Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Saç Modelleri

Kadınlar İçin: Evde Saç Kesimi


0

Bu içerikte adım adım resimli ve videolu olarak kendi saç kesiminizi nasıl yapabileceğinizi anlatacağız. Evde saç kesimi tek başınıza iseniz sadece uçlarından kırıklarınızı almak ile mümkün olabilir. Daha deneyimli olanlar için ise aşağıda video örneğini verdiğim gibi kat kat saçlarını kesebilecek kadar ustalaşabilir.

Kulağa zor geldiğini biliyoruz, fakat imkansız değil! Bu yazımızda sizinle; evde saçlar nasıl kat kat kesilir konusunun püf noktalarını paylaşacağız. Emin olun sandığınız kadar zor değil.

İhtiyaç duyacağınız malzemeler; ayna, tarak, makas ve bir adet lastik toka. Ekipmanlarımız hazırsa gelin başlayalım!

Evde Saç Keserken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Konuda Yer Alan Başlıklar

Evde kendi saçınızı keserken, cesur ve sert değişiklikler yapmak cazip gelebilir. Bununla birlikte, saçların genellikle farklı oranlarda uzadığını ve hatalardan kurtulmanın aylar sürebileceğini unutmamak önemlidir. Makası elinize almadan önce, kendi benzersiz saç yapınızı ve büyüme modelinizi düşünün. Örneğin, ince veya ince saçlarınız varsa, kalın katmanlar doğal şeklinizle iyi çalışmayabilir. Tamamen yeni bir görünüme geçmeden önce saçın bazı bölümleri üzerinde pratik yaparak başlamak da akıllıca olabilir. Tabii ki, gerekirse bir profesyonele gitme seçeneği her zaman olacaktır. Kendi saçınızı kesmek kesinlikle zamandan ve paradan tasarruf sağlayabilir, ancak göreve dikkatli ve düşünceli bir şekilde yaklaşmak çok önemlidir.

Evde Saç Kesmeye Başlamadan Önce Yapılması Gerekenler

Hepimiz profesyonel bir saç kesiminin şımartıcılığını ve hassasiyetini sevsek de, kuaförü ziyaret etmenin pratik veya mümkün olmadığı zamanlar vardır. Neyse ki, biraz araştırma ve uygulama ile birçok kadın saç kesimi evde kolayca yapılabilir. İlk olarak, resimleri inceleyerek ve arkadaşlarınıza veya ailenize danışarak ne tür bir kesim istediğinizi belirleyin. Ardından, makas, klips, tarak gibi gerekli araçları toplayın ve seçtiğiniz stil için çevrimiçi kaynaklarda sağlanan yönergeleri izleyin. Doğru bir kesim sağlamak için zaman ayırmayı, küçük bölümler halinde çalışmayı ve saçları her zaman kuruyken düzeltmeyi unutmayın. Özen ve sabırla, evde salon kalitesinde bir saç kesimi elde edebilirsiniz.

evde saç kesimi
Evde Saç Kesimi Öncesi ve sonrası Kaynak: blushybabe

Evde Saç Kesimi Adım Adım Yapılacaklar

  1. İlk adımımız saçlarımızı hafifçe nemlendirmek. Bunun için kullanabileceğiniz sprey bir şişeniz varsa daha kolay olacaktır. Mevcut değilse parmak uçlarınızı hafifçe ıslatıp da uygulayabilirsiniz.
  2. Daha sonra saçlarımızı öne doğru şekilde, iyice tarayalım.
  3. Ardından saçlarımızı tam alnımızın ortasına hizalayarak, lastik toka yardımı ile toplayalım. Bu nokta kesim aşaması için oldukça önemli, dolayısıyla hizalamayı doğru şekilde yaptığımızdan emin olalım.
  4. Elde ettiğimiz at kuyruğundan kesmek isteğimiz uzunluğu ayarlayıp, iki parmağımızın arasına tutturalım. İdeali ortalama 3-4 parmak arasındadır. Dilerseniz sadece uçlarından alarak da uygulayabilirsiniz.
  5. Uzunluğuna karar verdikten sonra iki parmağımızın arasına aldığımız saçımızı dikkatli bir şekilde keselim.
  6. İlk denememiz olduğu için ufak makas izleri kalabilir. Bunu gidermek için makası dik tutarak, saç uçlarını hafifçe kırpalım.
  7. Ardından saç kuyruğumuzu açıp, nazikçe saçımızı karıştıralım.
  8. Arzu ettiğimiz kat kat görünüme ulaşmış olduğumuzu kontrol edelim.
  9. Ilık su ve şampuan yardımı ile saçımızı yıkayıp, saç tellerimize yapışan kalıntılardan kurtulalım.
  10. Son olarak saçlarınızı kurutun ve iyice tarayıp, son kontrolü gerçekleştirin. İşte evde kat kat saç kesmek bu kadar basit!
kadınlar i̇çin: evde saç kesimi 1
Evde saç kesimi resimli anlatım

Saçlarımızın kırıklarınından kurtulmak için neredeyse her ay mutlaka kuaföre gitmek lazım. Bu yapmaya bazen zamanımız bazen de bütçemiz elvermez.  Bu sebepten dolayı bizlerde sizler için Evde yapabileceğiniz kat kat saç kesimi ve kırıklardan kurtulma işlemini anlatarak değil video ile izlemenizi ve tam olarak kavramanızı istedik. İşte evde katkat saç kesimi ve kırıklardan kurtulmanın yolu :)

Saç Kesim modelleri için ayrıca saç modelleri kategorimize de uğrayabilirsiniz.

Evde katlı Saç kesimi Videolu Anlatım

1 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

Merhaba !!</strong> Ben bakımlıkadın.net'in moda editörü ve medya sorumlusu Şule BAŞER. Bana sormak istediğiniz soruları lütfen konularıma yorum yaparak sorunuz. <strong>sule@bakimlikadin.net</strong>

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir