Tüm Saç Renkleri
  1. Anasayfa
  2. Saç Renkleri

Sarı Saç Renkleri: Size Yakışan En iyi 20 Ton


6

Bir kere boyandıktan sonra kolay kolay vazgeçilmeyen sarı saç renkleri hakkında bilmeniz gereken her ayrıntıyı bu konuda sizlere aktarmaya çalışacağım. Doğal sarı saç renkleri tonlarından, boyayarak elde edebileceğiniz en açık sarı saç rengine kadar tüm sarı ton ve saç boyaları bu konuda. Günümüzde kadınların en çok tercih ettiği renk sarı tonlarıdır. En çok tercih edilen ve beğenilen sarı tonlarını aşağıda sizlerle paylaşacağız.

Sarı Saç Renkleri Kimlere Yakışır

Konuda Yer Alan Başlıklar

Sarı aslında ne sıcak ne de soğuk notr bir renktir. Ancak sarının içerisine dore katarsanız saçlarınız sıcak tonlarda olur. Ya da platin sarısı bir saç rengi yaparsanız soğuk bir saç rengi elde etmiş olursunuz. Bu nedenle sarı tonları içerisinde barındırdığı ara renklere göre ten ve cilt alt tonunuza uyum sağlayacaktır.

Cilt alt tonu; Soğuk olanlara dore ( altın ) tonlarındaki saç rengi daha çok yakışır. Ten rengi dengelenir ve daha parlak ve canlı görünür. Bunun dışında platin sarı, küllü sarı gibi renkler de kullanılabilir.

Sıcak olanlar; daha soğuk renk tonunda olan platin – gümüş kristal sarı tonlarını ve yine bebek sarısı gibi küllü sarı tonlarını tercih etmelidir.

Nötr olanlar; hem sıcak hem soğuk tonlarda sarı saç renkleri tercih edebilirler.

Esmerlere : sarı saçların yakışmadığı tek grup esmer tene sahip bayanlardır.Ancak sarının koyu tonları özellikle de küllü tonlar bazı esmer bayanlara yakışabilir. Özellikle de saçlarınızı kumrala boyayıp bu tondan 1 ya da 2 ton açık renkte bir  sarı ile üzerine seyrek balyajlar attırırsanız esmer tenli bayanlarda hoş görünebilecek saç renklerinden biri olabilir.

Buğday Tenlilere; Bu gruba da daha çok küllü tonlar yakışır. Küllü sarı,küllü kumral,küllü balköpüğü gibi sarı saç renkleri ancak karamel,platin sarısı,altın sarısı da bu gruba yakışmaz sıcak tonlar yerine soğuk tonları yani küllü ancak koyu sarı tonlarını tercih etmelidirler.

Sarı saç renkleri tonları;

Sarı saç renklerinin en açık tonu platin sarısıdır. Platin alında beyaz-gümüş tonlarını ifade eder. En koyu renk ise küllü koyu sarı tonudur.

-Ara renkler diye tabir ettiğimiz tonlar ise bal sarısı, çilek sarısı, dore sarı, bebek sarısı, kum sarısı, küllü sarı, karamel sarı, altın sarıdır.

sarı saç renkleri
Sarı Saç Renkleri Kaynak: @Pinterest

Dore Sarı

Dore sarı içerisinde dore denilen altın sarısı yansımalar olan sarı saç rengidir. Bu yansımalar saçın ışık altında iken parlak sarı yansımaların oluşmasını sağlıyor. Mevcut sarı saç renginiz teninizi solgun gösteriyorsa dore sarı rengini tercih edebilirsiniz.

sarı saç renkleri: size yakışan en iyi 20 ton 1

Doğal Sarı Saç Tonları

Doğal saç rengi genellikle bebekliğinde saçları altın sarısı, bebek sarısı ve açık sarı tonlarında olan kadınların ileride aldığı koyu sarı saç renk tonlarını ifade eder. Hemen aşağıdaki saç renginin dip rengi koyu küllü sarı

sarı saç renkleri: size yakışan en iyi 20 ton 2

Açık Küllü Sarı

Açık küllü sarının sanıyorum doğal olan en güzel renklerinden biri aşağıdaki kadına ait. Kendi cilt tonu da sıcak olan bir kadın olduğu için renk tonu da çok yakışmış.

Açık küllü sarıyı koyu saçtan elde etmek için saçlarımızı mutlaka açmalıyız ve 9.1 ile 7.1 ash blonde tonlarında ideal bir karışım yakalamalıyız..

sarı saç renkleri: size yakışan en iyi 20 ton 3

Sarı saçlı bayanlar için mutlaka denemeleri gereken en çekici sarı saç modelleri konumuza da göz atmanızı öneriyoruz.

sarı saç renkleri: size yakışan en iyi 20 ton 4
sarı saç renkleri: size yakışan en iyi 20 ton 5

Bebek Sarısı

Bebek sarısı dediğimiz aşağıdaki saç rengi sarı saç tonlarının en güzel ve doğal olanlarından içerisinde genellikle küllü tonlar barındırdığından en azından evde elde etmesi biraz daha deneyim gerekmekte.

İlk görsel doğal bir bebek sarısı tonudur.

sarı saç renkleri: size yakışan en iyi 20 ton 6
Bebek Sarısı
sarı saç renkleri: size yakışan en iyi 20 ton 7

Sarının en güzel tonlarından birisi olan bebek sarısı, altın sarısı rengi aradaki küllü tonlar ile oldukça güzel bir renk uyumu sağlamaktadır. Aşağıdaki resimde görebilirsiniz.

sarı saç renkleri: size yakışan en iyi 20 ton 8

Altın Sarısı: 9.3 

Kadınların en çok beğendiği ve kullanmak istediği saç rengi arasındadır. Çünkü sarı saç rengi kadınların en çok ilgisini çeken saç renkleridir. İçerisinde altın renkli yansımalar bulunur.

sarı saç renkleri: size yakışan en iyi 20 ton 9

Küllü sarı: 8.1

Şimdilerde sarı saçın bu olağanüstü hafif ve mat tonları tüm ilgiyi üzerine çekiyor. Küllü sarı saç rengi kendine güvenen, havalı, alışılmadık ve ciddi bir izlenim oluşturuyor. Soğuk tonlardan oluşuyor.

sarı saç renkleri: size yakışan en iyi 20 ton 10

Bal sarısı: 8.7

sarı saç renkleri: size yakışan en iyi 20 ton 11

Bal köpüğü rengi de sevilen ve doğal bir görünüm veren sarı tonlarından birisidir. Açık ve buğday tene sahipseniz sizi tamamlayacak bir renktir bal köpüğü. Ayrıca, Bal köpüğünün de tonları vardır neredeyse bütün ten renklerine uyum sağlayan bir tonu bulabilirsiniz. Saçlarınızda kumral- sarı tonlarından oluşan doğal bi renk yakalamak istiyorsanız aşağıdaki görselden ilham alabilirsiniz. Sarı saç renkleri arasında çok tutulan bir renktir bal köpüğü.

sarı saç renkleri: size yakışan en iyi 20 ton 12
Bal Köpüğü

Sarı saç rengi skalasında yer alan bal sarısı saç rengi ise son zamanlarda yükselişe geçen bir saç rengi haline geldi. İddialı ve çarpıcı bir sarışın olmak istiyorsanız bu rengi kesinlikle denemelisiniz. Bal sarısı hem sarışın olma isteğinizi karşılayacak hem de kumral saç tonundan çok da uzak olmadığı için kumrallıktan da sizi uzaklaştırmayacak bir saç rengidir.

Platin sarısı: 11.1

sarı saç renkleri: size yakışan en iyi 20 ton 13

Platin sarısı saç rengini hemen hemen her kadın merak etmektedir. Ancak biraz cesaret isteyen bu rengi herkesin kullanması doğru değil. Çünkü saç renginin hoş ve güzel bir görünüme sahip olması için cilt rengi ile uyum yakalaması gerekmektedir. Bu nedenle Platin sarısı her ten  rengi ile uyum sağlamaktadır. Platin sarısının uyum sağlayabildiği tenler açık ve buğday tenlilerdir.

Özellikle küllü kristal saç rengine bakmanızı tavsiye edebilirim.

Bebek Sarısı : 8.2

sarı saç renkleri: size yakışan en iyi 20 ton 14

Bebek sarısı saç rengi platin saç rengine göre daha sıcak daha koyu tonda desek daha doğru olur. Platin ise daha soğuk daha açık bir sarıdır. İkisi karıştırılsa da bebek sarısı daha sıcak alt tonu bulunan bir renktir.

sarı saç renkleri: size yakışan en iyi 20 ton 15
Bebek Kumralı

Bebek Kumralı rengi de sarı ışıltılarını içerisinde barındıran bir renk tonudur. Ayrıca küllü ve soğuk alt tonlu bir renktir. Açık tenli iseniz, yüzünüze aydınlık ve doğallık katacak bir renktir bebek kumralı. Bebek kumralı rengi de bir çok kadın tarafından tercih edilmektedir.

Kum sarısı: 8.1-9.1

Küllü sarı tonları da diyebiliriz. Ayrıntılı bilgili küllü sarı saç renkleri konumuzda bulabilirsiniz.

sarı saç renkleri: size yakışan en iyi 20 ton 16

küllü kumral saç rengine çok yakın bir tondur. Kum sarısı saç renginin bu kadar sevilen bir ton olmasının ana sebebi çok doğal bir saç rengi olmasından dolayıdır.Kum sarısı saç renklerinde sarının parlak tonları bulunmaktadır. Küllü kumral saç rengine göre en ayırt edilebilir özelliği budur.

Çilek sarısı: 8.34

Benim en sevdiğim sarı saç renkleri tonlarındandır. Ayrıntılı olarak incelediğimiz çilek sarısı saç rengi konumuza bakabilirsiniz.

sarı saç renkleri: size yakışan en iyi 20 ton 17
sarı saç renkleri: size yakışan en iyi 20 ton 18

En göz alıcı saç renkleri arasında bulunur. En parlak saçlar olmasa da, insanlar ışık üzerinde parladıklarında  doğal yumuşaklıklarından ve çeşitli renk tonlarından gözlerini alamazlar.Hafif kızılımsı yansımalar çilek isminin verilmesinde etkili olmuştur.

Gümüş sarısı: 10.1

Gümüş sarısı saç rengi nasıl bir tondur diye ifade edecek olursak çok açık sarı saç rengidir. Son iki üç senenin çok fazla öne çıkacak saç rengidir. İçinde gümüş tonda yansımaları olan bir renktir. Klasik sarılardan sıkıldıysanız gümüş sarısı saç rengi ve modelleri size çok harika gelecektir. 

Yukarıda bahsettiğimiz sarı saç rengi tonlarına ait model görsellerini aşağıdaki örneklerimizden inceleyebilirsiniz!!

sarı saç renkleri: size yakışan en iyi 20 ton 19
sarı saç renkleri: size yakışan en iyi 20 ton 20
sarı saç renkleri: size yakışan en iyi 20 ton 21

1 yıl Önce Güncelleme Yapılmıştır.

Güzelliğe ve modaya kendini adamış bir öğretmen. Doğasever, pati dostu, kedilere aşık tam bir makyajkolik :) Moda, makyaj, saç boyama, kadına dair her konuda paylaşımlarımla sizlerle olacağım :)

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (6)

Popüler Yorumlar
  1. Merhaba ben 16 yaşındayım ve doğal saç rengim koyu siyah ten rengim buğday ve göz rengim koyu kahverengi saçıma daha önce açtırmadan sarı ve kızıla boyattim tekrar siyaha boyadım kendi doğal rengime döndüm şuan ve şimdi gri yada koyu sarı istiyorum sizce kötü dururmu hangisi olur

Yapılan Yorumlar
  1. Merhaba ben 16 yaşındayım ve doğal saç rengim koyu siyah ten rengim buğday ve göz rengim koyu kahverengi saçıma daha önce açtırmadan sarı ve kızıla boyattim tekrar siyaha boyadım kendi doğal rengime döndüm şuan ve şimdi gri yada koyu sarı istiyorum sizce kötü dururmu hangisi olur

    • Merhaba Buse açtırmadan nasıl sarıya boyadınız. 16 yaşında olduğun için bu saç renklerinin sende en azından şu yaş itibarı ile yakışmayacağını düşünenlerdenim. Sevgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir