfakta kullanılacak tabak, çanak vs………………7.000 tl
-söz çiçeği, çikolatası vs……………………………………….800 tl
-söz kıyafetlerim………………………………………………….900 tl
-kına gecesi kıyafet ve masrafları………………………….800 tl
-2 aylık ev kirası ve depozitosu…………………………..4.000 tl
-mini balayı………………………………………………………2.000 tl
-doğal gaz, su, elektrik abonelikleri……………………1.500 tl
-nikah masrafları…………………………………………………450 tl
-kuaför……………………………………………………………..1.500 tl
-çeyiz alışverişi………………………………………………….6.000 tl
-davetiye……………………………………………………………..700 tl
-aileler için düğün kıyafetleri………………………………2.500 tl

Gelinlik

4.500 tl (Ortalama)

Gelinliğin kiralanmadığı düşünüldüğünde en düşük fiyatlı gelinlik 2500 TL’den başlıyor ve tahmin edemeyeceğiniz şekilde de artıyor. İkinci el gelinlik almak isterseniz 500 tl ile 900 tl arasında madaCruz gibi sitelerden satın alabilirsiniz. Ancak ikinci el gelinlik almak zorlu bir süreç, beden ölçüsü sorunu var, satıcı ile buluşmak vs. çok uğraştırıcı.

Ortalama gelinlik fiyatları ise hoşunuza gidecek bir gelinlik için en az 4.500 tl’den başlamakta ve özel dikim yaptırdığınızda bu rakam çok rahat 4.000-6.000 tl arasında olmakta.

Ben geçen sene Aysira’dan 4.500 tl’ye satın aldım.

a'dan z'ye düğün masrafları 2

Damatlık

2.000 tl ( Ortalama)

Genellikle damatlıkları kadın tarafı alır, eğer kış aylarında damatlık satın alırsanız çok daha uygun fiyata bulabilirsiniz. Ancak Benim tavsiyem nişan öncesinde ( sonradan damatlık olabilecek ) erkek takım elbise seçmeniz yönünde olacaktır. Böylece nişandan sonra bu takım elbiseyi aldığını yere götürüp damatlık olarak tekrar terci tarafından özel olarak yapılmasını sağlayabilirsiniz) Tüm bunları ücretsiz yapan firmalar var. Abdullah kiğılı  tüm bunları yapıyor. böylece 2.000 tl’ye hem nişanda hem de düğünde giyebileceği bir damatlığı ayarlayabilmeniz mümkün.

a'dan z'ye düğün masrafları 3

Ayakkabılar

250 tl ( Ortalama )

Özellikle düğün ayakkabısı alacaksanız başına gelen düğün ibaresi ayakkabıyı olduğundan en az 2 kat daha fazla almanıza sebep oluyor.

Mümkünse bunu bildirmeden alışveriş yapmalısınız ki üstünüze gelinmesin. Yine ayakkabılar için de en az 250 TL’yi gözden çıkarmalısınız.

Gelin Ayakkabılarının Fiyatları 120 tl ile 800 tl arasında değişiyor. Bu arada bütçeniz kısıtlı ise illa gelin ayakkabısı alacaksınız diye bir şey yok: beyaz olan her şeyi giyebilirsiniz. Hatta daha rahat etmek için spor ayakkabı giyenler bile var.

Damat Traşı

150 tl ( Ortalama )

Tıraş deyip geçmeyin. Damat girince cümleye maalesef bu fiyat da katlanıyor. Ve ister kuaförünüz olsun ister berberiniz sizden en az 3 kat fazla ücret talep ediyor. Ancak 150 ‘tl’te bu traş işini çok rahat halledebilirsiniz. ( Damat traşını ben 30 tl’ye normal bir traş şeklinde yaptırdım. )

Gelin Saçı ve Makyajı

500 tl (Ortalama)

Gelin saçı ve makyajı: Hiç lafı uzatmaya gerek yok berber böyle yapıyorsa düşünün kuaförler neler yapmaz J En az 300 TL gözden çıkarmalısınız. Sadece gelin için söylenen fiyattır bilginize. Diğer yakınlar da yaptıracak ve bunun için de anlaşacaksanız fiyatlar bir anda + 50 ( kişi başına ) eklenebilir.

a'dan z'ye düğün masrafları 4
a'dan z'ye düğün masrafları 5

Düğün Mekanı

2020’yılında yapılan tüm rezervasyonların %90’ı iptal yada ertelendi. Bu nedenle yeni rezervasyonlar En erken Ağustos ayına göre yapılmaktadır.

700 kişi için (ortalama 17.000 tl)

Kır düğünü, havuz başı düğünü, salon düğünü seçeneklerin her biri yine bulunduğu semt ve konseptine uygun olarak fiyat değişikliği gösteriyor.

Kır düğünü fiyatları 6 ay önceden rezerver ettiğiniz taktirde 200 kişi için  en az 12.000 tl

Salon düğününde ise 200 kişi için bu rakam en az 4.000 tl’dir.

700 kişillik yemekli bir salon’da düğün maliyeti ise hafta içi en az 7.000 tl hafta sonu ise en az 9.000 tl’dir.

a'dan z'ye düğün masrafları 6

Düğün Yemeği

Düğün yemeği en az 3 çeşit olmakla beraber pasta hariç bir de tatlı gerektirir. 400 kişilik bir düğün yemeği ise en az 6000 TL değerindedir. ( catering şirketlerinin verdiği fiyat ) Düğün mekanı ile anlaşılırsa toplamda daha ucuza getirilebilir.

Davetiye

Çok değişken 1000 kişi için (150 ile 1000 tl arasında )

Davetiyelerde çok sempatik ve ekonomik modelleri seçip bütçenizi zorlamadan eksiksiz bir hazırlık yapabilirsiniz. Ve hatta birleşenleri alıp kendiniz bir yapabilir böylelikle el işçiliği ücretinden de kar etmiş olursunuz. Ama tabi bunun için zaman ayırmalısınız. Basılı bir davetiye için 200 adet düşünüldüğünde fiyat 200 TL ile başlayıp modele göre katlanmaktadır.  1000 adet davetiye  250 tl’den başlar 800 tl’ye kadar fiyatlar alabilmek mümkündür. Ancak davetiyeler için matbacılar ile konuşmanızı tavsiye ederim. Çok daha ucuza yaptırabilirsiniz.

a'dan z'ye düğün masrafları 7

Alkollü İçecekler

Düğün içecekleri: Alkollü düğünlerin her zaman için çok daha maliyetli olduğu bilinmekte. Bu yüzden alkollü içeceklerin ikram edileceği bir düğünde içecek maliyeti en az 5000 TL’dir.

a'dan z'ye düğün masrafları 8

Düğün Pastası

Düğün pastası: Sade bir düğün pastası 200 TL ile başlayıp model, kat ve tat farklılıkları ile artmaktadır. Ancak unutulmaması gereken şu: Düğün pastası genellikle düğün mekanı konseptinin içinde yer alır.

a'dan z'ye düğün masrafları 9

Düğün Arabası

Arabanız yoksa veya farklı bir düğün arabanız olsun istiyorsanız kullanacağınız araba modeline göre 1 günlük düğün arabası kiralama maliyeti 800-900 TL arasında değişmektedir.

Gelin arabası süslemesi

Çiçeksiz gelin arabası süslemesi en az 150 tl’dir. Çiçekli gelin arabası süslemesi ise 250 tl’den başlamaktadır.

Düğün sonrasında eğlence: Yine damat tarafından karşılanan bu masraf gittiğiniz yere göre değişir ancak en az 1.000 tl masrafı vardır.

Pasta keserken, düğündeki müzisyenlere vs vereceğiniz ufak paraları da hesaba katarsak en az 100-200 tl ‘de buradan masrafınız olur.

Kızı Düğün Evinden Alırken

Yine damatın masraflarından biri de buradaki geleneklerdir. Kapı açma parası 100-200 tl , gelinlik duvak açılırken gelinin kardeşine 100 tl , Gelinin annesine süt parası 200 tl vermek adettendir.

Bahşişler

Ayrıca gelin konvoyunda zarflara koyacağınız 5 tl’ler içinde en az 100 tl hazırlamanız gerekebilir. En Az Cebiniz’de 200 tl bozukluk bulunsun.

Sıfırdan Ev düzmenin maliyetini aşağıdaki görseli tıklayarak öğrenebilirsiniz.

2 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

Merhaba !!</strong> Ben bakımlıkadın.net'in moda editörü ve medya sorumlusu Şule BAŞER. Bana sormak istediğiniz soruları lütfen konularıma yorum yaparak sorunuz. <strong>sule@bakimlikadin.net</strong>

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. 22 Mayıs 2020

    En küçük ayrıntılarıyla anlatmış olduğunuz bu yazıyı hiç üşenmeden sonuna kadar okudum, Gerçekten çok iyi anlatımlı bir yazı ve açıklayıcı ücretler eklemişsiniz ki bunların çoğu da en düşük fiyatlarla kıyaslandığı halde bayağı masraf gerektiren bir iş. Ama anlatımınız için tebrik eder hayatınızda başarılar dilerim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir