Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Saç Renkleri

Küllü Kumral Saç Rengi Tonları – Boyaları ve Evde Boyama Rehberi


135

Küllü kumral saç rengi her kadının oldukça beğendiği ve evde kolayca boyayabileceği bir saç rengidir. Bu yazımızda sizlere farlı saç renklerinden – küllü kumral renginin nasıl elde edilebileceği açıklayacağız.

Bu saç rengi sonbahar kış için saçlarını boyatmayı düşünenlerin ilk tercih edebileceği renkler arasına girmeli.

Çünkü kış aylarında koyu renkler dışında sıcak tonlar yani karamel bal köpüğü bakır tonları son derece uyumsuz görünebiliyor.

Mevsimler de saç rengimizi seçmemizde etken olduğu için şimdi bu aylarda küllü tonlara geçmenin tam zamanı. Küllü tonlar son derece doğal ve tarz bir görünüm sunar sizlere.

Kendi saçınız çok açık Küllü sarı ise;

küllü kumral saç rengi tonları - boyaları ve evde boyama rehberi 1

Bu saç rengini saçlarınız kahverengi ise çok açık küllü sarı ile 1 yada 2 boyamada elde edebilirsiniz. Bu saç rengini esmer hanımlara önermemekle birlikte buğday tenlilerde  çok açık olmamak kaydıyla yakışan renkleri de mevcuttur. Beyaz tenli yada buğday tenliyseniz hiç düşünmeden boyatabilirsiniz.

Küllü kumral saç rengi tonları nelerdir?

Konuda Yer Alan Başlıklar

küllü kumral saç rengi tonları - boyaları ve evde boyama rehberi 2

Bildiğiniz gibi kumral rengi içinde bakırlık- turunculuk barındırmayan soğuk alt tonlu bir renktir. Kahveye yakın bu rengin sarı tonların da da uyarlaması mevcuttur.

Boya Numaraları ile ilgili Bilgi: Boya numaralarında sonunda “1” rakamı bulunan renkler içinde küllülük barındırmaktadır. Boyanın ilk numarası tonunu ikinci numarası ise alttan gelen ışıltının- yansımanın rengini belirler.

Küllü kumral boya numaraları; 6.1- 7.1- 8.1 -9.1 ‘ dir. Numaraların başındaki rakam arttıkça açık renk saç elde etmiş olursunuz. 6′ lı rakamlar daha koyuyken 9′ lu rakamlar daha sarıya yakın açık renklerdir.

Küllü Kumral Saç Rengi Boya Markaları ve Numaraları

L’OREAL PARIS EXCELLENCE CREME Kumral Küllü Saç Boyası 7.1 – 74,88 tl

Farmasi Farmacolor Saç Boyası 7.1 Küllü Kumral – 59,89 tl

Wella Koleston Kit Saç Boyası 7/1 Küllü Kumral – 82,99 tl

Marvel Colors Saç Boyası 8.1 Açık Küllü Kumral – 75 tl

Color Specialist Set Saç Boyası Küllü Sarı 8-1 – 39 tl

Sea Color Set Boya 7.1 Küllü Kumral 29,90 tl – Sea Color Saç Boyası 8.11yoğun Açık Küllü Kumral – 47.50 tl

Igora Saç Boyası -Royal Absolutes 7-40 Kumral Bej Doğal – 77,95 tl

Palette Deluxe 7-1 Küllü Kumra – 29 tl

Colorx Saç Boyası Açık Küllü Kumral – 27,89 tl

küllü kumral saç rengi
Küllü Kumral Saç Rengi

Küllü kumral rengi evde nasıl elde ederiz?

ÖNEMLİ : Küllü kumral rengi açıcı kullanmadan maalesef elde edilemeyen bir renktir. Saçınızın rengi halihazırda açıksa ve sarışın- kumral denebilecek kadar açık tenliyseniz boyanın tutması daha kolay olacaktır.

UYARI: Açıcı kullanmadan boyanmaya çalışılan kumral rengi istenilen sonucu vermeyecek, saçta kızıl- turuncu yansımalara sebep olacaktır.

küllü kumral saç rengi tonları - boyaları ve evde boyama rehberi 3

Küllü kumral saç boyama uygulaması;

Öncelikle açıcıyla başlayacağız. Tecrübesi olanlar için kolay olan bu işlem daha önce denememiş olanlar için zor olacaktır profesyonel yardım gerekebilir.

1. Üzerinize eski kıyafetlerinizden giyin ve öncelikle saçınızı güzelce tarayın. Karışık saça boya güzel işlemeyeceğinden bu önemlidir.

2. Açıcıyı bir kasede ölçüye ve saç uzunluğunuza göre hazırlayın. Krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.

3. Saçınızın uçlarından başlayarak fırça yardımıyla diplere gelmeden saçınıza yedirin. Dipleri en son halledeceğiz.

4. Tüm saça yedirdikten sonra 20 dakika bekleyin kalan açıcıyı saç diplerinize yedirin. Saç dibi sıcaklığın etkisiyle çabuk açılacağından bu aşamayı en sona bırakıyoruz.Bir streç ya da folyoyla saçınızı sarın.

5 . Saçınızı sık sık kontrol edin aksi takdirde saçınız yanabilir zarar görebilir.

6. Seçtiğiniz kumral tonuna uygun olacak dereceye geldiğinde ( açık renk saçlarda 20-30/ koyu renk saçlarda 30-35 dakika) yıkayın ve açıcıyı iyice saçınızdan arındırın.

Şimdi sıra boya işleminde;

İstediğiniz kumral tonuna uygun boyayı seçip ( koyu renklerdeki kumral tonları 6.1 ve 7.1/ açık renk kumral tonları 8.1 ve 9.1) olmak üzere boyayı kutudaki tarife göre hazırlayın.

Açık renk kumral kullanmak istetenlerde ilk haftada yeşillik kalabilir ileriki zamanlarda akacaktır ve vereceğim cila tarifiyle bu sorunları ortadan kaldıracağız.

– Boyayı yıkayıp kuruttuğunuz saçınıza uygulayın. Yine kontrol ederek istediğiniz tonlara ulaşınca ve kutunun üzerindeki süreyi dikkate alarak saçınızda bekletin. Ardından yıkayın ve kurutun. Küllü kumral saç renginiz hazır.

ÖNEMLİ : İleriki zamanlarda saçınızda akmaya bağlı turunculuklar oluşabilir. Benim tavsiyem 2 haftada bir olacak şekilde saçınıza cila uygulamanız. Vereceğim cila tarifiyle tekrar eski kumral tonuna saçınızı döndürmüş olacaksınız.

küllü kumral saç rengi tonları - boyaları ve evde boyama rehberi 4

Küllü Kumral Saç Rengi için Cila nasıl yapılır?

Bu cilayla saçlarınızdaki turuncu olan kısımlar bitecektir. Cila uygulaması saçlarınızın ne kadar açık olduğu veya koyu olduğu göz önünde alınarak 7.1 numara saç boyasının ½ si yani yarısını bir kaba sıkalım ve 1 yemek kaşığı kadar da yüzde%9 luk Oksidasyon ilave edelim.Son olarak da 1 çay bardağı kadar çeşme suyundan ekleyip güzelce karıştıralım.

Temiz ve ıslaklığı giderilmiş saçlara güzelce yedirerek saçlara sürelim.Sonrasında on beş dakika bu karışım saçlarda bekletelim ,daha sonra güzelce yıkayıp sonrasında durulayalım.

Cila işlemi on beş gün sonrasında tekrardan yapmak opsiyoneldir. Bu cila işlemi saçlarınızdaki kızıllığı yok edecektir. Kumral tonlarını korumak için bu işlem mutlaka yapılmalıdır.

Colormax 7.1 ile küllü kumral saç rengi uygulanan ( 2023 yılı itibarı ile 18,74 tl ) Video anlatım.

Kuaförde küllü kumral saç boyatmanın maliyeti nedir?

Saçınızın tonuna ve uzunluğuna göre değişen bu maliyet kuaförün bulunduğu semte ve popülerliğine göre de değişkenlik göstermejtedir. Kumral saçlarda açıcı işlemi olarak ek işlemler ve bazı durumlarda tekrarlanan boya akıtma aşamaları bulunduğundan, fiyat artmaktadır.

Kuaförde kumral saç boyatmanın maliyeti ortalama 600-1500 tl arasındadır.

Aşağıdaki saç rengi doğal açık küllü kumral saç rengidir.

1 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

Güzelliğe ve modaya kendini adamış bir öğretmen. Doğasever, pati dostu, kedilere aşık tam bir makyajkolik :) Moda, makyaj, saç boyama, kadına dair her konuda paylaşımlarımla sizlerle olacağım :)

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (135)

Popüler Yorumlar
  1. merhaba saclarimi palette 0.7 kumral rengine boyadım önceki saclarim açık kahve tonlarinda olduğundan istediğim gibi bir renk olmadı kahve tonlarının yansımaları oldu.aynı markanın küllü kumral rengini aldm onu deniycem güzel bir renk cikarmi acaba.bir sorum daha en az ne kadar aralıklarla saç boyanmali istediğim rengi eldebilirsem ombre yaptirmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim .

  2. saçımı açtım ama komple açılmadı bazı yerler kahve bazı yerler bakırımsı oldu kahve yerleri yenidenmi açmalıyım yoksa bal köpüğüne boyatmak istiyorüm direkt bal köpüğü boyamalımıyım

Yapılan Yorumlar
  1. 13 Kasım 2015

    selam saçlarımı iki defa açma-boyama yaptım daha sonrada 5 numaraya kendim boyadım. 3 hafta geçti koleston siyahı oldu. benim şuanda istediğim renk bebek-kumralı denilen sarı ile kumral karışımı bu rengi nasıl elde ederim.

    • Hem saçlarınızı açma işlemi uygulayıp hem 5 numaraya boyamanız biraz yanlış olmuş. ayrıca kumra renk istiyormuşsunuz. Tekrardan saçlarınızı açmanız gerekecek ki o da saçlarınızı iyice yıpratacaktır.

  2. Selam Beyaz tenli birisiyim. Kaslarimda sacimda koyu kahve goz rengimde ayni. 3 ay once loreal kumral saç rengine boyadim. Fakat kizilimsi oldu. Tekrar boyamak istiyorum kumrala ama tutar mi bilemiyorum. Piyasada renk acicilar mevcut. Kullanmam isabetli olurmu? kumral bana yakisir mi?
    sağolun

    • Saç boyasında amonyak varsa yada oksidan vs kullandıysanız kızılmsı bakır, hatta turuncu olabilir. Küllü boya numaraları .1 yani örneğin 7.1 yada kullanabilirsiniz. Saç renginiz açılmadı ise açmanız gerekecektir evet.

  3. merhaba saclarimi palette 0.7 kumral rengine boyadım önceki saclarim açık kahve tonlarinda olduğundan istediğim gibi bir renk olmadı kahve tonlarının yansımaları oldu.aynı markanın küllü kumral rengini aldm onu deniycem güzel bir renk cikarmi acaba.bir sorum daha en az ne kadar aralıklarla saç boyanmali istediğim rengi eldebilirsem ombre yaptirmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim .

  4. benim saç rengim açık kahve aralarda sarı balyaj var şimdi açık küllü kumrala boyamak istiyorum direk boyasam saçlarımı nasıl olur 9.1 açık küllü kumrala

  5. Merhaba naz hanım benimsaçım kahverengi dipleri koyu alt tarafları daha açık saçlarımı açıp 8.1boyasam tutarmı sizce

  6. Cevap verirseniz çok sevinirim

  7. 29 Mart 2018

    Merhaba benim saç dip boyama kahve kumral yapmak için ne yapmam lazım

  8. saçımı açtım ama komple açılmadı bazı yerler kahve bazı yerler bakırımsı oldu kahve yerleri yenidenmi açmalıyım yoksa bal köpüğüne boyatmak istiyorüm direkt bal köpüğü boyamalımıyım

  9. Merhaba saçlarım koyu kahve tonlarında uçlarda sarılıklar vardı Loreal 7.1 küllü kumral denedim ama saç diplerim turucumsu bakır gibi kızıllık düştü uçlar tam istediğim gibi küllü kumral diplerine mor şampuan falan mı yapsam yada tekrar aynı renge boyasam tutar mı ? Ne yapmalıyım?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir