Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Mezuniyet Hazırlıkları

Mezuniyet Elbiseleri Almadan Önce Bakmanız Gereken 300 En Güzel Balo Kıyafetleri


29

Tüm markaların Türkiye’de satın alabileceğiniz mezuniyet elbiseleri ve abiye modellerinin tamamını bu listede bulabilirsiniz. Sizler için mezuniyet balosuna en uygun en güzel abiye elbise modellerini derledik. Tüm moda markaların 2022 koleksiyonlarından.

mezuniyet elbiseleri

Mezuniyet Elbisesi Nedir?

Konuda Yer Alan Başlıklar

Mezuniyet elbiseleri en güzel anıları çağrıştırır. Gözleri parlayan genç kadınlar, arkadaşlar ve aile birlik için bir araya geliyor, birbirlerine iyi dilekler diliyor. Önümüzdeki engin olasılıkların başka hiçbir şeye benzemeyen hayal gücümüzü çağırdığı bir zamandır. Ancak bu umut ruhunun ötesinde, mezuniyet elbiseleri aynı zamanda bir devrin sonunu da simgeliyor. Gençlik yıllarınızı geride bıraktığınız an. Ve bazı insanlar için korkutucu olabilir; ama her değişiklik kötü değildir. Gelecekteki benliğiniz şu anda tahmin edilemez olabilir, ancak bir kez ortaya çıktığında, hayatta bir sonraki adımda ne olması gerektiğini zorlamaya çalışmak yerine doğal olarak akışına izin verirseniz, her şey yerine oturacaktır.

İçerik İle ilgili Açıklama: 300 Fotoğraftan oluşan ( Güncellendikçe geçebilir ) ve yaklaşık 2.500 kelimeden oluşan dev bir mezuniyet elbiseleri rehberi hazırlamaya çalıştık. Bu yazının tamamındaki içerikler yaklaşık 14 yıllık bir içerik havuzunun derlenmesi ile oluştu.

Oleg Cassini Koleksiyonu

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 1
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 2
Oleg Cassini Zümrüt Yeşili Saten Uzun Elbise

Yaklaşık 20 adet moda markasının abiye elbise koleksiyonlarını inceledik. Bu elbiselerin tamamını internetten satın alabilirsiniz. Bazı abiye elbiseler sadece internette satılırken diğerlerini ise ( Koton , Roman ,oleg cassini gibi) Mağazalardan deneyerek de satın alabilirsiniz. Hepsinin nerede satıldığı ile ilgili linkleri verdik. Kolaylıkla ilgili siteye gidip aradığınız ve beğendiğiniz modeli bulabilir ve seçip satın alabilirsiniz. Ancak erken davranmanızı tavsiye ederiz çünkü bazı modellerin beden numaraları erken tükeniyor özellikle güzel ve çok satanların.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 3
Tarık Ediz 2020 Mezuniyet Balosu Elbise Koleksiyonu

Tarık Ediz Koleksiyonu

Özellikle lise ve üniversite mezuniyet törenleri için genç bayanların tercih edebileceğini yani 16- 18- 24 yaş arasındaki genç kızlar için mezuniyet balosu ve mezuniyet partisinde rahatlıkla giyebileceğiniz abiyeleri seçmeye çalıştık. Şimdi konuların altınsa fiyatlarını ve markalara özel değerlendirmeleri bulabilirsiniz.

lidyana, morhipo, mango, zara, h&m, bugunnegeldi.com gibi markaların mezuniyet elbiseleri modelleri için ise lütfen aşağıdaki konuya bakınız.

Pronovias Koleksiyonu

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 4
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 5
Pronovias Zarif Uzun Siyah Elbise

AbiyeFon.com

Fiyatları 150 tl’den başlıyor ve 600 tl’ye kadar çıkıyor. Daha çok 30 yaş ve üzeri kadınlar için ideal abiye modelleri var. Ancak genç kızlar için de bir kaç güzel elbise bulmakta mümkün. Elbiselerin tarzları, kesimleri hep aynı bu nedenle çok fazla çeşitlilik yok.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 6

abiye.com

Gerçekten çok farklı ve güzel abiye elbiseleri bulmak mümkün. Mezuniyet elbisesi için en çok beğendiğim elbiseler hep buradaydı. Hem genç kızlar için özel tasarlanmış abiyeler var hem de balo ve parti için farklı tarzlarda ve kesimlerde oldukça fazla alternatif var. Fiyatları da çok uygun. 70 tl’den başlıyor 160 tl’ye kadar.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 7

Moda Tasımcısı Beste Gürel / Nişantaşı

Beste Gürel’in bu elbisesi tam bir klasik. Her dönem, her yıl giyilebilir. Özel bir elbise avrupa’da bu tarz elbiseler çok moda. İpek işlemeler ile süslenmiş ve kumaşı’da çok özel. Hepsiburada.com’da satılıyor ve fiyatı 650 tl.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 8

davetcokelbisemyok.com

Burada’da çok farklı, özellikle avrupa’da satılan ve bizim yıllarca alamadığımız tarz ve kesimlerde abiye elbiseler bulmak mümkün. En büyük avantajı bu elbiseleri yurt dışından satın alıp getirmek zorunda değilsiniz. Çoğu ithal olan bu elbiselerin fiyatları ise 650 tl ile 1.500 tl arasında değişiyor. Ancak daha uygun fiyata mini elbiseler de bulmanız mümkün.

hepsiburada.com

Burada istediğiniz tarzda elbise bulmanız için çok fazla zaman geçirmeniz gerekebilir. Biz bu iki elbiseyi yaklaşık 20 sayfa gezinerek ancak bulduk. Fiyatları pahalı yaklaşık 600 tl civarında ama farklı ve tarz.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 9
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 10

ironitekstil.com

Genç kızlar için güzel parti elbiseleri bulabileceğiniz bir yer. Kumaşları kaliteli fiyatları ise 80 tl ile 150 tl arasında değişiyor.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 11
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 12
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 13

jjshouse.com.tr

Fiyatları 500 tl ile 1200 tl arasında değişiyor. Güzel abiye elbiseler bulmanız mümkün. Ayrıca bu elbiseleri beğenirseniz nişan – düğün gibi özel günlerde de tercih edebilirsiniz. Abiye elbise konusunda çok geniş bir koleksiyona sahipler.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 14

OlegCassini.com.tr

Özellikle gelinlik modelleri ile dünya markası olan amerikan giyim markası OlegCassini’nin abiye modelleri ile de mezuniyet ve parti kıyafetlerinde güzel alternatifler bulabilirsiniz. Abiyelerin fiyatları ise 195 tl ille 3.500 tl arasında değişmektedir.

Düzeltme: OlegCassini tarafından fiyat aralığı düzenlemesi adına bilgi gelmiştir.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 15

roman.com.tr

Roman moda markası abiye elbise kategorisinde oldukça başarılı bir türk giyim firması. özellikle mezuniyet balosunda giyebileceğiniz çok güzel abiyeler bulabilirsiniz. Son derece kaliteli olan ürünlerinin fiyatları ise 300 tl ile 1600 tl arasında değişmektedir.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 16

rueonline.com

Abiye elbise kategorisinde biz çok uygun modeller bulamadık ancak var olan bir kaç model’in çok güzel olduğunu da belirtelim. Özellikle parti için simli mini payetli elbiseler bulmak mümkün fiyatları ise 300 tl ile 1000 tl arasında değişmekte.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 17
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 18
Rue Straplez Lacivert Mezuniyet Elbisesi

Trendyol.com

Açıkçası Mezuniyet elbiseleri kategorisinde trendyol beni oldukça hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü genellikle gece kıyafeti tarzında uzun şifon elbiseler bulunmakta. Alternatif çok olmasına rağmen balo elbisesi olarak kullanabileceğiniz özel kıyafetler bulmak biraz güç. Fiyatları ise oldukça uygun 250 tl ile başlıyor ve 1000 tl ve üstünü bulailiyor önemli olan siin nasıl bir stil aradığınız.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 19

Elbisebul.com

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 20
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 21

Tüm elbise sitelerini ayrı ayrı gezmek yerine en iyi markaları bünyesinde barındıran ElbiseBul size aradığınız abiyeyi dakikalar içerisinde bularak hızlıca satın alma imkanı sunuyor. Fiyat, renk, marka, beden filtrelerini kullanarak yüzlerce model arasında tarzınıza uygun abiye elbiseyi ElbiseBul ile bulun. 

En güzel ve en güncel tüm dünyada trend olmuş elbise tasarımlarını sizlere sunmaya çalıştığımız bu konuda özellikle üniversite, kolej ve lise mezuniyet parti ve balosunda giyebileceğiniz elbiseleri seçmeye çalıştık. Aşağıdaki elbise bunlardan birisi. Göğüs dekoltesini terzide daha kapalı bir hale getirebilir yada aynı modeli siz de diktirebilirsiniz.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 22
Elbise tasarımı : @alamourthelabel

Özellikle soft – toz pembe tonlarının 2023’de son derece trend olduğunu ve mezuniyet balosu içinde harika bir renk olduğunu belirtelim. Aynı elbisenin arkadan görünümü ise aşağıdaki gibidir.

2020 mezuniyet elbisesi tasarımları
2022 Mezuniyet Elbisesi tasarımları

Aşağıdaki elbise fazla iddialı olsa da baloda giymeseniz bile bir partide rahatlıkla giyebileceğiniz şıklıkta. bu elbisenin tasarımcısı da aynı tasarımcıya ait. @alamourthelabel

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 23

2023 Mezuniyet Elbisesi Trendi Nasıl Olacak?

Mezuniyet törenleri, partileri heyecanla hazırlanan ve uzun bir süre ne giyileceği araştırılan bir gün olmuştur. Mezuniyet elbiseleri için günümüzde oldukça fazla seçenek bulabileceğimiz, mağazalar, tasarımcılar ve koleksiyonlar bulunmaktadır. Önemli olan sizin kendinizi içinde rahat ve şık hissedebileceğiniz seçeneği bulmaktır. Bu yılın trendlerine geçicek olursak, püskül detayları, ışıltılı elbiseler, asimetrik kesimli elbiseler bu yılın modası diyebiliriz. Yaza yakışacak açık renk tonları vazgeçilmeziniz olabilir. Bir daha söylemek gerekirse önemli olan sizin kendinizi nasıl hissettiğiniz olmalıdır.

Türkiye’deki Mezuniyet Elbisesi Koleksiyonları

Türkiye’de mezuniyet elbisesi koleksiyonu yapan markaları hemen sıralayalım.

Şayet bu elbiselerden bazılarını çok beğendiyseniz ama satın almak için bir web sitesi bulamıyorsanız ki bazıları ya artık satılmıyordur yada özel tasarımlardır. Aynı modeli moda evlerinde de diktirebilirsiniz.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 27
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 28
Tarık Ediz Koleksiyonu
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 29
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 33
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 35
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 36
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 37

Mezuniyet partileri genellikle bir genç kızın hayatı boyunca üç kere karşılaştığı zamanlardır. İlk öğretim dönemi bittiği zaman ( her okulda olmasa da özel okul ve kolejlerde bu etkinlik vardır) lise bittiği zaman ( en önemlisi ve belki de en güzelidir) ve tabii ki üniversite sonrasında. Aslında bizim konumuz genellikle lise mezuniyet törenleri için dokayısı ise 16-17 yaşındaki bi genç kız için seçtiğimiz birbirinden güzel mezumiyet partisi elbiselerini bu konuda bulabilirsiniz.

Pudra Rengi Mezuniyet Elbiseleri

Mezuniyet elbisenizi pudra renginde mi seçmek istiyorsunuz.Bu çok yerinde bir karar olur çünkü  abiye ve gece elbiselerinde en popüler renk kesinlikle pudra rengi.Pudra pembesi veya pudra rengi abiye modelleri en çok kumral bayanlara yakışır.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 38

Uzun Mezuniyet Elbise Modelleri

Bir mezuniyet elbisesi seçmek her zaman kolay olmayabilir. Modeli size yakışır mı ya da nasıl takı ya da çanta seçebilirsiniz hepsini buradan öğrenebilirsiniz. Unutulmaz bir balo için unutulmaz da bir mezuniyet elbisesine ihtiyacınız var. Elbette zevklerinize göre pek çok mezuniyet elbisesi modeli bulabilirsiniz ancak hem modaya uyan hem de size çok yakışan bir model bulmak istiyorsanız uzun mezuniyet abiye elbise modellerine bakmanızı öneriyorum.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 39
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 40

Fiyatları ne kadar

Uygun fiyata abiye elbise alabilmek için dışarıda en az 2-3 gün geçirmeniz gerekebilir. internetteki moda Butik alışveriş sitelerine bakmanızı öneririm. kesinlikle Instagram’dan alışveriş yapmanızı önermiyorum çünkü başıma bir dolandırıcılık hikayesi geldi. Aslında en güzel elbiseler yurtdışında satılmakta fiyatları da uygun deneyimli olmanızda ve İngilizce bilmenizde yarar var.

Fiyatlara gelecek olursak, en ucuz bulabileceğiniz abiye mezuniyet elbisesi fiyatı 400 TL den başlayacaktır. Güzel bir elbise almak için ortalama 600 ile 1500 TL arasında bir fiyat bir bütçe ayırmanız gerekebilir

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 41

Mezuniyet elbiseleri nereden alınır?

Uygun fiyatlı ucuz mezuniyet elbiseleri satın alma rehberimizi sizlere sunmak istiyorum.

Bakırköy Avrupa Yakası‘nda tercih edilecek yerlerden bir tanesi Anadolu Yakası’nda Kadıköy mutlaka bakmanız gereken semt Nişantaşı oldukça pahalı olmasına rağmen çok güzel abiye elbiseler bulabileceğiniz bir yer.

AVM yani alışveriş merkezlerinde uzun abiye elbiseler bulmak pek mümkün değil. Ancak Adil Işık, Roman gibi moda markalarını ve mağazalarını gezebilirsiniz.

izmir’de Mimar Kemalettin sokağında bu tarz abiye elbiseler bulabilirsin yine Alsancak’taki moda mağazalarına da bakmanızı öneririm. Ankara’da maalesef doğru düzgün abiye elbise alabileceğiniz bir semt yok avmlere bakabilirsiniz.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 42

Dantelli Mezuniyet Elbise Modelleri

Mezuniyet zamanının yaklaşmasıyla bütün genç kızları bir heyecan sardı. Öncelik her zaman için elbise olduğu için bizler de sizinle birlikte bu heyecanı yaşıyoruz ve size elbise araştırmalarınızda yardımcı olmayı çok istiyoruz.

Mezuniyet törenindeki elbisenizin olmazsa olmazı eğer dantellerse tam yerindesiniz. Birbirinden güzel dantelli mezuniyet elbise modellerini galerimizde görebilirsiniz. Mezuniyet saç modelleri ve mezuniyet makyajı için yine bakimlikadin.net ‘in geniş arşivini inceleyebilirsiniz.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 43

Kısa Mezuniyet Elbise Modelleri 

Daha önce Uzun Mezuniyet Elbise Modellerinden bahsetmiştik şimdi sıra Kısa Ebise modellerinde. Kısa elbiseler daha fazla genç ruhlu elbiselerdir. Daha rahat dans edip eğlenmek isteyenlerin daha fazla tercih ettiği elbise modelleridir. Sizin için araştırdım ve bana göre en güzel kısa mezuniyet elbise modellerini bulmaya çalıştım. Umarım beğenirsiniz.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 44

Beyaz Mezuniyet Elbisesi Modelleri

Beyaz Mezuniyet Elbise Modeli, danslar ve balolar gibi resmi etkinlikler için kullanılan popüler bir giysi türüdür. Doğru mezuniyet elbisesini bulmak söz konusu olduğunda, birçok kız, mevcut olan farklı renk, stil ve desen çeşitliliği karşısında şaşkına dönebilir. Beyaz balo elbiseleri tarihsel olarak genç kızlar tarafından giyilirdi, böylece elbiselerini her zaman temiz ve lekesiz tutabilirlerdi. Ancak günümüzde bu elbiseler, zarafetleri ve zamansız nitelikleri nedeniyle hem gençler hem de yetişkinler arasında oldukça popüler hale geldi. Karmaşık dokuma detayları veya korsaj bölgesinde narin dantel detayları olan klasik fildişi veya beyazımsı bir elbiseden daha göz alıcı bir şey yoktur. Her kadının tenine mükemmel bir iltifat!

Elbise genellikle beyazdır, ancak diğer renkler de popülerdir. Beyaz Mezuniyet Elbise olarak bildiğimiz elbise, çağdaş moda, modern balo müdavimlerinin görünümünü ve stilini etkilediğinden değişti. Kadınlar genellikle akşam yemeği dansları ve balolar gibi resmi akşam etkinliklerinde yere kadar uzanan bir elbise veya etek takımı giyerken, erkekler genellikle kravatlı veya smokinli bir takım elbise giyerler.

Beyaz Mezuniyet Elbise Modeli Ne Anlama Geliyor?

Beyaz Mezuniyet Elbise modeli geleneksel olarak gençlik ve saflık ile ilişkilendirilmiştir. Bununla birlikte, siyah veya altın abiye elbiseler denizinde öne çıkmak isteyen çağdaş gençler için beyaz tercih edilen renktir. Bugün mevcut pek çok farklı elbise stiliyle, tek gerçek aşkınızı bularak balo geceniz için mükemmel bir kombine sahip olduğunuzu biliyorsunuz!

Kırmızı Mezuniyet Elbisesi Modelleri

Kırmızı elbise modelleri kadınlar için özel bir anlam taşır. Genellikle abiye elbiseler için kullanılırken dahi genç kızlar için mezuniyet balolarında, evli kadınlar için evlilik yıl dönümlerinde ve tabii ki yılbaşı gecelerinde sıklıkla tercih edilir.

Kırmızı elbise moda tarihinde de bir figür olarak kullanılmaktadır. Pek çok filmde ölümsüz sahnelerde tek renk olarak kullanılır.

Kırmızı elbise; Requiem for a dreamde de kullanıldığı üzere ideal kadın metaforudur.

Lady in red kırmızı elbise giyinen kadınlara adanmış bir çok meşhur bir şarkıdır mesela.

Erotizmin moda’daki karşılığı olan kırmızı elbiseler nerede giyileceği çok iyi bilinmesi gereken riskli bir seçimi de ifade eder. Mezuniyet balolarında giydiğinizde gecenin en iddialı, en çekici kadını büyük bir ihtimalle siz olursunuz.

Mezuniyet’te Kırmızı Elbiseler Nasıl Kombinlenir?

Kırmızı elbise özellikle mezuniyet partisinde yada balosunda giyerken altın takılardan uzak durun. Kırmızı Elbiseler en çok soğuk cilt tonu olan kadına yakışacaktır. Çünkü kırmızı elbiseler en sıcak renk tonlarındandır.

Ayakkabı seçimi çok önemlidir. Aşağıda görebileceğiniz gibi kırmızı elbisenin altına nadiren kırmızı ayakkabı seçimi yapılır. Mini bir kırmızı elbiseniz varsa üstü açık yarı topuklu şık bir kırmızı abiye ayakkabı uygun olabilir.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 49
Boyun – Omuz mini elbise modeli Narçiçeği Elbise Modeli
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 50
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 51
Kırmızı halı balo elbise modeli
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 52
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 53

Siyah Mezuniyet Elbiseleri

Siyah elbise modeli ne kadar sıradan ve sade ise o kadar sönük olacağınızı belirtmek isterim. Bu nedenle siyah elbiseler seçilirken kesimin farklı ve bir tarza sahip olması çok önemlidir. Siyah elbisenin sıra dışı, güzel, farklı ve çekici olmasına özen gösterin. Düz sade siyah bir elbise sizi mezuniyet balosunda veya partisinde oldukça sönük ve sıradan gösterecektir. Ayrıca siyah rengin kiloyu saklamak için en doğru renk olduğunu da belirtelim. Kiloluysanız ve daha zayıf görünmek istiyorsanız siyah renkte bir elbise seçebilirsiniz

Fiyatlar ve Markalar

Siyah uzun abiye elbiselerin fiyatları markalarına göre değişmektedir ancak internette ortalama 200 TL ile 450 TL arasında fiyatları elbiselere sahip olabilirsiniz.

Bu siyah abiye mezuniyet elbiselerini Adil Işık, Roman gibi moda markalarının mağazalarında bulabilirsiniz Ayrıca internette lidyana da pahalı ama çok şık abiye elbiseleri bulunmakta. Diğer tüm elbise modelleri için mezuniyet balosu ve mezuniyet Partisi elbise modelleri için aşağıdaki konulara bakabilirsin.

Beğendiğiniz elbise modelini gösterirseniz yorumlarda size nerede satıldığının linkini verebilirim.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 56

Şifon Mezuniyet Elbiseleri Modelleri

Şifon mezuniyet elbisesi seçerken koyu renkler yerine daha canlı daha pozitif renkler ama yine tek renk olacak şekilde tercih edilmeli.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 57
@askidolabi Fiyatı: 210 tl

Krem, pudra pembesi, bej ve açık mavi mezuniyet elbiseleri için en güzel renklerdendir. Şifon türü mezuniyet elbiseleri de çok ağır renklere uygun değildir. Tabi bu durumun bir istisnası var ki o da eğer kilolu biriyseniz kilonuzu saklamak için koyu renklere yönelmeniz gerektiğidir. Siyah ve bordo ideal olacaktır.

Kabarık modeller yerine A kesim ve dökümlü modeller en iyi seçeneklerdir.

Şifon mezuniyet elbiseleri biraz hareketli bir yapıya sahip olduğundan saçların daha sade ve hareketsiz bir modelde yapılması gerekir. At kuyruğu veya topuz saçlar bütünlük oluşturacaktır. Elbisenin ön plana çıktığı yerde makyajın biraz daha sade olması önemlidir. Elbisenin renklerine uyan bir göz makyajı tamamlayıcı olacaktır.

Uzun şifon elbiselerde giyilen topuklu ayakkabının görünmemesi ve ince topuklu veya platform olması çok önemlidir. Kısa modellerde ise düz ayakkabılar yerine yine ince topuklu ayakkabılar tercih edilmelidir. Çanta seçimin de kol çantaları, sırt çantaları yanlış tercih olup portföy çantalar tercih edilmelidir.

Elbisenin bel kısmı ince olduğu zaman, bu sizi daha ince ve zarif gösterir, Şifon kumaş ise prenses elbisesinde olduğu gibi sizi balo elbiselerinin ihtişamına götürür. Parti elbiselerinde de sıkça şifon kullanılır.

Aşağıdaki iki şifon mezuniyet elbisesi’de özel dikimdir.

Aşağıdaki görsele tıklayarak Türkiye’de satılan en güzel şifon elbise modellerine ulaşabilirsiniz.

Nereden Satın Alabilirsiniz

Beğendiğiniz elbiseleri özel moda evlerinde diktirebilirsiniz. Yurt dışında bazılarının satışı da mevcut. Fiyatını ve nerede satıldığını yorum olarak sorabilirsiniz.

2023 Güncel Fiyatları

Oleg Cassini :  1800 tl’den başlıyor 9100 tl’ye kadar

Pronovias: Fiyatları 3000’tl ile 9000 tl arasında değişiyor

Oleg Cassini’nin Somon Rengi Askılı Kısa Elbise’sinin fiyatı 1800 tl.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 58

Prenses Tarzı Şifon Balo Elbiseleri

Amerika ve Avrupa’da en çok ilgi gören balo elbiselerin başında prenses tarzına yakın bu kabarık etekli dantel işlemeli şifon elbiselerdir.

Mini Mezuniyet Elbiseleri

Mini mezuniyet elbisesi, bacak boyları ince ve uzun olan kadınların seçmesi gereken elbise tipleridir. Büyük bedenli kadınların kullanımına çok fazla uygun değildir. Mezuniyet mini elbise modelleri her renkte ve modelde üretilebilir.

2023 Mini Mezuniyet Elbiseleri

Mini mezuniyet elbiseleri arasında taş detaylı ve siyah olanlar en çok popüler olanlardır. Mezuniyet mini elbiseleri straplez veya düz yakalı olabilir. Omzu geniş olan kadınların tercihleri genelde straplez mezuniyet mini elbiselerdir.

Hayatlarında çok önemli bir yeri olan mezuniyet günlerinde kadınlar çok şık görünmek isterler. Mezuniyet günlerinde çok farklı desen, kesim, kalıp ve renkte elbiseler seçmek mümkündür. Bu elbiseler içinde en çok tercih edilen mezuniyet elbise türlerinden biri mezuniyet mini elbise modelleridir.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 63
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 64

Dar Mezuniyet Elbiseleri

Vücut hatlarına güvenen taze mezunlar için dar mezuniyet elbise modelleri oldukça iddialı bir seçim olacaktır. Dar kesim elbiseler genelde kalem etekli bir kısma sahiptir. sade detaylarla harika bir görüntü sunacak olan dar mezuniyet elbiselerinde kırmızı, pembe, siyah gibi tonlar sıklıkla tercih edilmektedir.

Transparan Detaylar

Dar mezuniyet elbiselerinin bel ve kol kısımlarında genellikle transparan detaylar kullanılabilmektedir. Daha cesur görünen bu elbiselerde dantellerden gelen bir transparanlık ise oldukça şık görünmektedir.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 66

Tek Omuzlu Elbiseler

Mezuniyetlerde oldukça şık ve yaşa uygun duran tasarımların başında tek omuzlu modeller gelmektedir. Özellikle dar elbise giyecekler için straplez ya da kayık yaka modeller kişiyi olduğundan büyük gösterebilir. Ancak tek omuzlu modeller daha genç ve dinamik gösterecektir.

Instagram’dan Derlediğimiz Mezuniyet Elbiseleri

Bu içerikte aynı zamanda instagramdan en çok beğeni alan mezuniyet elbiseleri derlemeye çalıştık.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 68

Markalar özel koleksiyon olarak da balo elbiseleri yayınlar. Parti elbiseleri de özellikle yurt dışında en çok kullanılan seçenekler arasındadır.

Mezuniyet balosu tarihleri Mayıs ve Haziran aylarındadır. Bu aylardan çok daha öncesinde Mezuniyet elbisesi modellerini incelemek, balo’da istediğiniz elbise konusunda başarılı bir seçim için oldukça önemlidir.

2020 mezuniyet etlbise

Genellikle abiye ve parti elbiseleri reyonlarından yani kategorilerinden seçilen mezuniyet elbiseleri için pek çok moda markası özel balo elbiseleri koleksiyonları düzenlerler.

Ancak aylar öncesinden ne giyeceğinize karar vermek çok önemlidir. Bunun bir kaç sebebi var.

Bu harika elbisenin tasarımcısı @integrityboutique

Mezuniyet Balosu Elbiseleri Nasıl Seçilir

Tıpkı gelinlik gibi üzerinize tam oturan bir elbise giymek için prova yapmanız gerekebilir. ( Her elbise için bu durum geçerli değil, çoğu parti elbisesi ilk giydiğinizde üzerinize tam oturabilir)

Beğendiğiniz elbiseleri son ana kadar bekletmek çok riskli olabilir. Uygun beden kalmayabilir, sınırlı sayıda üretildiği için stoklarda kalmayabilir.

Özel olarak yaptırmak isteyebilirsiniz. Bu nedenle en az 1 ay öncesinde nasıl bir tarz elbise giyeceğinize karar vermelisiniz.

Balo’da Nasıl bir Elbise Seçilmeli

Bu çok önemli bir soru? Bu soruya nasıl görünmek istediğinize bağlı olarak cevap verebilirsiniz? Ayrıca balonun yapılacağı mekan? Okul üyelerinin olup olmayacağı, parti konsepti bu konuda çok önemlidir.

Genellikle kısa mini elbiseler, boyun yaka detaylı, dekolteli elbiseler, sırtı açık ve omuzu açık uzun abiye elbiseler, mini etekli kombinler, payetli taşlı simli bluzlar veya elbiseler en çok tercih edilen modeller arasındadır.

2023 Mezuniyet Elbiselerinde Neler Var?

Mezuniyet elbiselerinde daha sade ancak vücut hatlarını ortaya çıkaran ve sizin daha asil ve güzel görünmenizi ( Tıpkı baloya katılan bir bir prenses gibi) sağlayan abiye elbiselerin daha ön planda olduğunu söyleyebiliriz.

2023 Balo elbiseleri

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 70
Balo Mezuniyet Elbise Modelleri

Fatma Begüm Kaçmaz‘ın bence son derece şık elbisesi mezuniyet partisinde giyilebilecek düzeyde.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 71

Damla Colbay‘ın bu güzel mini elbisesi mezuniyet elbisesinde giyilebilecek şıklıkta.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 72

Narin Moda‘dan Petrol yeşili Payetli Abiye elbise modeli

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 73

Hande Erçel’in son derece şık mini elbisesi Mezuniyet elbisesi için son derece ideal.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 74

Bu fotoğraf biraz özel Rus klasiklerini okuyanlar 1800’lü yıllarda yapılan baloların ihtişamını iyi bilir. 1865 yılında özel bir balo için dikilen bu elbise kış ayları için biraz daha kalın kumaşlar ile tekrar dikilmiş.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 76

Balo elbiseleri – mezuniyet elbiseleri tasarımlarını sizler için tasarladım. Bazı elbiseler butik tasarım – Bazıları özel tasarımcıların koleksiyonlarından. Bu elbilseleri instagram’da nasıl ulaşacağınızı ve kaynak linklerini de ekliyorum. Böylece beğendiğiniz mezuniyet elbiselerini de satın alabilirsiniz.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 77
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 78
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 79
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 80
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 81

Aşağıdaki üç elbise moda tasarımcısı @alexperryofficial ‘na aittir.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 82
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 83
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 84

Aşağıdaki elbise @larne_studio Rus moda tasarımcısı tarafından yapılmıştır.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 85
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 86
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 87
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 88

Bu ve aşağıda bir kaç tane daha balo elbiseleri instagamdan’da takip edebileceğiniz @integrityboutique ‘den alınmıştır.

mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 89
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 90
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 91
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 92
mezuniyet elbiseleri almadan önce bakmanız gereken 300 en güzel balo kıyafetleri 93

1 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

2010 Yılında Türkiye'nin moda kadın blog sitesinde oldukça etkili bir internet yayını olmasına katkı sağlamıştır. Bakımlı Kadın 10 senelik kadın içerikli internet yayıncılığı alanında günümüzde güncel kalabilen sayılı kadın sitelerinden biridir.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (29)

Popüler Yorumlar
  1. Merhaba Gülşah hanım;
    Siz kendi tarzınızdaki mezuniyet elbiselerini konuların içinden inceleyip seçerseniz ve altına yorum atarsanız nereden alacağınızı ve fiyatını sizin için bulmaya çalışacağız.

  2. begendiğim elbise en moda mezunıyet kıyafetleri başlıgı içerisinde ,siyah renkte önü kısa arkası uzun bi abiye, bannere tıklayın demişsinşz ama bulamıyorum ,lutfen benımle irtibatı kesmeyın yardımlarınızı beklıyorum

Yapılan Yorumlar
  1. begendiğim elbise en moda mezunıyet kıyafetleri başlıgı içerisinde ,siyah renkte önü kısa arkası uzun bi abiye, bannere tıklayın demişsinşz ama bulamıyorum ,lutfen benımle irtibatı kesmeyın yardımlarınızı beklıyorum

  2. Belirttiğiniz konuda markanın fiyatını ve satış linkini ilettik Dilek Hanı.. Bakımlı Kadını Takip etmeyi lütfen ihmal etmeyiniz :) Sevgiler..

  3. burda fıyatlar gozukmuyor kapıda odememı bu sıte acıl abıye almam gerek cunku bı yardımcı olun lutfen cok guzel abıyeler var ama tam belıtyılmıyo hıc bırsey

  4. Merhabalar Elif hanım;
    Hangi abiye olduğunu konunun içine girip sıra numarası ile belirtirseniz size yardımcı olmaya çalışacağım.

  5. mezuniyet için kıyafet bakıyorumda sizin önerdiginiz bir kıyafet var mı??? çok acilde

  6. Merhaba Gülşah hanım;
    Siz kendi tarzınızdaki mezuniyet elbiselerini konuların içinden inceleyip seçerseniz ve altına yorum atarsanız nereden alacağınızı ve fiyatını sizin için bulmaya çalışacağız.

  7. 5 Ekim 2019

    Merhaba ben 8.sınıf mezuniyet için önerdiniz elbise yada etek bluz var mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir